Skip to Content
Op de man af (24/9): Biatlon met Viktor Verhulst en coach Thorsten Langer

Op de man af (24/9): Biatlon met Viktor Verhulst en coach Thorsten Langer

Niemand minder dan Viktor Verhulst daagde Saartje uit voor een wedstrijd biatlon in het Duitse Notschrei. Biatlon is een combinatie van langlaufen en karabijnschieten. Als fervent skiër wou Viktor wel eens weten of Saartje diep kan gaan in deze wintersport én tegelijk haar lichaam zodanig kan controleren dat ze nog met uiterste precisie een doel kan raken. Ze worden gecoacht door Thorsten Langer, een van de beste en tegelijk ook weinige biatleten die België rijk is. Wie kan de absolute focus en rust behouden na een zware inspanning, en wie mist doel?

Viktor Verhulst: “Ik heb dat langlaufen serieus onderschat. Dat ziet er zo simpel uit, maar het is een supertechnische sport. Daarenboven kan je dat in België niet fatsoenlijk trainen, tenzij je geluk hebt en in de Oostkantons woont tijdens een strenge winter. Het karabijnschieten was ook al niet evident. Op 10 meter afstand is dat niks, maar eens ik op de schietbaan stond met het doel op 50 meter voor mij piepte ik wel anders.”
Saartje Vandendriessche: “Viktor is één spierbundel en 20 jaar jonger dan ikzelf. Ik was daardoor geïntimideerd. Bovendien stond ik ook echt wat huiverachtig tegenover het hanteren van een wapen. Ik had nul ervaring en eigenlijk ook nul ambitie om dat te leren. Ik heb mezelf daar alweer over een grens moeten duwen.”
Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos