Over eten: Kan je kinderen verleiden om gezonder te snacken?

Danira volgt hordeloopster Axelle Dauwens, onderzoekt vleesvervangers, en we volgen de weg terug van bloedworst tot varken

Op woensdag 4 mei is er de derde aflvering van Over eten. Daarin schrikt Danira Boukhriss Terkessidis van de samenstelling van een aantal vegetarische vleesvervangers, en volgt ze hordeloopster Axelle Dauwens, die een strikt eetpatroon volgt, in rechte lijn naar de Olympische Spelen.

Kobe Ilsen onderzoekt dan weer hoe verpakkingen schreeuwen om de aandacht van kinderen - en waarom dat vooral ongezonde producten zijn. En test: kun je kinderen ook verleiden om gezonder te snacken? Verder volgen we de weg van ambachtelijke bloedworst terug naar het varken.

Over eten: woensdag 4 mei om 20.35 uur op Eén.

Kan je kinderen verleiden om gezonder te snacken?

Kobe stuurt een aantal kinderen de supermarkt in met een speciale bril, die feilloos registreert waar zij zoal op letten. Het resultaat: vooral felle kleuren, kinderfiguurtjes en tv-helden trekken hun aandacht. Maar die figuurtjes en helden staan vooral op de verpakking van ongezondere producten: koekjes en chips.

Over eten gaat na of die kindermarketing ook zou werken op gezondere producten. Kobe schakelt daarvoor de hulp in van De helden van Ketnet.

Gezonde vleesvervangers?

Danira trekt ook de supermarkt in. Haar oog valt op het rijke en steeds groter wordende aanbod aan vegetarische vleesvervangers. Vaak hebben ze dezelfde naam en vorm als het vlees dat ze willen vervangen. Maar zijn ze ook gezonder, zoals veel kopers van die vervangers veronderstellen?

Wat eet... hordeloopster Axelle Dauwens?

Hordeloopster Axelle Dauwens zit in de laatste rechte lijn naar de Olympische Spelen in Rio. Om daar top te zijn, moet ze niet alleen veel trainen, maar ook een strikt voedingsplan volgen. Eten, sporten, eten, sporten, eten… en slapen. Zo kan je haar leven samenvatten. Danira trok een dagje op met Axelle: wat eet zij wel en wat niet? Heeft zij moeite om te verleidingen te weerstaan?

De weg van... bloedworst

In de eerste uitzending toonde Over eten hoe konijn in een stoofpotje terecht kwam. Deze week krijgt u te zien hoe bloedworst gemaakt wordt: van bloedworst, terug tot het varken.

Over eten: woensdag 4 mei om 20.35 uur op Eén.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen naar dit mailadres worden NIET beantwoord!)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Neem contact op met