Nieuwe reeks Vlaanderen vakantieland: Laura Govaerts, Maureen Vanherberghen en Soe Nsuki nemen kijkers mee op ontdekking in eigen streek

Dinsdag 20 april 2021 - Inspiratie nodig voor een uitstap in eigen streek? Dan komt de gloednieuwe reeks van Vlaanderen vakantieland vanaf zaterdag 1 mei als geroepen. Reporters Laura Govaerts, Maureen Vanherberghen en Soe Nsuki nemen de Vlaming acht weken lang mee op sleeptouw door het prachtige Vlaanderen.

Elke aflevering van Vlaanderen vakantieland draait om een bepaald thema. Dat gaat van concrete thema's als 'water' tot abstracte als 'wereldberoemd'. In dit eerste seizoen trekken Laura en Maureen er om beurten op uit met een bekende Vlaming om samen activiteiten te beleven binnen dat thema, en mooie en interessante plekken te ontdekken in Vlaanderen. Dat kunnen culturele of culinaire hoogstandjes zijn, maar net zo goed puur vakantieplezier voor het hele gezin, toeristische trekpleisters die tot ver in het buitenland bekend zijn, naast kleine leuke plekjes met een verhaal, net om de hoek. Er is altijd wel iets nieuws te ontdekken en voor elk wat wils.

In haar vlog SOE-gesties tipt Soe Nsuki nog vier leuke locaties die een bezoekje meer dan waard zijn, en sluit zo elke aflevering af. In deze tijden van corona trekt iedereen er meer op uit dicht bij huis. Laura, Soe en Maureen willen de kijkers extra inspiratie bieden en zin geven om leuke toeristische bestemmingen te ontdekken en verrassende activiteiten uit te proberen. Want ook al zijn de mogelijkheden dit voorjaar wat beperkter door COVID-19, er is nog meer dan genoeg te doen en te ontdekken. Vlaanderen vakantieland keert ook na de zomer terug op Eén, met nog meer inspiratie voor het najaar.

Vlaanderen vakantieland: vanaf 1 mei elke zaterdag om 18.40 uur op Eén.


MNM-luisteraars kennen Laura Govaerts natuurlijk al: zij presenteert sinds afgelopen najaar het avondblok Gillis & Govaerts op de radiozender. Maureen Vanherberghen is gekend als een van de Helden van Ketnet en als zangeres in de Ketnetband, en presenteert op QMusic. Soe Nsuki is comédienne en graag geziene gaste in quizzen en panelshows, en was onlangs nog te zien in de fictiereeks De Shaq op Eén, waar ze mee aan schreef.

Wat staat er de komende weken op de agenda?

Aflevering 1 (thema 'Wereldberoemd') - zaterdag 1 mei

Maureen neemt radio- en televisiepresentatrice Siska Schoeters mee op de OMG! Seven Senses Tour in Gent om het Lam Gods van Jan Van Eyck niet alleen te bekijken, maar ook te proeven en te ruiken. Ze fietsen ook samen de Eddy Merckx Cycling route die start en eindigt in Meensel-Kiezegem, het geboortedorp van de Kannibaal. En ze laten zich helemaal onderdompelen in de wereld van de Belgische chocolade in het museum Chocolate Nation in Antwerpen.

Soe bezoekt de doorkijkkerk Reading between the Lines in Borgloon, door The Guardian uitgeroepen tot mooiste plek van België. Ze haalt de mosterd letterlijk bij Mostaard Wostyn in Torhout, rolschaatst tussen Hasselt en Genk op de allereerste bewegwijzerde skeelerroute en vergaapt zich in Antwerpen aan voetschrapers die Elke Lemmens omgetoverd heeft tot miniatuurkunstwerkjes die tot in Amerika bekend zijn.

Aflevering 2 (thema 'Literatuur') - zaterdag 8 mei

Laura gaat samen met Danira Boukhriss op het Schoonselhof in Antwerpen op zoek naar de graven van overleden schrijvers. In Talbot House in Poperinge verdiepen ze zich in de liefdesbrieven van een jonge, te vroeg gestorven frontsoldaat aan zijn geliefde. En In Brussel maken Laura en Danira een mooie wandeling langs huizen waarvan de gevels versierd zijn met stripfiguren.

Soe bezoekt het kleinste boekenwinkeltje van Vlaanderen in Damme, de universiteitsbibliotheek van Leuven en het Suske & Wiske museum in Kalmthout. Daarnaast volgt ze een workshop letterzetten en drukken in het Industriemuseum in Gent.

Aflevering 3 (thema 'Herbestemming') - zaterdag 15 mei

Laura en Stan Van Samang bezoeken een oude graanfabriek in Herentals die gerestaureerd en omgebouwd is tot een immense tentoonstellingsruimte, het Art Center Hugo Voeten. Ook verblijven ze in station Racour in Landen, waar een deel van het oude stationsgebouw en enkele treinstellen omgevormd zijn tot weekendverblijf. En ze gaan duiken in de oude mazouttank van Transfo Zwevegem, een vroegere elektriciteitsfabriek die nu een hotspot is voor avontuurlijke sporters.

Noot aan de redactie: de korte inhouden van de latere afleveringen worden via de programmagids verspreid.

Vlaanderen vakantieland: vanaf 1 mei elke zaterdag om 18.40 uur op Eén.

Vlaanderen vakantieland kwam tot stand met de steun van Toerisme Vlaanderen.

Robin De Veen

Communicatieverantwoordelijke VRT 1

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Neem contact op met