Skip to Content
Pano: Botox en fillers, tegen alle prijs

Pano: Botox en fillers, tegen alle prijs

Tijdelijke schoonheidsingrepen zoals fillers en botox zijn booming business. Vooral op Instagram worden foto’s van volle lippen en opgevulde jukbeenderen volop gepost en geliket. Verlagen social media op die manier de drempel naar esthetische ingrepen? En gaan fillers en botox het gezicht van een nieuwe generatie bepalen?

Pano wil weten waar het succes van deze injectables vandaan komt. De 21-jarige Ruth verwoordt het zo: “Ik was 15 en dan komt Instagram als een bom. En Kylie Jenner, mijn leeftijdsgenote, was daar opeens, met mooie volle lippen, waarvan je ook ziet dat ze opgespoten zijn, dat het niet van nature is. Dus dan dacht ik: “als zij mooi kan zijn, dan ik ook”.
​We gaan praten met jonge fans van botox en fillers die nog moeilijk zonder dat spuitje kunnen. Aan de botox nog voor de eerste rimpel zichtbaar is en blij zijn met je nieuwe lippen alsof het een accessoire is, we horen het allemaal. “Als je het niet goed vindt, kan je het altijd laten dissolven eigenlijk, zodat het minder is. Dat vind ik er wel goed aan, dan zet je de stap sneller”, zegt één van de meisjes die we ontmoeten op een echte fillerparty.
​Maar is het allemaal wel zo onschuldig? Pano gaat undercover in de achterkamertjes van de filler- en botoxwereld en onderzoekt of alles daar wel zo wettelijk verloopt.

Pano, woensdagavond om 21.25u op Eén. 'Botox en fillers, tegen alle prijs', een reportage van Liesbeth Indeherberge. Eindredactie: Sara Van Boxstael en Pascal Seynhaeve

 

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos