Skip to Content
Opnames nieuwe fictiereeks Diamonds gestart in Antwerpen met Kevin Janssens in de hoofdrol

Opnames nieuwe fictiereeks Diamonds gestart in Antwerpen met Kevin Janssens in de hoofdrol

Coproductie van De Mensen en Keshet International voor Eén en Netflix

Dinsdag 21 september 2021 - Het was vanochtend druk in de Antwerpse ‘Diamond Square Mile’, want de opnames voor de nieuwe fictiereeks Diamonds zijn hier gestart. Onder meer Kevin Janssens draaide er zijn eerste scènes voor dit meeslepende familiedrama met misdaadaroma. Diamonds is een reeks voor Eén en Netflix en wordt gemaakt door productiehuis De Mensen in coproductie met het internationaal gerenommeerde Keshet International uit Israël.

Naast Kevin Janssens zijn er hoofdrollen voor Ini Massez, Robbie Cleiren, Jeroen Van der Ven, Marie Vinck, Els Dottermans en vele anderen. Ook heel wat Israëlische topacteurs maken hun opwachting, zoals Dudu Fisher, Yona Elian en Mendy Cahan.

De eer van de familie

Hoofdrolspeler Kevin Janssens is Noah Wolfson, die terugkeert naar Antwerpen nadat hij jaren geleden zijn familie en de ultraorthodoxe Joodse manier van leven de rug heeft toegekeerd. Noah ontdekt dat zijn broer het eens zo machtige familiebedrijf in de problemen heeft gebracht door diamanten te verhandelen met schimmige partners. Ondanks de gespannen relatie met zijn ouders, broer en zus, probeert Noah de zaak te redden en de eer van de familie te herstellen.

Het is de start van een lawine aan problemen die de familie tegen wil en dank de criminele onderwereld inzuigt. Bovendien worstelt Noah met de orthodoxe manier van leven en is de ooit zo eendrachtige en machtige familie Wolfson compleet verdeeld over zijn terugkeer en over de toekomst van hun diamantbedrijf.

Pieter Van Huyck, Hoofd fictie bij De Mensen:Diamonds creëren en opzetten was geen evident plan. We kijken binnen in twee vervlochten arena’s die wereldberoemd zijn, maar al bij al vrij gesloten en onbekend: het intense familieleven in de Joodse gemeenschap én de gang van zaken in de toch ietwat mysterieuze Diamantwijk. Dat alleen al maakt deze reeks uniek. We zijn heel blij dat we al zo ver geraakt zijn, onder andere dankzij een prachtige samenwerking met onze Israëlische schrijver en coregisseur, en onze productiepartner Keshet International.”
Atar Dekel, Hoofd drama en coproducties bij Keshet International: “We zijn De Mensen enorm dankbaar voor dit uniek project. Het is geweldig om te zien hoe de Belgische en Israëlische teams samenwerken aan dit familiedrama voor Eén en Netflix. Op creatief vlak spreken we allemaal dezelfde taal. We zijn vol ongeduld om serie los te laten op de wereld en ze de Wolfson-familie te laten leren kennen. “

Weinig bekende, maar intrigerende wereld

De reeks vertelt niet alleen een spannend familieverhaal en misdaaddrama, maar geeft ook een inkijk in de weinig bekende maar intrigerende wereld van de ultraorthodoxe Joodse gemeenschap. De acteurs zullen dus niet alleen Nederlands en Engels praten, maar ook Jiddisch. Dat vraagt van de Vlaamse cast een intense voorbereiding, onder begeleiding van specialisten uit de Joodse gemeenschap.

Kevin Janssens: “Ik woon al jarenlang in Antwerpen, zelfs middenin in de wijk waar veel Joodse stadsgenoten wonen. En toch moet ik toegeven dat ik weinig weet over hun manier van leven. Het is zo’n intrigerende, mysterieuze wereld. Voor mij is het een echt geschenk dat ik dankzij deze rol helemaal ondergedompeld word in de leefwereld van mijn Joodse buren. Ik studeer hard en hoop dat ik hen niet ontgoochel met mijn Jiddisch…”

Een heel uniek verhaal

De regie van Diamonds is in handen van Rotem Shamir (internationaal succesvol met Fauda, Line in the sand en Hostages) en Cecilia Verheyden (Undercover, Ferry en Achter de wolken). Hoofdscenarist is Yuval Yefet (Line in the sand, Fauda).

Cecilia Verheyden, regisseur: “Wij omschrijven deze reeks graag als The godfather in de ultraorthodoxe Joodse gemeenschap in Antwerpen. Dat spreekt voor zich qua genre. Het is een super spannend en vooral heel uniek verhaal: een industrie die decennialang gerund wordt door één community, dat zie je nergens anders ter wereld. Maar wat mij extra aanspreekt is dat het in wezen een familiedrama is, over broers en zussen die zich tegenover elkaar verhouden.”
Yuval Yefet, scenarist: “We willen voorbij een exotische façade kijken. Het verhaal beschrijft eigenlijk de clash tussen een 'Oude Wereld' en de 'Nieuwe Wereld', zowel in de diamantsector als in die gemeenschap. Als deze eeuwenoude instituten verandering aanvaarden, kunnen ze overleven, maar riskeren ze tegelijkertijd het fundament te verliezen dat hen heeft gemaakt tot wat ze zijn. De uitdaging was om het verhaal van binnenuit te vertellen, en niet vanuit het perspectief van een buitenstaander. Dat is ons hopelijk gelukt dankzij grondige research, en vooral door te focussen op de interne problemen van één familie. Het verhaal bekijkt de wereld door hun ogen, zonder oordeel.”

De opnames lopen tot februari 2022. Diamonds zal later te zien zijn op Netflix en Eén.

Diamonds is een fictiereeks van productiehuis De Mensen in coproductie met Keshet voor Netflix en Eén. Met de steun van Screen Flanders, het programma van Creatief Europa - Media van de Europese Unie en de Tax Shelter maatregel van de Federale Overheid. Met de medewerking van de Stad Antwerpen en dankzij de steun van de Antwerp Film Bonus, en met de gewaardeerde steun van AWDC (het Antwerp World Diamond Centre) en de Antwerpse Diamantbeurs.

Robin De Veen Communicatieverantwoordelijke VRT 1
Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos