Skip to Content
Nieuwe afleveringen 'Reizen Waes: wereldsteden' - Tom Waes ontdekt Nairobi, Mumbai, Dubai en São Paulo

Nieuwe afleveringen 'Reizen Waes: wereldsteden' - Tom Waes ontdekt Nairobi, Mumbai, Dubai en São Paulo

Donderdag 13 oktober 2022 – Dit najaar neemt Tom Waes de Vlaming weer mee de wereld rond in nieuwe afleveringen van Reizen Waes: wereldsteden, waarin hij focust op enkele van de belangrijkste en boeiendste steden ter wereld. Nadat Tom eerder dit jaar al op avontuur trok naar metropolen als Mexico City en Caïro, reist hij nu door Mumbai (India), Nairobi (Kenia), São Paulo (Brazilië) en Dubai (Verenigde Arabische Emiraten). Het resultaat is vanaf 24 oktober te zien op Eén.

Tom Waes: "Ik vond het erg belangrijk om m’n reis langs belangrijke wereldsteden verder te kunnen zetten. Want er stonden nog enkele heel boeiende plekken op mijn verlanglijst. Zo was ik met Reizen Waes nog nooit in India. Met Mumbai, een metropool van meer dan 22 miljoen inwoners, kreeg ik meteen de grootste stad van India te zien. In Nairobi (Kenia) zag ik dan weer de toekomst van grote, Afrikaanse steden. En São Paulo, het grotere maar onbekendere broertje van Rio de Janeiro, wist me heel erg te verrassen. Zelfs Dubai, een luxeoord waar avontuur soms ver te zoeken is, leverde een heel boeiende reis op. Ook al was het er in volle zomer met meer dan 45 graden soms bloedheet.”

Reizen Waes: wereldsteden vanaf 24 oktober elke maandag om 20.40 uur op Eén en via VRT MAX.

Reizen Waes: wereldsteden is een programma van De Mensen voor Eén. 

Aflevering 1: Mumbai (India)

Wie een programma over wereldsteden maakt, kan niet anders dan ook naar India trekken. Enkele van de grootste steden ter wereld liggen in India en daarbij spant havenstad Mumbai de kroon. Mumbai is niet alleen de grootste en belangrijkste stad van India (de metropool telt zo’n 22 miljoen inwoners), het is tegelijk ook de dichtst bevolkte stad ter wereld.

Hoe hou je een gigastad als Mumbai leefbaar in een land waar de kloof tussen arm en rijk zo groot is? Die vraag brengt Tom onder andere in de grootste sloppenwijk van het land. In de filmindustrie van Bollywood leert Waes dan weer jonge acteurs kennen die er hun geluk beproeven.

Aflevering : Nairobi (Kenia)

Nairobi, de hoofdstad van Kenia, is op dit moment de snelst groeiende stad van het Afrikaanse continent. Met een zeer jonge bevolking - meer dan 75 % van de inwoners is jonger dan 30 - staat Nairobi bovendien symbool voor de toekomst van Afrika.

Toms reis door het snel evoluerende Nairobi brengt hem op enkele opvallende plekken. Zo traint Waes mee met het enige ijshockeyteam van Oost-Afrika, test hij de eerste auto van Afrikaanse makelij en bezoekt hij de laatste twee levende noordelijke witte neushoorns.

Story image

Aflevering 3: São Paulo (Brazilië)

São Paulo hoort zonder twijfel thuis in het rijtje van Toms wereldsteden. Met meer dan 24 miljoen inwoners is São Paulo is niet alleen de grootste stad van Brazilië, maar ook van het hele Zuid-Amerikaanse continent.

De megastad São Paulo draagt de toepasselijke bijnaam ‘selva de pedra’ of ‘de betonnen jungle’. Maar samen met zijn Braziliaanse reisgezel en tolk Tomaz ontdekt Tom dat ook in het betonnen São Paulo heel wat te beleven valt… 

Aflevering 4: Dubai (Verenigde Arabische Emiraten)

Amper 50 jaar geleden was Dubai nog een klein en volstrekt onbekend vissersstadje aan de rand van de woestijn. Op wat kamelendrijvers en parelduikers na was er niet veel leven. Tot er olie werd ontdekt. Vanaf dan ging het razendsnel en groeide Dubai op een halve eeuw uit tot de grootste stad van de Emiraten.

Tom gaat in Dubai op zoek naar de verhalen achter het glimmende imago van Dubai. Hij is er bovendien op het heetste moment van jaar en dat blijkt geen sinecure.

Reizen Waes: wereldsteden vanaf 24 oktober elke maandag om 20.40 uur op Eén en via VRT MAX.

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos