Skip to Content
Op de man af (8/10): Snowkite met Nawfel Bardad-Daidj en coach Christophe Tack

Op de man af (8/10): Snowkite met Nawfel Bardad-Daidj en coach Christophe Tack

Acteur Nawfel Bardad-Daidj wou voor Op de man af ver buiten zijn comfortzone stappen. Nawfel had nog nooit geskied, gesnowboard of met een kite gevlogen. En toch daagde hij Saartje uit in het snowkiten. Bij snowkite leg je een parcours van 100 km af terwijl je op skilatten voortgetrokken wordt door een kite.

Wereldkampioen kitesurfen Christophe Tack bereidt hen voor op Ragnarok, de snowkitewedstrijd waar Saartje en Nawfel aan zullen deelnemen. Ragnarok staat bekend als de allerzwaarste en meest epische snowkitewedstrijd ter wereld. Ze speelt zich af in Geilo, Noorwegen, op een gigantische ijsvlakte waar de wind van alle kanten waait en de extreme koude ijzig en genadeloos is.

Christophe Tack: “Ook al ben ik wereldkampioen in het kitesurfen, Ragnarok heb ik nog nooit in mijn carrière kunnen uitracen, laat staan winnen. De wedstrijd is ontiegelijk zwaar. Al na enkele minuten slaat de verzuring toe, omdat je quasi voortdurend in dezelfde houding op je snowboard staat. En dan moet je nog uren en uren door, tot je de 100 kilometer hebt afgelegd.”
Nawfel Bardad-Daidj: Ragnarok is echt een héle coole wedstrijd, dus dat leek me wel wat. Maar man, wat heb ik daar spijt van gehad. Ik heb nooit eerder in mijn leven zo afgezien als daar en dan. Maar tegelijk koester ik de mooiste herinneringen aan die paar dagen daar in Noorwegen. Wat een betoverend land.”
Saartje Vandendriessche: “Tijdens geen enkele andere opname van Op de man af kenden we zoveel tegenslagen als bij de opname van deze aflevering. Wanneer we wind nodig hadden, was het windstil of stormachtig. Wanneer we sneeuw nodig hadden, was het tien graden of meer. Wanneer we uit pure ellende dan maar naar de Alpen trokken, op zoek naar de ideale trainingsomstandigheden, kwamen we in een sneeuwstorm terecht en later in een prachtige, windstille lentedag. Ik ben nog nooit naar een wedstrijd getrokken met zo’n slechte voorbereiding. Maar we stonden machteloos. We waren overgeleverd aan de elementen en hebben daar het beste van proberen maken.”

 

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos