Skip to Content
ONDER EMBARGO - Tien laatste kandidaten strijden om titel van Homo universalis in Iedereen beroemd

ONDER EMBARGO - Tien laatste kandidaten strijden om titel van Homo universalis in Iedereen beroemd

ONDER EMBARGO TOT NA DE UITZENDING VRIJDAG 23 OKTOBER (Facebook Live-uitzending afgelopen om 12.05 uur, televisie-uitzending om 20.10 uur)

De populairste dagelijkse spelrubriek van Vlaanderen, 'Homo universalis' uit Iedereen beroemd, gaat zijn laatste weken in. Maandag 26 oktober verschijnen de tien laatste kandidaten aan de start. Wie van hen slaat zich door de komende proeven en kan zich tot Homo universalis kronen?

Nog vier vrouwen en zes mannen maken kans op de titel. Opvallend: onder hen zijn maar liefst zeven kandidaten uit Oost-Vlaanderen, twee uit West-Vlaanderen en één kandidate uit Henegouwen. Wordt de winnaar van 'Homo universalis' voor de derde maal op rij een West-Vlaming? Of maken de andere provincies ook een kans? We ontdekken het in de finale op donderdag 5 november.

Ontdek hieronder de tien finalisten.

Bart (45) uit Zedelgem

Een van de meest opvallende kandidaten dit seizoen is Bart: een dove bakker, die zich toch succesvol door meerdere dans- en ritmische proeven spartelde. Hij viel bijna af bij de Jodeldans, maar mocht toch door naar de volgende proef omdat tegenspeler Danny een nog slechtere danser was. Hij wordt tijdens 'Homo universalis' bijgestaan door een tolk, die de opdrachten vertaalt. Bart is getrouwd en is vader van twee puberzonen.

Sophie (27) uit Gent

Sophie is een account manager bij de Vlaamse overheid, en heeft daarnaast acteerambities. Ze speelde het spel vaak op een erg slimme manier. Bijna zat Sophie niet bij de tien finalisten: het was kantje boordje bij de proef met de knikkerbaan.

Wouter (23) uit Zonnebeke

Wouter studeerde eerst Verpleegkunde en nu Media en Entertainment Business in Mechelen. Hij valt op door zijn sportiviteit en door zijn looks, die aan de leden van band Bazart doen denken. Militair marcheren is echter niet zijn sterke kant: bij die proef viel hij bijna af.

Charlotte (29) uit Edingen

Charlotte is architecte. In 'Homo universalis' laat ze zich vooral opmerken doordat ze altijd rustig blijft en het spel slim kan spelen. Paardrijden - of toch: jumping met een stokpaardje - is niet haar sterkste kant, want bij die proef viel Charlotte bijna af.

Karim (39) uit Zomergem

Karim is service-technieker van schuifdeuren en vader van twee, maar vooral ook eigenaar van het sappigste dialect uit 'Homo universalis'. Daarnaast is hij ook een beetje een stresskonijn.

Aldo (39) uit Gent

Also is een arbeider voor Volvo Trucks. Hij valt op door zijn nervositeit en vormde samen met Zjef de 'poort' waardoor afvallers uit de cirkel moesten vertrekken. Hij draagt dan ook vaak een trui met daarop 'Aldo - de poort". Aldo overleefde maar nipt de opdracht waarbij de kandidaten een groen papiertje moesten zoeken, dat verstopt zat in een telefoongids.

Els (40) uit Lochristi

Els is IT-projectleider en moeder van twee zoontjes. Ze gaat altijd emotioneel erg op in de opdrachten.

Preben (34) uit Gent

Preben is penitentiair bewakingsassistent, valt op door zijn vele tattoo's en hobby's als lederbewerking en vissen op zee. Hij is in 'Homo universalis' een van de kandidaten die het meest zijn kalmte kan bewaren op belangrijke momenten. Toch was het kantje boordje voor hem bij de Zumba-opdracht: toen moest hij de herkansing dansen.

Melissa (37) uit Eeklo

Melissa werkt op de dienst burgerlijke stand in Eeklo en doet als alleenstaande moeder vooral mee voor haar zoontje. Ze draagt elke dag een outfit met kleurrijke driehoeken op.

Stijn (39) uit Lochristi

Stijn is als operations officer bij Singapore Airlines verantwoordelijk voor het inladen van cargovliegtuigen en heeft een grote Lego-collectie. Hij is met voorsprong de luidst vloekende kandidaat, die wel steeds met originele scheldwoorden voor de dag komt. Stijn speelde de finale bij het waterballonnenduel en had er zich toen al bij neergelegd dat hij zou afvallen. Tegen zijn eigen verwachting in stootte hij toch door naar de volgende proef.

'Homo universalis' in Iedereen beroemd: elke weekdag om 19.40 uur op Eén. Finale-uitzending op donderdag 5 november.

Noot aan de redactie: 'Homo universalis' startte al afgelopen voorjaar, een deel van de proeven zijn dus pre-corona opgenomen. Hierdoor dragen de kandidaten op sommige stills geen mondmasker of houden ze geen afstand. Nadat de opnames door COVID-19 afgelopen voorjaar even werden gepauzeerd, werden ze eind augustus met veiligheidsmaatregelen hervat.

 

 

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos