Skip to Content
Opnames nieuwe politiereeks 'Juliet' gestart met Charlotte De Bruyne in hoofdrol

Opnames nieuwe politiereeks 'Juliet' gestart met Charlotte De Bruyne in hoofdrol

Nieuwe reeks speelt zich volledig af aan de Belgische kust

Woensdag 5 oktober 2022 - Afgelopen maandag zijn de opnames gestart van de nieuwe fictiereeks Juliet. Charlotte De Bruyne vertolkt daarin de hoofdrol van Juliet, een politie-inspecteur die omwille van persoonlijke redenen vanuit Brussel terugkeert naar de Vlaamse kust, waar ze opgroeide. Naast Charlotte bestaat de cast uit een mix van gevestigd en opkomend talent, waaronder Nabil Mallat, Fania Sorel, Maarten Ketels, Mil Sinaeve en Charlotte Vandermeersch.

Na de dood van haar vader verlaat rechercheur Juliet Dumon de stad Brussel en keert ze terug naar De Haan. Daar gaat ze tijdelijk aan de slag bij de plaatselijke recherche en zoekt ze intussen naar een pleeggezin voor haar tienernichtje Chloë. Terwijl Juliet zich op haar nieuwe baan stort, wordt ze geconfronteerd met haar onverwerkte schuldgevoelens bij de dood van haar moeder en haar eigen ambigue gevoelens tegenover het moederschap. Maar toch groeit ze steeds dichter naar haar nichtje toe.

Juliet is bedacht door thrillerauteur Hilde Vandermeeren en Roel Mondelaers en geschreven door Rik D’hiet, Roel Mondelaers, Tyche Beyens, Wouter Van Haver en Michel Sabbe. De reeks wordt geregisseerd door Anke Blondé (Red light). Voor Hilde Vandermeeren, die meerdere succesvolle misdaadromans schreef, is dit het eerste televisieproject waaraan ze meewerkt.

Naast Charlotte De Bruyne in de hoofdrol als Juliet zijn andere hoofdrollen en belangrijke bijrollen weggelegd voor zowel gevestigde namen als nieuw en opkomend talent: Nabil Mallat, Amber Naert, Fania Sorel, Maarten Ketels, Mil Sinaeve, Arend Pinoy, Charlotte Vandermeersch, Pieter Genard, Nicki Von Tempelhoff, Aaron Roggeman, Wennie De Ruyck, Dolores Bouckaert, Piet De Praitere, Mieke Dobbels, Ikram Aoulad, Jan Hammenecker, Dries Heyneman, Emilie De Roo, Gene Bervoets, Ben Segers, Abbas Fassaei, Amara Reta, Tanya Zabarylo, Dirk Van Dijck en Greg Timmermans.

De opnames van Juliet vinden plaats in onder andere De Haan, Nieuwpoort, Zeebrugge, Heist, Oostende en andere locaties aan de Vlaamse kust.

Eyeworks produceert deze reeks in coproductie met Warner Bros Duitsland voor Eén en ZDF (Duitsland). De reeks zal te zien zijn in België en Duitsland, en heeft ook reeds een internationale distributeur aan boord voor wereldwijde verkoop.

De reeks komt tot stand met de steun van het VAF/Mediafonds, Screen Flanders (een initiatief van het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO), Westtoer en de Tax Shelter maatregel van de Federale Overheid.

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos