Skip to Content
Nieuw seizoen Spoed 24/7: menselijke en beklijvende verhalen bij de spoeddienst van UZ Gent

Nieuw seizoen Spoed 24/7: menselijke en beklijvende verhalen bij de spoeddienst van UZ Gent

Dinsdag 17 augustus 2021 - Dit najaar brengt Eén het zesde seizoen van de gesmaakte docureeks Spoed 24/7. Opnieuw werd er zes weken lang, 24 uur op 24, 7 dagen op 7 gefilmd in het UZ Gent: in de onderzoeksboxen en kritieke zone van de spoedgevallendienst, en in de operatiezalen. 

De kijker kan zo vanop de eerste rij de verhalen volgen over mensen die op een van de moeilijkste en meest emotionele momenten in hun leven worden geholpen door een team van bijzonder gedreven artsen, verpleegkundigen en ambulanciers. Spoed 24/7 brengt al die verhalen op de meest respectvolle en getrouwe manier en bewijst opnieuw dat een documentairereeks nog nooit zo echt was. 

Spoed 24/7: vanaf 30 augustus elke maandag om 20.35 uur op Eén.

Spoed 24/7 is een programma van 100.000Volts voor Eén.

Aflevering 1 (30/8)

Evarist werd vandaag op zijn boerderij aangevallen door een stier. Hij is bij bewustzijn, maar heeft veel pijn. Mario kreeg op het werk plots pijn op de borst. Hij werd door de bedrijfsarts meteen naar de spoedgevallendienst gestuurd. Er wordt een patiënt binnengebracht met brandwonden op de armen en in het aangezicht. De hogedrukpan was tijdens het koken opengegaan. Thaïs bleef met haar nagel achter de bench van de hond haken. Haar mama kan niet kijken. Alleen al bij het idee van de afgescheurde nagel valt ze bijna flauw. Lucas is 1. Hij werd geboren met een hartafwijking en is al veel ziek geweest. Nu heeft hij veel koorts, en zijn ouders maken zich zorgen. 

Aflevering 2 (6/09)

René heeft op enkele jaren tijd al 21 operaties achter de rug. Hij is één been kwijt en heeft een knieprothese in het andere been. Vandaag heeft hij zoveel pijn in die knie dat hij er niet meer op kan staan. Seppe is tijdens het uitgaan gevallen en zijn elleboog moet gehecht worden. Maar hij wil vooral zo snel mogelijk terug naar de Overpoort. Els is toiletdame in de uitgaansbuurt. Normaal kan ze de beschonken jeugd goed aan, maar vandaag kreeg ze enkele rake klappen. Gaston is 2. Hij begon vannacht zo vreemd te hijgen en te hoesten dat zijn papa ‘m meteen naar de spoedgevallen bracht. Viviane is 61. Ze droomde dat ze aan het skydiven was, en viel uit bed… 

Aflevering 3 (13/09)

Gilbert is 79 en in uitstekende fysieke conditie. Maar nu wordt hij binnengebracht met verlammingsverschijnselen en spreekt hij wartaal. Sam was met een kettingzaag aan het werk toen het misliep. Geert heeft al een hele dag onophoudelijk last van neusbloedingen. Hij kan het bloeden niet meer stelpen. Anaïs is 11. Ze is op school door haar knie gezakt. Mama maakt zich zorgen, want Anaïs had net een knieoperatie en een moeizame revalidatie achter de rug. 

Aflevering 4 (20/09) 

Monique is 74. Ze wordt binnengebracht op de spoeddienst met koorts en een lage bloeddruk. Omdat Monique nierpatiënt is, is de situatie onrustwekkend. Bernard is vrachtwagenchauffeur. Hij kreeg bij het uitladen van zijn vrachtwagen een chemisch product in zijn gezicht. Roberto is pianist. Tijdens het oefenen van een Mazurka van Chopin viel hij plots flauw op zijn piano. Seth is 8. Enkele dagen geleden slikte hij per ongeluk een speelgoedmuntstuk in. Het zit ergens vast en zal er moeten uitgehaald worden.  

Aflevering 5 (27/09)

Erik heeft darmkanker. Hij probeert er samen met zijn vrouw Roselinde het beste van te maken. Maar vandaag heeft hij koorts, en dat heeft hij anders nooit. Sander raakte met zijn gezin enkele maanden geleden betrokken in een zwaar auto-ongeval. Tot vandaag bezorgt de stress daarrond Sander regelmatig hartritmestoornissen. Adriaan is voetballer en tijdens de wedstrijd vanavond is hij hard tegen een tegenspeler gebotst. Zijn neus heeft duidelijk de grootste klap opgevangen. Monique is 81. Gisteren is ze gevallen met de fiets. Maar omdat ze vannacht niet kon slapen van de pijn aan haar pols is ze naar de spoeddienst gekomen. 

Aflevering 6 (4/10)

Een werkman is van 8 meter hoog naar beneden gevallen. Het traumateam komt in actie. Frank is 72. Een tiental dagen geleden werd er een tumor weggehaald aan zijn nier. Nu komt hij naar de spoedgevallendienst omdat hij bloed plast. Ilay is transgender. Niet zo lang geleden werd bij zijn transitieoperatie baarmoeder en eierstokken weggehaald. Maar sindsdien heeft Ilay darmproblemen. Michel staat beroepsmatig dagelijks op ladders. Maar toen hij vandaag met een ladder de dakgoten wilde schoonmaken liep het mis… 

Aflevering 7 (11/10)

Herman is 78. Hij werd 14 dagen geleden geopereerd aan zijn prostaat. Maar de wonde is beginnen infecteren. Christine is 65. Ze heeft al veel jaren problemen met de bloeddoorstroming in haar aders. Daardoor is ze ook al 1 been kwijtgeraakt. Vanmorgen voelden haar been en voet plots koud aan. Tony werkt op de afdeling Radiologie in het UZ Gent. Hij was vanochtend met zijn speedpedelec onderweg toen hij werd gegrepen door een auto. Bibifatima is 6. Haar darmen zitten goed verstopt, want ze drinkt niet genoeg water. Maar babbelen kan ze als de beste… 

Aflevering 8 (18/10)

Kaat zou nooit zelf naar de spoedgevallendienst gekomen zijn. Maar haar dochter is verpleegkundige en herkende de tekenen van een herseninfarct. Flore is met haar vader naar de spoeddienst gekomen omdat ze zich zorgen maakt over een vreemd gezwel in haar arm. Ilona heeft al enkele jaren de ziekte van Susac, een zeldzame hersenaandoening. De gevolgen voor haar en haar man Antoine zijn zwaar. Lieselotte speelt basket. Tijdens de training knalde ze met haar hoofd tegen dat van een medespeelster. Brandon is een baby van net 2 maanden. Hij is wat ziekjes, maar omdat hij werd geboren met een hartafwijking, maken zijn ouders zich zorgen.  

Aflevering 9 ( 25/10)

Michel is bouwvakker. Een klein werkje met een slijpschijf liep mis. Daniel is 76. Hij heeft al enkele dagen last van verstopping, maar het is pas nu hij niet meer kan van de pijn dat zijn vrouw hem kan overtuigen om naar de spoeddienst te komen. Sophy is 31, maar haar medisch dossier is al behoorlijk lang. Vandaag komt ze met vreselijke rugpijn naar de spoedgevallendienst. Lenn is 9. Hij is gevallen op school, maar hoe het precies gebeurd is weet hij vreemd genoeg niet meer… 

Aflevering 10 (1/11)

Richard staat op de wachtlijst voor niertransplantatie. Vannacht werd hij gebeld dat er nier voor hem gevonden is. Marc begon vanavond plots bloed over te geven. Hij had zoveel pijn dat hij de straat op rende om hulp te zoeken. Ria kreeg pas te horen dat ze borstkanker heeft. Vanavond werd ze overmand door emoties en ging ze hyperventileren. Brent en Arnold zijn studenten. Na een avondje uit wilden ze met de fiets naar huis, maar dat liep niet helemaal volgens plan. 

Aflevering 11 (8/11)

Paul heeft al een tijdje last van evenwichtsproblemen. Toen hij vandaag met de fiets wilde vertrekken, is hij lelijk gevallen. Eric is 72 en heeft een opstoot van COPD of rokerslong. Hij heeft het gevoel dat hij aan het stikken is. Geert is 54. Hij was zijn kelder aan het opruimen toen hij plots hevige pijn kreeg in de borststreek. Lionel is 87. Zijn gezondheid gaat achteruit en het wordt voor zijn vrouw Cecile steeds moeilijker om voor hem te blijven zorgen. Tobe is 11. Na de voetbaltraining raakte zijn vinger geplet tussen de deur.   

Aflevering 12 (15/11)

Joseph is 83 en wordt zwaar verbrand binnengebracht. Er kwam een steekvlam uit het gaskacheltje in de badkamer. Luc is fervent wielertoerist. Vandaag maakte hij een zware val. Maar Luc maakt zich over alles zorgen, behalve over zijn eigen verwondingen. Fenna is 3. Tijdens het spelen met haar broer kreeg ze plots veel pijn aan haar arm. Maar Fenna heeft haar elleboog al meerdere keren ontwricht. Het wordt ook wel een ‘zondagsarmpje’ genoemd. Yana is 23. Toen haar paard steigerde is ze eraf gevallen. Carina is gestruikeld over haar enthousiaste honden. Haar been doet pijn, maar ze is vastbesloten om zo snel mogelijk terug naar huis te gaan.  

Robin De Veen Communicatieverantwoordelijke VRT 1

 

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos