Skip to Content
ONDER EMBARGO TOT 31/5 OM 22.10 UUR | Campus cup: de kwartfinalisten zijn bekend

ONDER EMBARGO TOT 31/5 OM 22.10 UUR | Campus cup: de kwartfinalisten zijn bekend

Maandag 31 mei 2021 - Het is zover: de teams die in de kwartfinales van Campus cup tegen elkaar mogen strijden, zijn bekend. Zonet speelden, in de laatste voorronde, Musicologie KU Leuven tegen Bio-Ingenieur UGent voor het laatste ticket naar de kwartfinale. De Bio-Ingenieurs wonnen, maar hadden in de dagfinale 2:27 minuten nodig om tien juiste antwoorden te geven.

Enkel de 8 teams met de beste tijd uit de dagfinale gaan door naar de kwartfinales. De tijd van Theologie & Religiewetenschappen KU Leuven (1:45 minuten) van enkele afleveringen geleden kwam niet in gevaar door de tijd van de Bio-Ingenieurs en daarmee gaan de Theologen met een 8ste tijd door naar de kwartfinale.

Deze opleidingen spelen vanaf 1 juni dus de kwartfinales van Campus cup: Wijsbegeerte Antwerpen, Toegepaste Taalkunde UGent, Fysica & Sterrenkunde VUB, Rechten UAntwerpen, Geneeskunde KU Leuven, Nautische Wetenschappen HZS, Communicatiewetenschappen UGent en Theologie KU Leuven.

De definitieve ranking

In het derde seizoen van de Campus cup strijden vooral universiteiten om de felbegeerde cup. De uitzondering hierop is de Antwerpse Hogere Zeevaartschool, die op een knappe vijfde plaats staat voor de kwartfinales.

Voor het eerst in de geschiedenis van de Campus cup bereikt KU Leuven de kwartfinales, en dat zelfs met twee teams: Geneeskunde en Theologie. Ook de Brusselse VUB zit met een sterk team Fysica & Sterrenkunde voor het eerst bij de laatste acht.

UAntwerpen en UGent zijn al vaker in de finaleweken van de Campus cup beland. Rechten en Wijsbegeerte verdedigen de Antwerpse eer, UGent hoopt met Toegepaste Taalkunde en Communicatiewetenschappen op een tweede keer winst in de Campus cup. Morgen nemen Gent en Antwerpen het al meteen tegen elkaar op in de eerste kwartfinale: Wijsbegeerte VS. Toegepaste Taalkunde. Daarmee komen we stilaan te weten welke opleiding Rechten UGent (seizoen 1) en Conservatorium HOGENT (seizoen 2) opvolgt als winnaar van de Campus cup.

Story image

Spelschema finaleweken

Dinsdag 1 juni : Kwartfinale I

  • Wijsbegeerte Antwerpen (3) VS Toegepaste Taalkunde UGent (6)

Woensdag 2 juni: Kwartfinale II

  • Fysica & Sterrenkunde VUB (2) VS Rechten UAntwerpen (7)

Donderdag 3 juni: Kwartfinale III

  • Geneeskunde KU Leuven (4) VS Nautische Wetenschappen HZS (5)

Maandag 7 juni: Kwartfinale IV

  • Communicatiewetenschappen UGent (1) VS Theologie KU Leuven (8)

Dinsdag 8 juni: Halve finale I

  • Kwartfinalist 1 VS Kwartfinalist 4

Woensdag 9 juni: Halve finale II

  • Kwartfinalist 2 VS Kwartfinalist 3

Donderdag 10 juni: Finale

Campus cup, de finaleweken: vanaf dinsdag 1 juni rond 21.25 uur op Eén.

Campus cup is een programma van Woestijnvis voor Eén.

Robin De Veen Communicatieverantwoordelijke VRT 1
Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos