Skip to Content
Op de man af (10/9): Swimrun met Ruben Van Gucht, Wesley Sonck en Imke Courtois

Op de man af (10/9): Swimrun met Ruben Van Gucht, Wesley Sonck en Imke Courtois

Dat Saartje een man kan verslaan, heeft ze eerder al bewezen. Maar kan ze ook winnen van twee mannen? Sportomnivoor en -journalist Ruben Van Gucht daagt Saartje samen met oud-Rode Duivel Wesley Sonck uit voor de wedstrijd swimrun Côte Vermeille. Swimrun is een duosport waarbij de teamgenoten aan elkaar worden vastgebonden. Deze variant op triatlon combineert zwemmen in open zee met lopen op rotsen, en dat meerdere keren afwisselend na elkaar totdat er 26 km overwonnen is.

Wesley Sonck: “Ik heb tijdens mijn opleiding aan de topsportschool wat zwemlessen gekregen, maar veel stelde dat niet voor. Het verbaasde mij dat ik daar toch nog wat van meedroeg, 20 jaar later.”
Ruben Van Gucht: “Ik wist dat de loopstukken moesten dienen om te recupereren van het zwemmen. Ik heb heel bewust geprobeerd om mijn tempo aan Wesley aan te passen. Dat ik zelf ook ziek zou worden tijdens de wedstrijd had ik niet ingecalculeerd. Wesley heeft mij er toen door gesleurd.”

Saartje hoeft deze uitdaging niet alleen op te nemen. Samen met Imke Courtois gaat ze de strijd met het mannenduo aan. En dat het een strijd wordt, staat vast. De mentale uitdaging is minstens zo zwaar als de fysieke, want in deze sport is het team zo sterk als de zwakste schakel.

Imke Courtois: “Ik kan lopen en doorbijten, maar ik kon niet zwemmen, behalve wat ik als kind in het tweede leerjaar had geleerd. Ik heb echt letterlijk moeten leren crawl zwemmen. En dan kwamen die golven en het zoute water er nog bij. Ik heb afgezien.”
Saartje Vandendriessche: “Ik gruwel van de gedachte de zwakste schakel te zijn. Ik wou niet onderdoen voor de 10 jaar jongere Imke, dus ik ben serieus 'uit mijn kot' moeten komen."

 

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos