Skip to Content
Nieuw seizoen Iedereen beroemd: reporter Wouter fietst dwars door Oceanië, en klankman Pascal Braeckman neemt mensen mee in zijspan

Nieuw seizoen Iedereen beroemd: reporter Wouter fietst dwars door Oceanië, en klankman Pascal Braeckman neemt mensen mee in zijspan

Vanaf maandag 2 september is het dagelijkse Iedereen beroemd er weer op Eén. Enkele populaire rubrieken keren terug, zoals 'Koekskes en boekskes' met Siska Schoeters en de Leuvense studenten van 'Op kot'. Er is ook heel wat nieuws om naar uit te kijken, zoals ‘Dwars door Oceanië’ waarin reporter Wouter Oceanië doorkruist met de fiets, en 'Merci Pascal’ met klankman Pascal Braeckman.

Ontdek hieronder het nieuwe seizoen van Iedereen beroemd.

Iedereen beroemd: vanaf 2 september elke weekdag om 19.40 uur op Eén.

Elke dag:

Elke dag sluit Iedereen beroemd af met een weetje gebracht door een vast panel, in de nieuwe rubriek 'Huh?!'. Hoe ongeloofwaardig sommige weetjes ook klinken, ze kloppen wel degelijk. Wist je bijvoorbeeld dat de uitvinding van de aansteker dateert van voor de uitvinding van de lucifer?

Maandag:

In het nieuwe 'Dwars door Oceanië' doorkruist Iedereen beroemd-reporter en fietsliefhebber Wouter Deboot een heel continent op de fiets. Nadat hij eerder al naar het Noorderlicht trok en dwars door Amerika fietste, verkent hij dit keer Oceanië. Vertrekken doet Wouter vanuit Darwin, Australië, om nadien door Tasmanië en Nieuw-Zeeland te trekken. Zijn doel: het meest zuidelijke (bewoonde) punt van Oceanië bereiken met de fiets, Stewart Island. Het wordt een avontuur met prachtige landschappen, verrassende ontmoetingen, ontberingen en ontdekkingen.

Een brief is unieke manier om te communiceren, een manier die langzaam verdwijnt. Maar een brief schrijven impliceert reflectie, tijd nemen, woordkeuze… en zoveel meer. In de nieuwe, intieme rubriek 'De brief' zetten mensen in woord en tekst wat ze al lang kwijt willen aan een dierbare.

Ben je liever arm en mooi, of rijk en lelijk? In 'Het dilemma' krijgen heel uiteenlopende duo's elke week een ander dilemma voor de voeten gesmeten, over zowel ernstige als luchtige onderwerpen. Denken twee leerkrachten hetzelfde en waarin verschilt hun denken van twee kapsters, of twee dokters?

Dinsdag:

Iedereen wandelt door het leven, gekluisterd aan het scherm van hun smartphones. In het nieuwe 'Schermtijd' trekt Iedereen beroemd elke dinsdag en donderdag naar een andere (drukke) locatie en vraagt aan de digitale ochtendmens wat er zo allemaal op zijn of haar scherm van belang is.

De Leuvense studenten van de populaire rubriek 'Op kot' keren terug voor een nieuw academiejaar. Lars en Pemu verkennen andere horizonten maar Laura, Stanske, Lilo, Jasper en Stephan zijn weer van de partij. Ze verhuizen naar een nieuw kot en krijgen het gezelschap van vier nieuwe medestudenten… Wie dat zijn, ontdekken zij en de kijkers binnenkort. Elke dinsdag en vrijdag is deze rubriek te zien.

Voor Iedereen beroemd gaat Hannes Coudenys in het nieuwe 'Hannes zegt sorry' terug naar huizen die hij in het verleden als 'lelijk' bestempelde. In 2011 startte Hannes 'Ugly Belgian houses': een bonte verzameling aan 'lelijke' huizen in Vlaanderen, die hij telkens op sociale media postte. Maar zelden vroeg Hannes toen de toestemming van de eigenaars om hun gevel kenbaar te maken als zijnde 'lelijk'. Voor Iedereen beroemd zoekt Hannes de bewoners van die huizen weer op en vraagt hij als anonieme reporter wat ze denken over het feit dat hun huis schijnbaar als lelijk wordt gezien, en polst naar het verhaal achter de gevel…. Om uiteindelijk toe te geven dat hij de man achter 'Ugly Belgian houses' is en hij zich excuseert voor de post. Dat roept een variatie aan reacties op bij de bewoners. In het beste geval mag Hannes nog een foto van de gevel maken, maar dit keer met de bewoner en hijzelf erbij op.

Woensdag:

Vanaf september neemt de bekendste klankman van Vlaanderen elke week in zijn zijspan een Vlaming mee met een mentale of fysieke beperking, die hij bewondert. Motoren en mensen: het zijn twee van de vele passies van Pascal Braeckman. In de nieuwe rubriek 'Merci Pascal' kan hij die passies combineren en gaat hij op stap met iemand in de zijspan. Het doel van de uitstap? Een fijne dag beleven, niets meer, niets minder.

In het nieuwe 'Wat is weg?' krijgt elke week een partner de kans om het huis wat minder vol te maken. En dus iets weg te gooien. Alleen: wat hij/zij besluit te dumpen, behoort toe aan de andere partner. Die krijgt een beperkte tijd om te ontdekken wat er weg is. Komt hij/zij te weten wat ontbreekt, dan mag het gehouden worden. Kan de zoekende partner niet achterhalen wat nu net weg is, dan verdwijnt het onherroepelijk.

Donderdag:

Iedereen beroemd wil Vlaanderen 'De troubadours' leren kennen. De jongeren van de Troubadours zijn jongeren uit kwetsbare situaties. Zij krijgen de kans om hun persoonlijk verhaal te brengen met een eigen muzieknummer dat op plaat wordt uitgebracht. Deze troubadours zijn een moedige, muzikale jonge bende die zijn verhalen met eigen stem en muziek op de planken brengt naar het grote publiek.

Ergernissen. Iedereen heeft er wel minstens eentje die het bloed doet koken. Witte sokken in sandalen, klanten die voorsteken aan de kassa en nog snel voor het afrekenen iets gaan halen helemaal achteraan in de winkel, bestuurders die 110 ​ kilometer per uur rijden op de linkerbaan van de autosnelweg, slechte wifi-verbindingen…. De lijst is eindeloos en vooral heel persoonlijk. Iedereen beroemd geeft in 'Lieve kleine piñata' elke week iemand de kans alle frustraties in een piñata te steken om er zich vervolgens volledig op uit te leven, de studio frustratieloos te verlaten en de wereld een betere plek te maken.

Vrijdag:

Jaarlijks belanden ongeveer 50.000 dieren in asielen. Katten, knaagdieren, vogels, konijnen en natuurlijk honden. Wekelijks trekt reporter Kristien Maes er in het nieuwe 'Baasje gezocht' op uit met een andere hond en knoopt gesprekken aan op straat. Als de gesprekspartner interesse toont in het dier, dan stelt Kristien de ultieme vraag: "Wil jij hem mee naar huis nemen? Want deze leuke hond zoekt een nieuw baasje…."

Al deze rubrieken, en nog vele andere, in het nieuwe seizoen van Iedereen beroemd.

Iedereen beroemd: vanaf 2 september elke weekdag om 19.40 uur op Eén.

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos