Ontdek alle najaarsprogramma's van Eén

Dinsdag 17 augustus 2021 - Het najaar van Eén schiet uit de startblokken op maandag 30 augustus.

Een selectie foto's van de programma's is via deze link te vinden. Meer beeldmateriaal is te vinden op fotoportaal.vrt.be.

Van deze programma's is al meteen te genieten:

Spoed 24/7 - vanaf maandag 30/8

Dit najaar brengt Eén het zesde seizoen van de gesmaakte docureeks Spoed 24/7. Opnieuw werd er zes weken lang, 24 uur op 24, 7 dagen op 7 gefilmd in het UZ Gent: in de onderzoeksboxen en kritieke zone van de spoedgevallendienst, en in de operatiezalen. Ontdek hier alles over dit nieuwe seizoen.

Onverwacht - vanaf maandag 30/8

In het nieuwe Onverwacht trekt Iluna (16 jaar), samen haar moeder Stephanie Planckaert, op ontdekkingstocht in de wereld van seks en zwangerschap bij Iluna's leeftijdsgenoten. Op VRT NU is daarnaast de zesdelige webreeks Meer onverwacht, een samenwerking tussen Eén en MNM, te vinden. Hierin gaan Iluna en MNM-dj en seksuologe Lotte Vanwezemael met enkele jongeren dieper in op thema's als verliefdheid, seksuele geaardheid en sexting. Ontdek hier alles over Onverwacht en Meer onverwacht.

Durf te vragen - vanaf dinsdag 31/8

Wie zijn voor jou nu je échte ouders: je adoptie- of je biologische ouders? Kunnen dove mensen in de maat dansen? Is je eigen seksleven even wild als in de films die je maakt? Siska Schoeters zoekt het uit in het derde seizoen van Durf te vragen. Ze praat met groepen mensen die door hun levensstijl, ideologie, fysieke of psychologische aandoeningen vaak tegen vooroordelen moeten opboksen. Mensen waar we stiekem veel vragen voor hebben, maar die niet in hun gezicht durven stellen. In de lege tv-studio van Durf te vragen antwoorden deze mensen één voor één openhartig op alle vragen. Lees er hier alles over.

Loslopend wild - vanaf dinsdag 31/8

Dit najaar is Loslopend wild terug met een gloednieuw seizoen, waarin opnieuw een Vlaamse cast vol grote namen klaar staat om zich van zijn meest humoristische kant te tonen, met onder andere Alejandra Theus, Joke Emmers, Jennifer Heylen, Erhan Demirci, Ben Segers, Ini Massez en Lucas Van den Eynde. Ontdek er alles over via deze link.

Let's talk about sex - vanaf woensdag 1/09

Fotografe Lieve Blancquaert zoekt uit hoe mannen en vrouwen, -op verschillende plekken in de wereld en in verschillende culturen-, omgaan met liefde, relaties, gender en seks. In zeven afleveringen, op zeven verschillende bestemmingen, probeert Lieve zicht te krijgen op hoe de wereld seksualiteit beleeft. Telkens met een andere focus, eigen aan de plek waar ze is. Lees er hier alles over.

Is er een dokter in de zaal? - vanaf donderdag 2/09

Is er een dokter in de zaal? Die vraag stelt Philippe Geubels vanaf 2 september opnieuw, in het derde seizoen van zijn humoristische panelshow over gezondheid. Philippe buigt zich opnieuw over de zin en onzin van de medische wereld, samen met dokter Sofie Lemmens en panelleden als Alex Agnew, Sven de Leijer, Amelie Albrecht, Erhan Demirci, Barbara Sarafian en Lotte Vanwezemael. Ontdek alles over dit nieuwe seizoen.

De tijd van ons leven - vanaf donderdag 2/09

In De tijd van ons leven strijden Elodie Ouedraogo en Otto-Jan Ham tegen de beste tijdrijders ter wereld, maar vooral tegen zichzelf, een half jaar lang. Kunnen zij zich, geruggesteund door de internationaal gerenommeerde experten van de KU Leuven, op zes maanden omvormen tot tijdrijders van een professioneel niveau? Hun onwaarschijnlijk doel: deelnemen aan het WK tijdrijden. Lees hier alles over zes maanden durende onderneming.

De Columbus - vanaf zondag 5/09

Zonder plan en zonder voorbereiding, zo trekt De Columbus vanaf zondag 5 september opnieuw de wijde wereld in. Wim Lybaert laat zich leiden door het toeval én door zijn gast. Wie die gast is, blijft dit seizoen een complete verrassing voor Wim. Zijn enige informatie voor vertrek? Het adres waar hij zijn blind date moet oppikken. En dat kan overal zijn... Ontdek hier alles over dit nieuwe, bijzondere seizoen.

Onder vuur - vanaf zondag 12/9

Vanaf zondag 12 september staat Eén in vuur en vlam met het nieuwe Onder vuur. In deze spannende dramareeks moet een groep brandweermannen en –vrouwen vechten voor het voortbestaan van hun kazerne. Je herkent onder andere Louis Talpe, Lien De Graeve, Lynn Van Royen, Sam Louwyck, Alessia Sartor, Aimé Claeys, Maarten Ketels, Wouter Bruneel, Dirk Van Dijck, Sahin Avci, Ann Tuts, Piet De Praitere en Kim Van Oncen in de hoofdrollen. ​

Het eigenzinnige brandweerkorps Post Oosteroever in Oostende is een kleine brandweerpost met veel karakter. Ze hebben zo hun eigen manier van werken en durven de ​ de regels wel eens aan hun laars lappen; want het redden van een mensenleven gaat altijd voor. Daarvoor gaan ze letterlijk door het vuur. Maar wanneer er door schijnbare fouten van Post Oosteroever dodelijke slachtoffers vallen tijdens een interventie, komt het voortbestaan van de kazerne op de helling te staan. Ook op persoonlijk vlak laaien de emoties hoog op bij de brandweermannen en -vrouwen van Post Oosteroever. Voor de collega's en vrienden loopt werk en privé meer en meer door elkaar, wat voor extra spanningen zorgt in de kazerne.

Deze programma's komen later dit najaar op het scherm:

Taboe ​

Dit najaar is het langverwachte tweede seizoen van het zeer gesmaakte Taboe – dat zelfs genomineerd werd voor een Emmy Award en tal van internationale remakes kreeg – te zien op Eén. Philippe Geubels trekt er opnieuw op uit met mensen met wie je eigenlijk niet zou mogen lachen. Dit keer trekt hij naar een huis in de Ardennen, waar hij op vakantie gaat met onder andere mensen met een onvervulde kinderwens, (ex-)verslaafden en mensen met autisme en ontwikkelingsstoornissen. Hij leert hen beter kennen, luistert naar hun verhalen en vraagt hen of er eigenlijk iets te lachen valt met hun situatie en ervaringen. ​

Daar blijft het niet bij: ook humor is een belangrijk deel van Taboe. Philippe brengt een comedy-set over elk thema, met zijn nieuwe vrienden prominent op de eerste rij van een zaal vol lotgenoten. Al deze ingrediënten samen maken Taboe tot wat het is: een unieke mix van human interest en comedy, dat gevoelige thema’s lucht wil inblazen en mensen verbindt door humor. ​

Undercover ​

Om naar uit te kijken: Eén brengt dit najaar het langverwachte derde seizoen van Undercover in première op het scherm. Wat niemand voor mogelijk acht – nadat Bob Lemmens (Tom Waes) in het eerste seizoen Ferry Bouman (Frank Lammers) verraadt, en in seizoen twee Ferry zich koste wat het kost wil wreken op Bob – gebeurt dan toch: de gezworen vijanden moeten samenwerken. Na de moord op een undercoveragent moeten Bob en Ferry door een samenloop van omstandigheden samen een Turks xtc-netwerk oprollen. Dit om elk hun eigen hachje te redden. Of steken ze elkaar toch liever een mes in de rug? Het wordt een razend spannend seizoen.

Bob is na de gebeurtenissen van het vorige seizoen ontslagen bij de politie en heeft een rechtszaak en een mogelijke gevangenisstraf boven zijn hoofd hangen, net nu er een kleine Bob Lemmens onderweg is. Wanneer een jonge undercoveragent wordt vermoord, beseft de politie dat er een mol in hun midden zit. Bob krijgt een stiekem voorstel: hij kan zijn rechtszaak doen verdwijnen als hij opnieuw undercover gaat en in de Turkse xtc-bende de verrader kan ontmaskeren. Hij neemt deze levensgevaarlijke missie met tegenzin aan om zijn leven opnieuw op de rails te krijgen en een toekomst met zijn nieuwe gezin veilig te stellen. Rond dezelfde tijd, komt Ferry vrij. Hij wil zijn plek als xtc-koning terug innemen, maar die is ingenomen door de Turkse bende. Ook op persoonlijk vlak staat Ferry voor een uitdaging: kan hij het hart van Daan terugwinnen? Bob en Ferry zullen moeten samenwerken om hun doelen te bereiken, en dat zint beide heren niet...

Andermans zaken

In het tweede seizoen van Andermans zaken gaat Kamal Kharmach verder met zijn missie om ondernemingen in nood te helpen. In totaal zet hij zijn schouders onder acht bedrijven – gaande van eenmanszaken tot kleine en grotere familiebedrijven - die elk op hun manier een noodkreet hebben geuit. Kamal helpt onder andere een jong koppel dat een slagerij met duurzaam kwaliteitsvlees uitbaat, en een gepassioneerde familie die zetels op maat maakt.

Samen met een team van experten doet Kamal er alles aan om de ondernemers mee te krijgen richting één doel: hun zaak weer op de rails krijgen. En dat levert soms heftige reacties op. Want is het vaak erop of eronder.

Château Planckaert ​

De warme en pakkende avonturen van Vlaanderens meest geliefde familie zijn weer te volgen in het nieuwe seizoen van Château Planckaert. De familie doet er alles aan om het kasteel te renoveren en er hun nieuwe thuis van te maken. De Franse droom lijkt voor Eddy en Christa echter verder weg dan ooit. De zware revalidatie van Junior en de zorg voor de 95-jarige Clara brengt hun verhuis in het gedrang. ​ ​

Voor Francesco, Stephanie en hun gezinnen is er echter geen weg terug: hun kinderen zijn ingeschreven in een Franse school. Door het wegvallen van Eddy en Junior hebben de verbouwingen enorme vertragingen opgelopen, maar iedereen doet zijn uiterste best om te helpen waar hij kan. Daarnaast treden Mageno en Devon in de voetsporen van Eddy: ze gaan samen wielrennen, al gooit de knieblessure van Devon nog voor de eerste wedstrijd roet in het eten. Ook Juniors sportieve ambities zijn niet verdwenen. Zal hij zijn racedroom kunnen waarmaken of blijft zijn complexe beenbreuk hem parten spelen? ​

Op Ketnet treden de Planckaert-kleinkinderen dit najaar in de schijnwerpers: in De ​ Planckies nemen Iluna, Devon, Mageno, Noa, Yukka en Elara de kijkers mee in hun unieke leefwereld in hun Frans kasteel. Ze beleven tal van avonturen op het domein en duiken samen de natuur in. Weg van de bewoonde wereld laten ze hun fantasie op de loop, maar ze staan ook met twee voeten op de grond en helpen hun (groot)ouders met de verbouwingen. Bij deze inspirerende bende valt altijd wat te beleven. Met elke aflevering een nieuw avontuur vertelt deze Ketnet-reeks het verhaal van Vlaanderens favoriete familie door de ogen van de kinderen en werpt het een unieke, frisse blik op de nieuwe wending in hun leven. Een clubhuis bouwen, de wielercarrière van de jongens, het koken voor de hele familie en het spotten van wilde dieren op hun domein: De Planckies verleggen elke keer opnieuw hun grenzen en verbluffen jong en oud met hun enthousiasme en inventiviteit. ​ ​ 

Reizen Waes: Nederland

Na Reizen Waes: Vlaanderen blijft avonturier Tom Waes nog even dicht bij huis. Hij trekt door het meest exotische land van Europa: Nederland. Van De Wadden over Het Hoge Noorden naar Flevoland: Tom doorkruist ons buurland op zijn eigen unieke stijl, op zoek naar mooie plekken, intrigerende figuren en straffe verhalen. En die vind je dus verrassend genoeg dicht bij huis.

Naast klompen, kaas, windmolens en tulpen valt er in Nederland best nog wat meer te ontdekken. Van baanbrekende onderzoeken en nutteloze uitvindingen, over illegale kaas en Molukse papeda, tot een fietsfanfare en een echte BN-safari. Tom reist door Nederland met de auto, de botsauto, de powerboat, de skûtje, de parachute en… te voet. Een onvergetelijke reis, op Nederlandse bodem. 

Het hoogste bod

Wat gebeurt er achter de gesloten deuren van een veilinghuis? Het is een wereld die fascineert, maar die weinigen echt kennen. In Het hoogste bod geven veilingmeesters van de meest uiteenlopende Vlaamse veilinghuizen een inkijk in hun wereld. Waar de oldtimer van Koning Boudewijn wordt verkocht naast de Chinese vaas die veertig jaar in de keuken bij oma stond. Waar een kunstwerk van Keith Haring geveild wordt naast een zeldzame fles wijn.

De meesters laten ons meekijken achter de schermen van het spel van de veiling. Wat gebeurt er vooraleer de hamer het hout raakt? Wennen de hoge bedragen ooit? Hoe kweek je een instinct tegen vervalsingen? De veilingwereld is een plek waar bijzondere loten worden verkocht door bijzondere meesters, waar het hoogste bod altijd wint. Een verhaal over bieden, over prachtige objecten en over willen winnen. ​

De witte mars (werktitel)

Vijfentwintig jaar geleden, in augustus 1996, werden drie mensen gearresteerd voor de ontvoering van een veertienjarig meisje. Na een intens politieverhoor bekennen ze. En komt de politie te weten dat ze ook nog een tweede meisje ontvoerd hebben...  De nieuwe docureeks De witte mars toont hoe justitie, politiek, families van de slachtoffers en de Belgische bevolking omgingen met de zaak-Dutroux uit de jaren 90. De grootste gemediatiseerde ontvoeringszaak die België ooit gekend heeft, en het op zijn grondvesten deed daveren.

Het beeldarchief van de VRT en de RTBF slaan voor het eerst de handen in elkaar om op basis van honderden uren rushes en nieuwsitems een vierdelige documentairereeks te maken. ​ Voor één keer gaat de aandacht met opzet niet naar de daders, maar wel naar hoe de families van de vele slachtoffers, de media, de justitie, de politiek en de Belgische bevolking met deze schokkende gebeurtenissen omgaan. ​

Voor altijd kampioen!

Met 21 seizoenen en 273 afleveringen, vier langspeelfilms, een kerstspecial, maar vooral ook een miljoenenpubliek is F.C. De Kampioenen zonder discussie de succesrijkste comedy van Vlaanderen. Voor altijd kampioen! schetst in vier afleveringen het verhaal van Vlaanderens populairste humorreeks, voor en achter de schermen: de opstart; de audities; de proefaflevering, de evolutie van de personages en de verhaallijnen; het vertrek van sterkhouders als Carry Goossens en Jacques Vermeire en hoe dat werd opgevangen door de introductie van nieuwe personages; het stopzetten van de serie; de langspeelfilms; tot het overlijden van Johny Voners en de kerstspecial waarmee de acteurs afscheid namen van de acteur Johny Voners, maar ook van het personage Xavier Waterslaeghers. ​

Naast de acteurs en de vele gastacteurs komen ook de mensen achter de schermen uitgebreid aan het woord: de producers, schrijvers en regisseurs, die allemaal mee aan de basis van het succes lagen.

Het huis

Voor het zevende seizoen van Het huis nodigt Eric Goens opnieuw verrassende, boeiende en interessante figuren uit. Het is een beproefd recept: de gasten worden geplukt uit hun gewone leefwereld en verblijven 24 uur in Het huis. Geen afleidingen, geen partners of kinderen, alleen de confrontatie met hun eigen leven dat de revue passeert. ​

Zanger Marco Borsato legt een hele dag zijn ziel bloot in Het huis en vertelt Eric zonder omwegen over de moeilijke periode die hij en zijn partner Leontine hebben doorstaan. Ook Eddy Planckaert ruilt de hamers en gipsplaten van zijn château even in voor Het huis. Eric fietst met Eddy langs diens opmerkelijke levensweg en laat geen anekdote onbesproken. En Ingeborg Sergeant komt langs in Het huis voor een blind date van 24 uur. Het televisie-icoon zet haar showbizzknop uit en brengt Het huis in hogere sferen. Ingeborg toont zich van haar meest ongeziene kant. Soms spiritueel, soms heel grappig en vaak aandoenlijk mooi.

Saar in het bos

Na Op de man af gaat Saartje Vandendriessche een nieuwe uitdaging aan: in Saar in het bos trekt ze drie weken lang het bos in. Hoe is het om te overleven in de natuur met zo weinig mogelijk middelen? Ver weg van alles en iedereen? Saar test het uit en hoopt zo haar band met de natuur aan te halen. ​

Saar weet al een en ander over wilde eetbare planten, maar krijgt ook hulp van Mike, een ervaren bushcrafter. Die zal haar 21 dagen lang begeleiden om zo goed mogelijk te kunnen eten, slapen en leven. Want hoe maak je een vuur zonder een aansteker of lucifers? Wat valt er te eten in een bos? En hoe hou je je warm tijdens ijskoude nachten? Een straffe uitdaging die Saar graag aangaat, maar waarvan ze niet weet waar haar dat zal brengen.

Draagmoeders

Kinderen krijgen, kinderen zien opgroeien. Voor velen is dat vanzelfsprekend, maar niet voor iedereen. Voor sommigen is draagmoederschap zelfs de enige weg naar een eigen kind. Op de moeilijke grens tussen wens en werkelijkheid volgde journaliste Annemie Struyf drie jaar lang draagmoeders en wensouders. Van de zwangerschap tot de bevalling, van het kraambed tot het fragiele moment waarop de baby wordt overgedragen, van de babyborrel tot het verjaardagsfeestje.

In Draagmoeders ontmoet Annemie onder andere Lies en Peter, die een kindje dragen voor een bevriend koppel. Kimberly, mama van vier kinderen, is voor de vijfde keer zwanger - deze keer voor een homokoppel in Nederland. Al elf jaar proberen Stephanie en Wesley vruchteloos hun kinderwens te vervullen, tot schoonzus Gwendolina zich als draagmoeder aandient. Draagmoeders is een heftige, ontroerende, indringende, intieme tv-reeks, die een ongeziene inkijk geeft in het moeilijke en kwetsbare parcours van draagmoederschap.

Factcheckers

Britt Vanmarsenille, Jan Van Looveren en Thomas Vanderveken gaan in het derde seizoen van Factcheckers onverminderd door met hun missie: checken wat er klopt van de tsunami aan berichten, beweringen en weetjes die we dagelijks over ons heen krijgen. Daarbij hebben ze één doel voor ogen: de waarheid achterhalen.

En daarvoor gaan ze weer ver, heel ver: ze gooien meer dan ooit hun eigen lichaam in de strijd als proefkonijn en voeren zelf de strafste testen uit. Zo neemt Britt een andere job aan die haar emotioneel sloopt, voert Jan een duurtest uit met verrassende gevolgen voor zijn gezondheid en sluit Thomas zich drie dagen na elkaar op in een piepkleine keuken. Het trio gaat ook nu weer undercover om feiten te checken. Ze trekken vermomd de straat op om geld te verzamelen én mensen geld afhandig te maken. En ze schakelen enkele jongeren in voor een verbluffende consumententest. Het derde seizoen wordt ook interactiever: nog meer dan vroeger komen kijkersvragen aan bod en Britt, Jan en Thomas betrekken die kijkers zelfs mee in een grootschalig onderzoek.

Vlaanderen vakantieland

Dit najaar nemen reporters Laura Govaerts, Maureen Vanherberghen en Soe Nsuki de kijkers opnieuw ​ op sleeptouw door het prachtige Vlaanderen. Elke aflevering van Vlaanderen vakantieland draait rond een bepaald thema, zoals fietsen, ondergronds, bos of middeleeuwen. Laura en Maureen trekken er om beurten op uit met een bekende Vlaming en ontdekken samen mooie en interessante plekken in Vlaanderen. In haar vlog Soegesties tipt Soe nog enkele leuke locaties die zeker een bezoek waard zijn.

Laura fietst dit seizoen onder andere samen met acteur en komiek Erhan Demirci langs het parcours van het WK wielrennen in Leuven en overnacht met Saartje Vandendriessche in een boomhut. Maureen bezoekt het kasteel van Beersel samen met acteur Sven De Ridder, terwijl Soe gaat bushcraften en waterfietsen, en een bezoekje brengt aan de buurtbrouwerij Coureur in Kessel-Lo.

1 jaar gratis

Dit najaar brengt Eén een kersvers seizoen van de legendarische quiz 1 jaar gratis. De opgefriste succesformule met Thomas Vanderveken aan het roer is al aan het derde seizoen toe. Het basisconcept blijft hetzelfde: een bikkelharde afvalkoers vermomd als gezellige quiz. De inzet? Een extra jaarloon. ​

1 jaar gratis start met 16 kandidaten waarvan er elke aflevering iemand naar huis wordt gestuurd, tot er één winnaar overblijft. Die winnaar krijgt het nettojaarloon van de meest verdienende deelnemer. Voor de deelnemers is mensenkennis minstens even belangrijk als quizkennis, want zij moeten hun medekandidaten goed kunnen inschatten. Wie houdt zich staande en mag naar huis met de hoofdprijs?

Cheyenne & Lola ​

Topactrice Veerle Baetens schittert in Cheyenne & Lola, een spannende moderne westernreeks. Cheyenne (Veerle Baetens) is zes maanden vrij uit de gevangenis en droomt ervan om ooit haar huidige bestaan te ontvluchten en naar het Amazonewoud te trekken. De knappe maar egoïstische Lola (Charlotte Le Bon) is naar Noord-Frankrijk is gekomen om bij haar minnaar in te trekken en zo ook op zoek te gaan naar een beter bestaan. ​ ​

Door een ongelukkige gebeurtenis worden ze onlosmakelijk door het lot met mekaar verbonden. En hoewel Cheyenne en Lola elkaars tegenpolen zijn qua karakter, bevinden beide vrouwen zich in dezelfde benarde en onderdrukte situatie. Om te overleven - en hopelijk hun leven te verbeteren - moeten ze bondgenotes worden. De reeks is een Frans-Vlaamse coproductie en werd geregisseerd door Eshref Reybrouck (Undercover). ​

De noodcentrale Amerika

Na het succes van het Vlaamse De noodcentrale geeft Eén de kijkers een blik achter de schermen bij de calltakers in de Verenigde Staten. De noodcentrale Amerika vertelt het verhaal van de eerste cruciale minuten van een noodoproep door de lens van de 911-operatoren. Elk jaar komen er in de VS 240 miljoen oproepen binnen - dat zijn er 600.000 per dag. ​

De verhalen spelen zich af in vijf heel diverse steden: Austin (Texas), New Orleans (Louisiana), Wasilia (Alaska), Ogden (Utah) en Waukesha (Wisconsin). Sommige oproepen zullen voor Vlaamse kijkers vertrouwd overkomen, andere zijn van een heel andere orde dan wat hier in Vlaanderen doorgaans gebeurt. We horen hoe een jong meisje belt die haar grootvader moet reanimeren; en de calltakers bieden hulp wanneer een wagen met een baby op de achterbank wordt gestolen in Austin. Ze krijgen een noodoproep wanneer een vuurgevecht uitbreekt in de straten van New Orleans, een vliegtuigje in Alaska neerstort, en een vrouw tijdens een wandeling met haar viervoeter belaagd wordt door een grizzlybeer. ​

First dates teens

Dit najaar is het, na de volwassenen, de beurt aan de Vlaamse jongeren om op bijzondere date te gaan in het First dates restaurant. In First dates teens gaan 16- tot en met 18-jarigen op zoek naar een lief. Dat er bij de Vlaamse jongeren – zeker in deze tijden - nood is aan een plek om elkaar te leren kennen, is wel duidelijk: op een maand tijd schreven maar liefst 1.200 tieners zich in voor deze unieke beleving. Velen willen graag eens een date in een chic restaurant beleven, of zoeken naar een manier om iemand nieuw te ontmoeten in deze digitale tijden. ​

De jongeren kunnen rekenen op de deskundige ontvangst en bediening van de restaurantstaf, met één verschil: gastheer Patrick geeft de ontvangstdesk tijdelijk door aan Leena, en kelner Ferdy komt als nieuweling de datende jongeren bijstaan. Barman Bram en serveerster Katelen zijn er uiteraard ook bij om de jongeren een geweldige First dates ervaring te bezorgen.

Vive le vélo

In september volgt Karl Vannieuwkerke het wereldkampioenschap wielrennen op de voet in nieuwe uitzendingen van Vive le vélo.

Dagelijks op post

De Vlaming kan opnieuw genieten van dagelijkse kookinspiratie van Jeroen Meus in Dagelijkse kost. Ben Crabbé is op post met het nieuwe seizoen van Blokken. Ook Iedereen beroemd en de populairste dagelijkse fictiereeks van Vlaanderen, Thuis, zijn er weer met heel wat nieuws. En natuurlijk zorgt Eén er ook voor dat iedereen mee is met de actualiteit via het Journaal, De zevende dag, De markt en Villa politica.

Iedereen beroemd

Iedereen beroemd viert feest! Dit najaar gaat het tiende seizoen van het populaire dagelijkse magazine vol verrassende rubrieken op antenne. De eerste week van uitzending (vanaf 30 augustus) staat helemaal in het teken van memorabele, opvallende en door de kijker gesmaakte rubrieken van de voorbije jaren, die de Iedereen beroemd-reporters speciaal voor het jubileum opnieuw maken. Zo trekt Lidewij Nuitten nog eens door ‘Mijn straat’, speelt Iedereen beroemd nog eens de populaire ‘Winkelkarquiz’, carpoolt Siska Schoeters met verse ‘Koekskes & boekskes’, slaat Arnout Hauben nieuwe praatjes in ‘De lift’, gaat de Coach ​ proberen écht iedereen beroemd te maken, trekt de ‘Beste DJ’ er nog eens op uit met een plaatje, gaat Philippe Geubels ten rade bij de ‘Adviescommissie’, en worden enkele treinreizigers aan de Pendelquiz onderworpen.

Vanaf 6 september begint er dan weer een gloednieuw seizoen van Iedereen beroemd met onder andere een nieuwe editie van het populairste dagelijkse spelletje, ‘Homo universalis’. Kijkers krijgen het vervolg van Yves Lampaerts bewogen ‘Weg naar Roubaix’, en een nieuw seizoen van ‘Op Kot Gent’ in een nieuwe stad en met andere studenten. Bart Peeters en Siska Schoeters maken nieuwe dromen waar in de gloednieuwe en nostalgische rubriek ‘De droomfabriek’. En in ‘En ook dat is wetenschap’ maakt Zanne van Technopolis ​ ons dagelijkse leven simpeler dankzij wetenschap. Dit en nog veel meer nieuws na de jubileumweek in Iedereen beroemd. ​

Thuis

Ook al is slechterik Jacques in Thuis geveld, zijn laatste slachtoffer, Rosa, is nog spoorloos. Het miljoenenpubliek kijkt uit naar de ontknoping van Jacques’ laatste daad: waar hield hij haar gegijzeld? En zal Waldek er op tijd raken? Naast nagelbijtende spanning is er volop romantiek in het 27ste seizoen van Thuis. ​ Marianne en Leo zeiden ja tegen elkaar en willen de rest van hun leven bij elkaar zijn. En er werd al een sprookjeshuwelijk aangekondigd voor het nieuwe seizoen: Bob vroeg de hand van Tamara en zij zei volmondig ja. ​ Maar zit er misschien een kleine bridezilla in Tamara? Stof genoeg voor meer dan 200 nieuwe afleveringen Thuis.

VRT NU

De netten bieden via VRT NU nieuwe web only programma’s en extra content aan bij de lineaire uitzendingen. De VRT zet hierbij extra in op content specifiek gericht op jongeren, die veel gebruik maken van VRT NU. Eén en MNM maken samen de web only reeks Meer onverwacht, een talkshow met Lotte Van Wezemael en Iluna Planckaert die dieper ingaat op thema’s rond seksualiteit waar jongeren van wakker leggen (lees er hier meer over). Daarnaast brengt de VRT onderstaande programma's dit najaar op VRT NU:

Match

Stan Hermans is een twintiger, met twintiger-problemen. Zijn lief gooide hem buiten en dus moet hij van nul af aan weer iets opbouwen. Stan blijft echter niet bij de pakken zitten. Hij zal een nieuwe vriendin vinden en van zijn leven een succes maken. Helaas raakt hij constant verzeild in situaties die hem een idioot doen lijken.

Match is een absurde comedy met een twist: Stan wordt namelijk gevolgd door twee sportverslaggevers die elk aspect van zijn leven voorzien van commentaar. Hij kan hen niet zien, maar ze bespreken vurig Stans tactiek, prestaties en fouten bij elke nieuwe uitdaging in zijn leven. Ze zijn tegelijkertijd zijn grootste supporters als critici. De kijkers volgen Stan, samen met de commentatoren, op zijn kronkelige pad naar geluk. Wordt het winst of blijft hij bengelen aan de onderkant van het klassement? Match betekent het acteerdebuut van YouTuber Average Rob. Gevestigde waarden Nico Sturm en Clara Cleymans nemen de andere hoofdrollen voor hun rekening. ​ 

I aime who I am

Dit najaar is I aime who I am te zien op VRT NU. ​ De minireeks sluit aan bij het thema van De warmste week dit jaar: kunnen zijn wie je bent. Bijna iedereen heeft al eens geworsteld met zichzelf of zijn zelfbeeld. Maar in een wereld waarin Instagram en TikTok razend populair zijn, is het belangrijk om het label van standaard schoonheid tegen het licht te houden. De body positivity-beweging vindt steeds meer aanhangers, die de gevestigde en clichématige schoonheidsidealen willen uitdagen.

In I aime who I am, van het jonge filmmakersduo Art Millimeter, vertellen acht mensen over schoonheidsidealen en de impact ervan op hun gezondheid en zelfbeeld. De acht passen, elk op hun eigen manier, niet binnen de binnen de clichés van het schoonheidsideaal dat de maatschappij opdringt. Een maatje meer, albinisme, vitiligo, een wijnvlek … Het zorgt er telkens weer voor dat hoofden draaien. In hun kinderjaren hadden ze het gevoel dat ze anders waren. Maar na een moeilijke zoektocht willen de acht delen dat het oké is om gewoon te zijn wie je bent. Ze omarmen hun lichaam, zijn trots op wie ze zijn, en willen hun verhaal delen.

Robin De Veen

Communicatieverantwoordelijke VRT 1

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Neem contact op met