Skip to Content
'Op kot Gent' in Iedereen beroemd: zes nieuwe studenten nemen ons mee in het Gentse studentenleven

'Op kot Gent' in Iedereen beroemd: zes nieuwe studenten nemen ons mee in het Gentse studentenleven

Dinsdag 7 september 2021 - Vanaf vrijdag 10 september volgt Iedereen beroemd het dagelijks leven van zes nieuwe studenten in 'Op kot Gent'. Na enkele jaren in Leuven te hebben gespendeerd, verhuist 'Op kot' nu dus naar Gent, waar Emmylou, Jordy, Madelon, Korneel, Shams en Seppe elke week met zelf gefilmd materiaal tonen hoe het gaat op kot, in de les en thuis. De zes wonen vanaf september samen in hetzelfde kot.

De groep is een mix van eerstejaars en doorwinterde studenten, uit allerlei hoeken van Vlaanderen, in verschillende studierichtingen en met verschillende interesses. Ontdek de groep hieronder.

Iedereen beroemd: elke weekdag om 19.40 uur op Eén. De rubriek 'Op kot Gent' is elke vrijdag te zien.

Emmylou, 18 jaar, uit Gent - 1ste bachelor Journalistiek

Emmylou start aan haar eerste jaar Journalistiek en als rasechte Gentse kent ze de stad als haar broekzak. Deze spring-in-'t-veld brengt altijd sfeer in de groep. In de zomer reist ze graag door Italië, en als ze nog vrije tijd over heeft kan je haar altijd terugvinden in een indoor skipiste.

Jordy, 23 jaar, uit Erpe-Mere - 2e master Handelsingenieur: data analytics

Jordy begint aan het laatste jaar van zijn studentenleven. Maar de pittige studies handelsingenieur staan zeker niet in de weg van een stevig feestje: work hard, play hard. En dat spelen mag je letterlijk nemen, want Jordy is een trotse gamer. Hij heeft een peperkoeken hartje dat zeer luid klopt voor zijn familie.

Korneel, 21 jaar, uit Wilsele - 2e bachelor Crossmedia-ontwerp

Korneel zie je al van ver aankomen in Gent wanneer hij met zijn elektrische fiets door de stad cruiset. De kans is groot dat hij zijn fotocamera of tekengerief in de hand heeft, want als student crossmedia is hij zot van grafiek en fotografie. Op kot of op café, deze sfeermaker zal er altijd in slagen om het ijs te breken. Zijn jarenlange ervaring als scoutsleider zit daar zeker voor iets tussen.

Madelon, 21 jaar, uit Ieper - 1ste master Oosterse talen en culturen: China

Deze Ieperse is gepassioneerd door Oost-Aziatische culturen en ze heeft van die passie dan ook haar studie gemaakt. In haar vrije tijd kan ze dagen door musea slenteren en uren naar modedocumentaires kijken. Kledij speelt een belangrijke rol in haar leven en ze heeft een heel duidelijk beeld van hoe ze voor de dag wil komen. 

Seppe, 17 jaar, uit Oudenaarde - 1ste bachelor Sociaal werk

De junior van de bende heet Seppe en komt uit Oudenaarde. Dit jaar start hij met zijn bachelor sociaal werk en gaat hij voor het eerst op kot. Het afgelopen jaar heeft Seppe quasi iedere streamingdienst volledig uitgekeken want hij is zot van films en musicals. Daar krijg je uiteraard honger van, maar met zijn zelfgemaakte brownies en tiramisu heeft hij de perfecte oplossing om een avondje bingewatching door te komen.

Shams, 24 jaar, uit Kessel-Lo - 3e bachelor Modetechnologie

Deze enthousiaste jongedame uit Kessel-Lo heeft al een diploma Leerkracht lager onderwijs op zak. Maar dit jaar knoopt ze daar een bachelor Modetechnologie aan vast. Met haar studie wil ze graag werk maken van een meer duurzame wereld. Een goede wandeling in de natuur kan haar helemaal doen ontspannen en ze is ook graag creatief bezig. Zelf kleren maken is voor haar een fluitje van een cent.

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos