Skip to Content
Op de man af (22/10): Wildwaterkajak met Bartel Van Riet en coach Servaes Timmerman

Op de man af (22/10): Wildwaterkajak met Bartel Van Riet en coach Servaes Timmerman

Bartel Van Riet mag als laatste de uitdaging aangaan om Saartje te verslaan in een zelfgekozen sport. Als durfal, avonturier, natuurmens en leerkracht lichamelijke opvoeding van opleiding kwam hij al snel uit bij wildwaterkajak. Wildwaterkajak-fanaat Servaes Timmerman neemt Bartel en Saartje mee voor een afdaling van een kolkende rivier in Frankrijk, inclusief stroomversnellingen, watervallen en scherpe bochten. Wie houdt op het einde van de rit het hoofd boven water? 

Bartel Vanriet: “Tijdens mijn opleiding voor leraar LO heb ik zelf een initiatorscursus gevolgd in wildwaterkajak, dus ik startte met een voorsprongetje. Ook al moest dat allemaal opgefrist worden, ik voelde me toch heel zelfverzekerd toen ik op de eerste trainingsdag verscheen. Nadien hoorde ik dat Saartje het eigenlijk veel beter deed, en dan ben ik toch wat toontjes lager gaan zingen. Niet te onderschatten, die Saartje.”
Saartje Vandendriessche: “Weer een trainingsperiode waarin ik gegild, gehuild en gevloekt heb. Maar gelukkig ook gejuicht voor elke kleine overwinning, en gelachen. Veel gelachen. Al was het maar om mijn eigen onbeholpenheid. Zo’n wildwaterkajak is een enorm onstabiel bootje en bij de minste verkeerde heup- of armbeweging, wipt hij jou er genadeloos uit."  

 

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos