Skip to Content
Nieuw seizoen Iedereen beroemd: 'Gas geven', 'Ontspoord' en 'Op trot'

Nieuw seizoen Iedereen beroemd: 'Gas geven', 'Ontspoord' en 'Op trot'

Dinsdag 23 augustus 2022 - Vanaf maandag 29 augustus is Iedereen beroemd er elke weekdag, met een heel aantal nieuwe rubrieken. De introgeneriek zit ook in een volledig nieuw jasje. De makers van het Ketnet-programma Tik Tak bundelden de krachten met Iedereen beroemd en maakten een imposante stop-motion generiek die vanaf 29 augustus op Vlaanderen wordt losgelaten.

Nieuwe dagelijkse afsluiter

De dagelijkse afsluiter is voortaan ‘Gas geven’, waarin huisgenoten al sportief quizzend gratis elektriciteit en gas kunnen winnen – in deze tijden zeer welkom bij vele Vlamingen. Terwijl de ene huisgenoot in de ‘Gas geven’-container zich de benen vanonder het lijf fietst, krijgt die quizvragen te zien. De fietser moet die doorspelen naar zijn huisgenoten, die de juiste antwoorden moeten geven op de vragen.

Per juist antwoord winnen ze hun maandelijkse energie- en gasfactuur terug, met dank aan Total Energies. De container staat elke week op een andere locatie. Wie zelf wil meespelen, kan zich nu inschrijven via VRT MAX.

Terugkerende favorieten

Ieders favoriete treinreiziger keert terug in ‘Ontspoord’. De rubriek toont de pendelaar (acteur Peter Van den Eede) nu niet enkel meer onderweg, maar ook op zijn werk in het modemmuseum, samen met zijn collega (vertolkt door Nico Sturm). Uiteraard ontspoort elk gesprek nog steeds...

Een nieuw schooljaar, uiteraard hoort daar ‘Op kot Gent’ bij. Elke dinsdag en vrijdag kan je de avonturen van Korneel, Madelon, Emmylou en Seppe volgen. Maar er is een ‘gezinsuitbreiding’ op komst, want dit seizoen krijgen ze het gezelschap van nieuwelingen Fatih, Marielle en Fleur. Elke week tonen alle studenten met hun zelf gefilmd materiaal hoe het er aan toe gaat op kot, in de les en thuis. Madelon vlogt deze keer zelfs vanuit Berlijn, waar ze zes maanden lang op Erasmus-uitwisseling is.

Daarnaast komen rubrieken als ‘Het antwoordapparaat’, ‘Historische woorden’ en ‘Klassiekers’ met Sander De Keere en Thibault Christiaensen terug.

Gloednieuwe rubrieken

Niet meer op kot, maar wel 'Op trot'. Lise-Lore, uit het Leuvense ‘Op kot’, neemt een gap year waarin ze wil uitvogelen wat ze écht met haar leven wil doen. Welke richting wil ze uit, welke job spreekt haar aan, waar wil ze zich settelen … Ze reist op goed geluk Europa rondom van iedere ontmoeting en ervaring te leren. Elke aflevering draait rond een centraal thema, zoals ‘geld verdienen’ en ‘wonen’.

Iedereen beroemd-reporter Evi komt met een stevige hondenfobie. Bij het minste geblaf in de verte maakt ze zich uit de voeten. Daar wil ze graag voor eens en altijd van verlost raken. In het nieuwe ‘Evi is bang’ gaat ze de confrontatie met haar fobie aan.

Wat zijn de favoriete kunstwerken van de werknemers van het KMSKA? In ‘Kunstwerk’ vertellen tien werknemers, van de nachtwaker tot de kassier van de museumshop, gepassioneerd tekst en uitleg bij hun uitverkoren werk.

In het nieuwe ‘Waar zijn we’ worden twee duo’s door middel van een virtual reality bril ergens op aarde gedropt. Ze moeten om ter eerst uitzoeken waar ze precies zijn door goed rond zich heen te kijken en rond te lopen. Wie kan zijn locatie het meest nauwkeurig aanduiden op een kaart?

In ‘Hoe dan wel?’ geven mensen waarvan we soms niet goed weten hoe ermee om te gaan, op ludieke wijze praktische tips. Onder andere mensen in een rolstoel, blinden en zwangere vrouwen delen verhalen over hoe vreemd of gênant sommige mensen zich tegenover hen gedragen, en hoe je het beter kan doen.

Ontdek de nieuwe 'Op kotters'

De groep van 'Op kot Gent' is opnieuw een mix van eerstejaars en doorwinterde studenten, uit heel Vlaanderen en verschillende studierichtingen. Drie nieuwe studenten, Marielle, Fleur en Fatih, zijn vanaf komend seizoen te zien naast Madelon (vanuit Berlijn), Korneel, Emmylou en Seppe.

MARIELLE - 19 jaar, uit Sint-Pieters-Leeuw, 2e jaar bachelor Politieke wetenschappen

Wie ‘good vibes’  zegt, zegt Marielle. Als kind kon ze uren doorbrengen op de trampoline, later kon ze die overtollige energie kwijt in de turnsport. Vandaag staat ze met heel veel plezier op de dansvloer. Altijd op zoek naar de perfecte look, houdt ze zich graag bezig met het kiezen van de juiste make-up én bijpassende kledij. Ze popelt om kennis te maken met haar nieuwe kotgenoten, al is ze ook graag tijdens de weekends in haar thuishaven, bij mama.

FLEUR - 18 jaar, uit Tongerlo, 1ste jaar Kunstwetenschappen

De boekenwurm Fleur brengt haar tijd het liefst door in de tuin bij oma en opa. Gebeten als ze is door lezen en poëzie droomt ze ervan om ooit een eigen boek uit te brengen. Ze hoopt met haar zelfgemaakte rabarbertaart gezellige momenten op kot te creëren. Het was al altijd haar droom om in een grote stad als Gent te studeren, ver weg van mama en papa.

FATIH - 18 jaar, uit Herentals, 1ste jaar bachelor Communicatiewetenschappen

Fatih uit Herentals scoort in het leven. En dat mag je letterlijk nemen. Wanneer hij op een voetbalplein staat, voelt hij zich even de Messi van Herentals. Fatih wordt op handen gedragen door zijn drie oudere zussen. Noem hem een klein beetje verwend, maar binnenkort staat hij vol goesting op eigen benen.

Iedereen beroemd: elke weekdag om 19.40 uur te zien op Eén en via VRT MAX.

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos