Pano: Het verhaal van Dejan Veljkovic

Spijtoptant praat voor het eerst over het voetbalschandaal - dinsdag 14 december op Eén

14 december 2021 - "Ik heb meegedaan in het systeem, dat is een fout van mij. Maar ik ben niet de enige. Spelers, trainers, managers en clubbestuurders hebben mij gevraagd of ik kon helpen met zwart-geldconstructies."

Aan het woord is Dejan Veljkovic, de voormalige Servische voetbalmakelaar. Praten doet hij voor het eerst in Pano, nadat al drie jaar zijn naam valt in een van de meest spraakmakende gerechtelijke onderzoeken in ons land: Operatie Zero.

Hij is de eerste spijtoptant in de Belgische justitiegeschiedenis: in ruil voor strafvermindering vertelde hij aan de speurders alles wat hij weet over zijn zwarte boekhouding. ​

Zijn spijtoptantenregeling is intussen bekrachtigd omdat het gerecht veel geloof hecht aan zijn verklaringen.

Pano-reporter Wim van den Eynde en Sporza-voetbalanalist Peter Vandenbemt konden lang met Dejan Veljkovic praten en ze verdiepten zich ook in zijn dossier.

Eindredactie: Sara Van Boxstael en Pascal Seynhaeve

Een programma van VRT NWS voor Eén.

Het verhaal van Dejan Veljkovic - in Pano: dinsdag 14 december om 21.40 u. op Eén

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Neem contact op met