Skip to Content
Pano: De piek

Pano: De piek

Op woensdag 22 april op Eén

Op woensdag 22 april is het derde deel van de Pano-uitzendingen rond corona te zien op Eén, over de piek van de corona-epidemie. Pano is erbij wanneer Danny Evens na 12 dagen uit kunstmatige coma ontwaakt. De man is 47 en ‘vierde’ zijn verjaardag in coma. Een uitermate pakkend verhaal, dat de ploeg kon vastleggen in het Antwerpse ZNA Middelheim op het toppunt van de epidemie. Hoe gaat het vandaag met Danny?

Naast in het ZNA Middelheim draaiden de camera’s ook in 2 zwaar getroffen woonzorgcentra. In het Gentse Ter Rive is Pano erbij wanneer iedereen getest wordt. De resultaten zijn weinig hoopgevend: 56 van de 80 bewoners zijn besmet. Woonzorgcentra worden ziekenhuizen. Wat nu?

De epidemie piekt, en dat is ook te zien bij het afscheid. “Als het allemaal met woorden moet gebeuren, is afscheid nemen echt niet makkelijk,” verwoordt een priester het. Ook bij de Joodse gemeenschap in Antwerpen, met hun eigen ambulancedienst (en callcenter), is het alle hens aan dek.

Pano - De piek: op woensdag 22 april om 20.50 uur op Eén.

Reportage: Stef Meerbergen, Hans Bontinck en Kristiaan Grauwels

Eindredactie: Pascal Seynhaeve en Sara Van Boxstael

 

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos