Opnames tweede seizoen Arcadia gestart: de familie gaat de strijd aan met het systeem

Opnames tweede seizoen Arcadia gestart: de familie gaat de strijd aan met het systeem

Clara Cleymans en Aimé Claeys versterken de topcast

Donderdag 26 oktober 2023 - De opnames voor het tweede seizoen van Arcadia zijn gestart. Met Clara Cleymans en Aimé Claeys mag de cast twee nieuwe Vlaamse topacteurs verwelkomen. De fictieserie krijgt met landgenoot Joël Vanhoebrouck ook een nieuwe regisseur.

De cast van Arcadia bestaat uit bekende Vlaamse en Nederlandse acteurs, onder wie Lynn Van Royen, Abigail Abraham, Jean Janssens, Gene Bervoets, Wim Opbrouck en Michaël Pas. In het tweede seizoen nemen ook Clara Cleymans en Aimé Claeys een belangrijke rol op zich. Aimé maakte al furore in Onder vuur en de bekroonde serie 1985. Clara speelde al enkele grote rollen in series zoals De ridder, We moeten eens praten en onlangs nog in De twaalf. Langs Nederlandse kant sluit topacteur Romana Vrede aan bij de cast. Daarnaast neemt er ook iemand nieuw plaats in de regiestoel: Joël Vanhoebrouck. Hij was al de regisseur van enkele Vlaamse topseries zoals Undercover, Black-out en Eigen kweek. De scenaristen zijn opnieuw Bas Adriaensen, Zita Theunynck en Philippe De Schepper.

Het verhaal

Na een grote catastrofe ontstaat een nieuwe samenleving, Arcadia. Omdat schaarste heerst, wordt een burgerscore geïntroduceerd. Waar in het eerste seizoen het systeem met de burgerscore de familie Hendriks helemaal verscheurde en uit elkaar duwde, wil de familie in het tweede seizoen de rollen omdraaien. Ze nemen het op tegen het systeem om zo van de wereld een betere plek te maken voor iedereen. Maar welke prijs zal de familie hiervoor betalen en blijven ze nog wel een familie?

Eerste seizoen groot succes

Het eerste seizoen van Arcadia bereikte met gemiddeld 1.072.743 kijkers per aflevering een groot publiek in België. Ook in Nederland en Duitsland werd de fictiereeks lovend ontvangen. Het volledige eerste seizoen van Arcadia is nog steeds te bekijken op VRT MAX. Het is nog niet bekend wanneer het tweede seizoen wordt uitgezonden.

Arcadia is een productie van Belgisch productiehuis jonnydepony en is een samenwerking tussen VRT, KRO-NCRV (NPO) in coproductie met WDR/SWR/NDR (ARD). De reeks kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Screen Flanders, Beside Tax Shelter, de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale overheid, Creative Europe MEDIA en Wild Bunch.

Robin De Veen Communicatieverantwoordelijke VRT 1

 

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos