Nieuw seizoen Vlaanderen vakantieland: lokaal vakantieplezier en verborgen parels

Nieuw seizoen Vlaanderen vakantieland: lokaal vakantieplezier en verborgen parels

Dinsdag 21 maart 2023 - De lente is in het land: het ideale moment om inspiratie op te doen voor een uitstap in eigen streek. In het nieuwe seizoen van Vlaanderen vakantieland gaan Laura Govaerts, Maureen Vanherberghen en Jelle Mels opnieuw op pad met een bekende Vlaming. Samen ontdekken ze de mooiste en interessantste plekjes van een streek. Ze genieten er van de culturele of culinaire hoogstandjes en testen uit welke activiteiten je er zelf kan beleven, terwijl we de bekende dagtrippers beter leren kennen.

Dit seizoen trekken Maureen, Jelle en Laura eropuit met: Sven de Leijer, Loredana, Dominique Van Malder, Viktor Verhulst, Lynn Van den Broeck, Sandra Bekkari, Titus De Voogdt, Sam De Bruyn, Ruth Becquart, Tess Elst, Lotte Vanwezemael, Malik Mohammed en comédienne Dena Vahdani.

Samen bieden ze inspiratie en vooral zin om leuke toeristische bestemmingen in Vlaanderen te verkennen. Want hier valt meer dan genoeg te beleven en te bekijken: van puur vakantieplezier voor het hele gezin over toeristische trekpleisters die in het buitenland bewonderd worden, tot verrassende en verborgen pareltjes.

Vlaanderen vakantieland: vanaf 1 april elke zaterdag om 18.40 uur op Eén en via VRT MAX.

Aflevering 1 (zaterdag 1 april): Sven de Leijer

Maureen gaat met Sven de Leijer twee dagen op stap in de mijnstreek rond Genk. Ze brengen eerst een bezoek aan het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen, waar ze de leeuwen uit Oekraïne mogen voederen en mogen helpen bij het uitkuisen van hun koten.

In de B&B waar ze overnachten, krijgen ze een workshop Thais koken van ‘kok aan huis’ Koong Duangit. De volgende dag gaan ze steppen. Ze nemen de Nationaal Parkroute, die hen van Thor Park in Waterschei onder meer langs het oude stationnetje van As en langs de dry slopes voor snowboarders in Genk brengt.

Aflevering 2 (zaterdag 8 april): Loredana de Amicis

Jelle gaat met zangeres Loredana op tweedaagse in Antwerpen. Eerst bezoeken ze de afdeling Oude Meesters van het pas gerenoveerde Koninklijk Museum voor Schone Kunsten. Aan het eind van hun toer mogen ze hun tekenkunsten tonen.

Overnachten doen ze in het luxueuze 19de-eeuwse Guesthouse Cabosse, in de schaduw van het vroegere Justitiepaleis. Op de tweede dag maken ze onder leiding van Carolien Krijnen van Chocalicious een stadswandeling langs de befaamdste chocolatiers van Antwerpen. En dat zijn er wel wat.

De volgende korte inhouden worden via de programmakolommen bekend gemaakt.

Vlaanderen vakantieland: vanaf 1 april elke zaterdag om 18.40 uur op Eén en via VRT MAX.

Robin De Veen Communicatieverantwoordelijke VRT 1

 

 

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos