Opnames gestart van De twaalf: de Assepoestermoord

Dinsdag 1 maart 2022 - Vorige week zijn de opnames voor De twaalf: de Assepoestermoord gestart. In de ‘Assepoester-moord’ moeten twaalf burgers als volksjury in een Belgisch assisenproces oordelen over de schuld of onschuld van beklaagden Anton Bergman (Koen De Graeve) en zijn dochter Julie (Lou Miller). Het wordt een zenuwslopende ervaring voor alle betrokkenen, met blijvende impact op hun levens. De twaalf: de Assepoestermoord is geschreven door Roel Mondelaers (Beau Séjour 2) en Nele Meirhaeghe (Black), op basis van een verhaal bedacht door Roel Mondelaers en Bert Van Dael (Beau Séjour, De twaalf). De regie is in handen van Kaat Beels (Tabula rasa, Beau Séjour) en de reeks wordt geproduceerd door Peter Bouckaert en Gunter Schmid.

In De twaalf: de Assepoestermoord worden vader Anton en dochter Julie voor het Assisenhof van Antwerpen aangeklaagd voor de moord op Marianne Coens (Katrien De Ruysscher), partner van Anton en stiefmoeder van Julie. Toch beweert Julie alleen gehandeld te hebben, en schreeuwt Anton zijn onschuld uit. Het parket gelooft echter dat Julie haar vader beschermt, en dat ze de moord met zijn tweeën gepleegd hebben. Strafpleiter Frank Dendoncker (Peter Van den Begin) verdedigt Anton in de rechtbank. Twaalf juryleden zijn uitgeloot om een oordeel te vellen in deze complexe zaak. Terwijl het proces vordert, beginnen de persoonlijke levens van de juryleden ook een invloed te hebben op de manier waarop zij het proces ervaren en uiteindelijk ook op hun beslissing over de schuldvraag. ​

Naast Koen De Graeve, Peter Van den Begin, Katrien De Ruysscher en Lou Miller zijn in dit spannende nieuwe seizoen onder andere Wouter Hendrickx, Inge Paulussen, Dirk Van Dijck, Abigail Abraham, Line Pillet, Bart Hollanders, Yassine Ouaich, Emma Van Raemdonck, Chris Nietvelt, Els Olaerts, Marjan De Schutter, Viv Van Dingenen, Jobst Schnibbe en Emilie De Roo te zien.

Na het overdonderende succes, zowel in binnen- als buitenland, van De twaalf: de milleniummoord, met onder andere Maaike Cafmeyer en Josse De Pauw in de hoofdrollen, kan de Vlaming dus uitkijken naar een volledig nieuw verhaal, met een volledig nieuwe cast. En ook buiten ons land is het uitkijken naar deze nieuwe reeks: de internationale rechten van De twaalf: de Assepoestermoord werden intussen reeds aangekocht door de Franse distributeur Federation Entertainment, die de wereldwijde exploitatie van de reeks voor zijn rekening zal nemen.

De twaalf is een productie van Eyeworks voor Eén, in coproductie met Proximus en met de steun van Screen Flanders, het Garantiefonds voor de Vlaamse onafhankelijke audiovisuele productiesector, en Scio Productions in samenwerking met met de Belgische Tax shelter. De stad Antwerpen geeft logistieke ondersteuning. De ontwikkeling van de reeks werd gesteund door het VAF/Mediafonds van de Vlaamse Regering.

Momenteel staan Koen De Graeve en Peter Van den Begin op de set. Tussen de momenten in de rechtbank door pleegt Frank overleg in de gevangenis met zijn client over de te volgen strategie, deze scènes zijn te zien op bijgevoegde setfoto's. Ook regisseur Kaat Beels is te zien op de beelden, naast co-scenariste Nele Meirhaeghe.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Neem contact op met