Skip to Content
Pano: Hoop rond Corona

Pano: Hoop rond Corona

De tweede coronagolf stelt onze ziekenhuizen opnieuw zwaar op de proef. Hebben we nu al betere behandelingen voor zwaar zieke COVID-patiënten dan tijdens de eerste golf in het voorjaar? Wat hebben de artsen al geleerd? ​ En welke geneesmiddelen en behandelingen zitten er nog aan te komen? ​ Pano ontdekt dat een lama, hamsters en ex-coronapatiënten wel eens een belangrijke rol kunnen spelen in het vinden van een gepaste therapie.

Onze onderzoeksinstellingen zoals het Rega Instituut en het Vlaams Instituut voor Biotechnologie spelen een belangrijke rol in de research naar geneesmiddelen en vaccins tegen het coronavirus. Grote farmaceutische bedrijven vinden makkelijk hun weg naar België voor klinische testen. “Het hoge aantal besmettingen in ons land is op dat vlak een meevaller”, vertelt Isabel Leroux-Roels. Zij is hoofdonderzoeker van CeVac, het vaccinatiecentrum in Gent.

Onze topvirologen Peter Piot en Johan Neyts benadrukken dat goede vaccins de enige manier zijn om uit deze crisis te raken. Maar zorgen de vaccins die onderweg zijn er ook voor dat we ons normale leven terugkrijgen in 2021?

Pano: Hoop rond Corona. Woensdag 18 november om 21u25 op Eén. Een reportage van Inge Vrancken en Goedele Devroy. Eindredactie: Sara Van Boxstael en Pascal Seynhaeve.

 

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos