Skip to Content
Deze tien kandidaten van 'Homo universalis' strijden nog om de titel

Deze tien kandidaten van 'Homo universalis' strijden nog om de titel

Vrijdag 28 januari 2022 - De populairste dagelijkse spelrubriek van Vlaanderen, 'Homo universalis' uit Iedereen beroemd, gaat zijn laatste weken in. Maandag 31 januari verschijnen de tien laatste kandidaten aan de start. Wie van hen slaat zich door de komende proeven en kan zich tot Homo universalis kronen?

Nog drie vrouwen en zeven mannen maken kans op de titel. Provincies Antwerpen en Oost-Vlaanderen maken de meeste kans, er doen uit elke provincie nog vier kandidaten mee. Daarnaast maken nog één West-Vlaming en één kandidaat uit Vlaams-Brabant kans op de eindwinst.

Ontdek hieronder de tien laatste kandidaten.

Thomas (37) uit Lierde

Thomas is sales manager bij Gucci. Bijna had hij niet in deze reeks van 'Homo universalis' gezeten: op de eerste opnamedag mocht hij invallen als reservekandidaat omdat iemand anders verstek moest laten gaan. Dat gelukkige toeval heeft hem geen windeieren gelegd, want Thomas bleek een sterke kandidaat die zich tot bij de laatste tien heeft geworsteld. Hij is de oudste van de laatste 10 kandidaten en wordt geregeld geplaagd met 'bompa'. Zal zijn leeftijd hem nog parten spelen?

Jan (23) uit Antwerpen

Jan studeert momenteel Handelswetenschappen. Jan lag er bijna uit in de proef waarbij kandidaten moesten rondbellen om iemand naar de opnames te laten komen met een stoel. Jans vader, die hem had overtuigd om mee te doen, zat al in zijn pyjama en had geen zin om af te komen, waardoor Jan bijna de wedstrijd moest verlaten. Jan heeft hij een zeer sportieve kant: hij werkt niet enkel bij Basic fit en Decathlon, maar haalde onlangs indrukwekkend zilver op het Belgisch kampioenschap bodybuilding. Zal zijn kracht hem extra voordeel geven in aanloop naar de finale? Maar hij heeft soms last van stress, misschien brengt hem dat nog in de problemen...

Margaux (23) uit De Pinte

Margaux studeert mode-ontwerp, nadat ze al een opleiding tot leerkracht achter de rug heeft. Ze doet aan turnen. Margaux is slim, sportief en stressbestendig, drie eigenschappen die haar al heel ver brachten in het spel. Iets wat ook de andere kandidaten is opgevallen, want velen zien in Margaux de perfecte kanshebber om de eerste vrouwelijke Homo universalis te worden.

Daan (18) uit Nijlen

De 18-jarige Daan is de jongste kandidaat van dit seizoen, maar heeft het al ver geschopt. Hij studeert Kinesitherapie, wat tijdens de opnames een extra uitdaging voor hem betekende: hij had als enige kandidaat van de tien nog examens tussen de opnames door.

Andreas (32) uit Gent

Andreas is crewplanner bij een luchtvaartmaatschappij. Tot nu toe had hij het verbazingwekkend genoeg vooral moeilijk in proeven waarin hij had moeten uitblinken. Andreas is namelijk een quizzer en gaat graag biljarten, maar beide proeven werden hem bijna fataal. Hopelijk krijgt hij in de laatste dagen proeven voorgeschoteld waar hij niets van kent, dus. Recent dook Andreas plots met een geblondeerd kapsel op in 'Homo universalis'. Hij had gewed met vrienden dat hij zijn haar zou blonderen als hij bij de laatste 10 kandidaten zat … en belofte maakt duidelijk schuld.

Melanie (31) uit Gent

Melanie is opvoedster voor kinderen met een mentale beperking. Ze zorgde voor een primeur bij 'Homo universalis', want Melanie is de eerste kandidaat die hoogzwanger is tijdens haar deelname. Als ze wint, zal ze de titel dus moeten delen met haar kindje. Doorheen het spel kwam ze weleens in de gevarenzone terecht bij sommige opdrachten (zoals jokari), maar ze bleef daar altijd heel rustig onder. Een goede eigenschap voor een mogelijke winnaar van 'Homo universalis'?

Wout (27) uit Kessel-lo

Wout is developer-analyst bij de KU Leuven. Na enkele spelletjes werd hij al meteen gebombardeerd tot grote kanshebber op de eindwinst. Heel vaak was Wout namelijk als eerste of tweede klaar met een opdracht. Ook zijn kalmte is een groot voordeel: Wout vertoont zelden een teken van stress. Enkel bij de opdracht met de speelgoedhond en batterijen sloeg de spanning plots toe. In zijn vrije tijd is Wout circusartiest en houdt hij erg van klimmen en parkour. Zal dit talent hem voordeel opleveren in de laatste rechte lijn naar de finale?

Dries (25) uit Oud-Turnhout

Dries is cipier in Merksplas, doet ook aan armworstelen op competitieniveau en heeft enkele bijzondere wereldrecords op zijn naam staan, zoals gsm-werpen. Kan hij daar binnenkort ook de titel van 'Homo universalis' aan toevoegen? Dries is heel competitief ingesteld en bleek bij heel wat opdrachten telkens bij de beteren en snelsten. Een voorteken voor de finale?

Kaylie (26) uit Sint-Andries

Kaylie is logistiek medewerker bij het Wit-Gele kruis. Ze is als een kat met negen levens - die er al heel wat verspeeld heeft. Kaylie zat namelijk bij proeven al erg vaak bij de laatste twee of drie. Haar specialiteit bleek ook al meermaals om op klunzige wijze te vallen tijdens een proef, maar ze landt wel telkens op haar pootjes en haalt het met de hakken over de sloot. Ook zo kan je 'Homo universalis' winnen, natuurlijk.

Yannick (29) uit Westerlo

De sportieve Yannick is leraar LO, speelt voetbal en houdt van skiën. Hij verwacht binnenkort zijn tweede kindje. Er was tot nu toe geen enkele proef waar Yannick zwaar in de problemen kwam en dreigde uitgeschakeld te worden. Een goede kandidaat voor de eindwinst, dus?

'Homo universalis' in Iedereen beroemd: elke weekdag om 19.40 uur op Eén.

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos