Skip to Content
Nieuw seizoen Spoed 24/7: een unieke blik op de spoedafdeling van UZ Leuven

Nieuw seizoen Spoed 24/7: een unieke blik op de spoedafdeling van UZ Leuven

De succesreeks Spoed 24/7 keert terug op Eén met een vierde seizoen. De formule is intussen gekend: 60 vaste camera’s registreren 6 weken lang, 24 uur op 24, 7 dagen op 7 de bedrijvigheid in de spoedgevallendienst van UZ Leuven, de grootste van het land. Kijkers duiken op een unieke manier opnieuw in het leven van de dokters en hun patiënten en leven in spanning met hen mee. Vanop de eerste rij maken ze mee wat er zich afspeelt in de behandelkamers, de shockrooms en de operatiezalen.

Van een gebroken been tot een zwaar verkeersongeval, van een ernstige allergische reactie tot een hartaanval; de spoedafdeling krijgt jong en oud over de vloer met elk hun eigen probleem en verhaal. Maar elke patiënt wordt op een van de moeilijkste en meest emotionele momenten in zijn leven geholpen door een team van bijzonder gedreven artsen en verpleegkundigen.

Spoed 24/7: vanaf 2 september elke maandag om 20.40 uur op Eén.

Spoed 24/7 brengt ook dit seizoen weer sterke verhalen van de patiënten en artsen van UZ Leuven. Ontdek hieronder enkele bijzondere verhalen. 

  • De Hongaarse Attila heeft veel last van druk op zijn borstkas, hartkloppingen en overvloedig zweten. Het blijkt om een hartritmestoornis te gaan: het hart van Attila slaat aan een tempo van 190 slagen per minuut. Dat ritme is niet vol te houden en moet dringend verlaagd worden. De artsen van de spoedgevallendienst geven hem een medicijn dat voor een soort ‘reset’ van zijn hart moet zorgen. Het hart van Attila stopt heel even met kloppen en dan duikt het hartritme in nauwelijks enkele seconden van 190 naar 80.
  • Betty kreeg 12 jaar geleden, toen ze 35 was, een herseninfarct. Sindsdien lijdt ze aan het “locked-in” syndroom. Ze heeft nog al haar verstandelijke capaciteiten, ze kan horen en zien, maar ze heeft geen controle meer over haar spieren. Het enige wat Betty nog kan, is communiceren met haar ogen. Haar verhaal is zo aangrijpend dat de infectie waarmee ze op spoed terecht komt, al snel niet belangrijk meer is.
  • Mike is motorcrosser en draait al lang mee in het circuit. Maar crossen is een gevaarlijke sport. Mike wordt op de spoedgevallendienst binnengebracht na een zware val op training. En het is niet de eerste keer... Mike is al verschillende keren zwaar gevallen en door het oog van de naald gekropen. Die eerste momenten in de shockroom stamelt hij zelf nog dat hij nu echt gaat stoppen. Ook voor zijn echtgenote Lethicia is het genoeg geweest. Ze wil niet dat hij nog op de motor kruipt…

Korte inhouden

Aflevering 1 (maandag 2/09)

Attila komt naar de spoedgevallendienst met een veel te hoge hartslag. Dit hartritme is niet vol te houden. Er moet dringend iets gebeuren. Paul was vandaag hout aan het klieven. Eén moment van onoplettendheid en de kliefmachine had een stuk van zijn duim mee… Louis is nog maar anderhalf jaar oud. Hij is thuis hard tegen de kast gevallen. De wonde van de peuter zal gehecht moeten worden.

Aflevering 2 (maandag 9/09)

Betty kreeg 12 jaar geleden een hersenletsel dat alle communicatiekanalen met de buitenwereld afsloot. Enkel haar oogbewegingen heeft ze onder controle. Mike is motorcrosser. Tijdens zijn training vandaag is hij hard tegen de grond gegaan. En dat is niet de eerste keer… Paul Is 86. Zijn buurvrouw bracht hem naar de spoedgevallen omdat hij steeds zijn evenwicht verliest.

Aflevering 3 (maandag 16/09)

Davinia is nog maar 2. Toch heeft ze nu al twee keer ernstige hartritmestoornissen gehad. De dokters willen een defibrillator inplanten. Denis kreeg een draaiende slijpschijf op zijn voet. Als gepensioneerd verpleger wist hij meteen wat hij moest doen. Vik is 5. Hij is van het aanrecht gevallen en moet nu wat neurologische testjes doen. Charlotte’s kaakbeen maakt al een hele tijd een knakkend geluid, en vannacht zat haar kaak ineens helemaal vast…

Aflevering 4 (maandag 23/09)

Gilberte was met haar man en vrienden op restaurant. Plots ligt ze in de ambulance. Alles wat daartussen gebeurd is kan ze zich niet herinneren. Nienke is 16. Tijdens een partijtje badminton met haar oudere zussen klapt haar knieschijf helemaal opzij. Thomasje is 5. Hij wordt midden in de nacht door zijn mama naar spoed gebracht. Hij heeft een zware blafhoest en kan maar moeilijk ademhalen.

Aflevering 5 (maandag 30/09)

Philip werd op een wandelweg bij hem in de buurt aangevallen door een grote, razende hond. Lieve is 7. Na een ontsteking kan ze nu al een maand niet meer stappen. Michel wordt binnengebracht omdat er bloed zit rond zijn hart. Maar hij is al jaren hartpatient en zijn familie vreest het ergste. Olivia is studente kinesitherapie. Tijdens een sportles valt ze plots achterover.

De andere korte inhouden worden via de programmakolommen verspreid.

Spoed 24/7: vanaf 2 september elke maandag om 20.40 uur op Eén.

Spoed 24/7 is een programma van 100.000Volts.tv voor Eén.

 

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos