Skip to Content

Normale mensen met Nico Sturm, Lisa Smolders, Bert Huysentruyt en Christophe Deborsu

Dinsdag 23 september, om 20.40 uur op Eén

In Normale mensen op dinsdag 23 september wil Adriaan van den Hoof weten wie van zijn vier bekende gasten het normaalst is: Nico Sturm, Lisa Smolders, Bert Huysentruyt of Christophe Deborsu? De bekende Vlamingen/Waal krijgen ook dit keer de opdracht om schijnbaar normale Vlamingen zo goed mogelijk in te schatten.

Dit zijn enkele markante verhalen van de 'normale"' Vlamingen deze week.

Alle uitleg vindt u onderaan de tekst en staat onder embargo tot en met de uitzending.

  • De Normale Mens van de Week

Het programma wordt elke week aangekondigd door een onbekende man of vrouw in het publiek. Op het eerste gezicht is er niets bijzonder aan deze persoon maar naarmate de avond vordert, geeft hij/zij via tips meer en meer prijs over zichzelf.  Aan de vier bekende gasten om deze tips zo zorgvuldig mogelijk te noteren zodat ze aan het einde van de show het bijzondere verhaal achter deze persoon kunnen achterhalen.

Deze week is Niels uit Langemark-Poelkapelle de Normale Mens van de Week.

  • Buiten de uren

Buiten hun werkuren doen mensen soms heel bijzondere dingen. Ze kweken papegaaien, spelen de eerste wereldoorlog na, verzamelen onderbroeken of verkopen hun persoonlijke schatten op het internet. Maar sommige mensen wijden al hun vrije tijd aan een merkwaardige verzameling, zoals Yvo uit Everberg. Kunnen onze vier bekende gasten achterhalen wat deze man doet met een mesje, een vergrootglas en wat wasbenzine?

  • Dit is mijn huis

Normale Mensen wonen in een huis, maar niet alle huizen zijn even normaal. In deze ronde moeten de bekende gasten achterhalen wat er aan de hand is met het gemeentehuis van burgemeester Leo.

ONDER EMBARGO tot dinsdag 23 september om 21.30 uur

  • Buiten de uren

Yvo Carels uit Everberg verzamelt KRD’tjes, ook wel bekend als koffieroomdekseltjes. Een fascinatie die 20 jaar geleden begon na een reisje Zwitserland. Ondertussen telt Yvo’s collectie meer dan 20 000 stuks, en heeft hij een eigen ruilkring opgericht om via andere verzamelaars uit binnen- en buitenland zijn collectie uit te breiden.

  • Dit is mijn huis

Leo Van Tilburg is de trotse burgemeester van het markantste gemeentehuis van België. Zijn gemeentehuis ligt in Baarle-Hertog, een grillig stukje België dat bestaat uit 22 enclaves die in Nederland liggen. Grenzen zijn niet wat ze zijn en lopen dwars doorheen straten, huizen, sportvelden, maar dus ook doorheen het gemeentehuis. Die grens zorgt er onder andere voor dat men aan de juiste kant van de raadszaal moet trouwen om het huwelijk wettig te verklaren.

  • De Normale Mens van deze week

Niels Vermeersch (26) uit Langemark-Poelkapelle leidt een normaal leven. Hij werkt overdag bij de gemeente als stafmedewerker, en hij is al twee jaar gelukkig getrouwd met Delphine. Maar daarnaast is Niels ook de Groothertog van zijn eigen land: Flandrensis. Tijdens zijn studententijd ontdekte de toen 19-jarige Niels het concept micronaties. Stukjes grond die je kan claimen en uitroepen tot je eigen land. Op die manier is hij Groothertog geworden van Flandrensis, een klein eilandje in Antartica. Ondertussen telt Flandrensis 114 burgers uit 21 landen en heeft het zijn eigen regering en verkiezingen.

Contacteer ons
Lesley Hernalsteen Perscoördinator Eén
Lesley Hernalsteen Perscoördinator Eén
Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos