Skip to Content
Op de man af (1/10): Livesaving met Sean Dhondt en coach Wim Nuyens

Op de man af (1/10): Livesaving met Sean Dhondt en coach Wim Nuyens

Beach boy Sean Dhondt zocht een uitdaging voor Saartje die hen naar een zonovergoten en zuiders strand zou brengen. Dat strand vonden ze op het Europees Kampioenschap lifesaving in Italië, dé wedstrijd waar redders uit heel Europa zich met elkaar meten. Wim Nuyens, docent lifesaving en voorzitter van een reddersclub, leert Saartje en Sean alle kneepjes van het reddersvak. Want dat blijkt al snel niet zo evident als het lijkt.

Redders lijken wel supermensen: altijd fit en paraat om op ieder moment krachtig uit te rukken, beschikkend over een topconditie zodat ze drenkelingen veilig aan land kunnen brengen. Daarnaast zijn het lefgozers, mensen die kunnen omgaan met een reddersboot en weten hoe ze de zeestromingen moeten interpreteren. Veel werk aan de winkel dus voor Saartje en Sean.

Sean Dhondt: “Zon, zee, strand, ik heb dat altijd al een heerlijke combinatie gevonden. Dat de redderssport zo complex en intensief was, had ik op voorhand niet kunnen vermoeden. Redders moeten echt van alle markten thuis zijn. Een flinke kluif dus, waar ik me zeker aan mispakt heb. Ik had al veel respect voor redders, maar het is er alleen maar groter op geworden. De voorbereiding voelde soms als een spelletje, je mag een speedboot leren besturen en je mag daarmee over de golven knallen, maar tijdens die vier weken is wel gebleken dat de minste fout levensbelangrijke seconden kan kosten.”
Saartje Vandendriessche: “Redders, dat zijn supermannen en -vrouwen. Dat is me nu wel duidelijk. Ik mocht een dagje meelopen en ik kan je vertellen dat mijn ogen zijn open gegaan die dag. Over de golven scheuren, door de branding sprinten, door het mulle zand ploeteren,... Allemaal geweldig plezant, maar tegelijk ook uitputtend. Mijn reactievermogen is getest, mijn balans en uithouding moesten top zijn,... Wat een complexe en complete sport.”

 

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos