Pak je reiskoffer voor Mijn eerste reis: een trip langs acht onvergetelijke levensverhalen

Pak je reiskoffer voor Mijn eerste reis: een trip langs acht onvergetelijke levensverhalen

Dinsdag 7 november 2023 – Vanaf 16 november trekt Kobe Ilsen naar alle windstreken. In Mijn eerste reis gaat hij met acht bekende gasten naar een voor hen betekenisvolle reisbestemming. Zo wandelt Stan Van Samang na 25 jaar opnieuw the Wicklow Way in Ierland, herbeleeft Margriet Hermans haar studietijd in Madrid en reist Sammy Mahdi voor de allereerste keer naar Irak, het land waar de roots van zijn vader Hussain liggen.

Vaste reisgezel Kobe Ilsen koppelt het bewogen reisverhaal handig aan het levensverhaal van de gast. Hoe groot is de impact van zo'n reis? Welke levenslessen trek je eruit? Wat is er veranderd sinds de vorige trip met de reismus van weleer? Kortom: het levensverhaal in een reiskoffer, lichtvoetig en vol levensvreugde besproken tijdens een nieuwe reis boordevol verrassingen.

Kobe Ilsen: "Mijn eerste reis is veruit het meest persoonlijke programma dat ik al gemaakt heb. Met alle acht reisgezellen heb ik op die paar dagen een heel intense connectie gevoeld en gedeeld. Dat zal ik blijven koesteren."

Mijn eerste reis: vanaf 16 november elke donderdag rond 20.45 uur op VRT 1 en VRT MAX.

Mijn eerste reis is een programma van Bargoens voor VRT 1.

Over de acht levensverhalen

Aflevering 1 (16/11): Stan Van Samang - Ierland

Zanger Stan Van Samang wandelt na 25 jaar opnieuw the Wicklow Way. Hij trok op zijn 19e helemaal alleen op reis, op voettocht door Ierland, zijn muzikale idolen achterna.

Aflevering 2 (23/11): Maaike Cafmeyer - Frankrijk

Actrice Maaike Cafmeyer keert terug naar het zuiden van Frankrijk. Tijdens haar jeugd bracht ze er meermaals haar gezinsvakantie door op een authentieke boerderij tussen de zonnebloemen. De mensen die ze daar ontmoette, inspireerden haar voor de rest van haar leven. ​

Aflevering 3 (30/11): Margriet Hermans - Spanje

Zangeres Margriet Hermans herbeleeft, al even onbevangen als op haar 24ste, haar studietijd in Madrid. In 1979 ging ze daar - na drie jaar aan de slag te zijn als leerkracht en een burn-out - op zoek naar zichzelf tijdens een sabbatjaar. In Madrid volgde Margriet Spaanse les en woonde ze een half jaar op een camping.

Aflevering 4 (7/12): Sep Vanmarcke - De Alpen

Ex-wielrenner Sep Vanmarcke trekt, net zoals tijdens zijn allereerste vakantie in 1996, de Franse Alpen in. Hoewel de familie Vanmarcke het niet zo breed had, genoten ze er van verschillende prachtige gezinsvakanties. Sep ontplooide zich er onder de vleugels van zijn ouders, drie oudere broers en zus tot profwielrenner. Sep moest in juli 2023 per direct stoppen met koersen vanwege hartproblemen en kan zo terugblikken op een boeiende jeugd én een geslaagde carrière.

Aflevering 5 (14/12): Wim De Vilder - Duitsland

Nieuwsanker Wim De Vilder ging tijdens zijn rechtenstudies op Erasmus in het Duitse Würzburg. In 1991 bloeide Wim er open, maakte hij er vriendschappen voor het leven en speelde zelfs zijn professionele moeder Martine Tanghe al een belangrijke rol.

Aflevering 6 (21/12): Sammy Mahdi - Irak

Politicus Sammy Mahdi is gefascineerd door Irak, het land waar de roots van vader Hussain liggen, maar trok er nooit eerder heen. Met hun twee (her)ontdekken ze nu het land, terwijl Hussain zijn jeugd herbeleeft en zijn zoon Sammy met trots aan de hele familie voorstelt.

Aflevering 7 (4/01): Rani De Coninck - Las Vegas

Radio- en televisiepresentatrice Rani De Coninck reist naar Las Vegas. Rond haar 18e leefde Rani nogal teruggetrokken door een groot drama in haar gezin. Dat was een van de redenen waarom Rani's ouders haar in 1989 motiveerden om naar Amerika te reizen, waar er goede vrienden woonden. Die vrienden had het gezin op een bijzondere manier leren kennen toen twee mormoonse jongens enkele jaren eerder in België kwamen aanbellen bij de De Conincks. Nu, bijna 34 jaar later, keert Rani voor het eerst terug naar Las Vegas. 

Aflevering 8 (11/01): Emilie Vansteenkiste - Kreta

Huidig Miss België Emilie Vansteenkiste haalt herinneringen op in Kreta. Emilie reisde meermaals met haar moeder naar het Griekse eiland, omdat ze verliefd werden op deze prachtige plek. In 2021 verloor Emilie haar moeder aan kanker. Emilie keert nu voor de eerste maal terug naar dit waardevolle oord.

Robin De Veen Communicatieverantwoordelijke VRT 1
Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos