Skip to Content
Pano: 'Hotel Corona'

Pano: 'Hotel Corona'

Krokusvakantie 2020: onbezorgd genieten duizenden Vlamingen van hun skivakantie in het Noorden van Italië. Eens terug thuis, komt de ongerustheid. Ze worden ziek. “Het was bijna onwezenlijk”, vertelt Dennis die zelf ook ziek werd. “Het leek alsof het virus vanuit ons hotel België was binnengekomen. Dan begin je je wel vragen te stellen.”
​Pano reconstrueert de eerste cruciale weken van de start van de epidemie in ons land. Het blijken cruciale dagen te worden, waarin mensen, als ze al een test kregen, soms lang moesten wachten op hun resultaat. Quarantaine was niet verplicht. Achteraf gezien hebben de skiërs vermoedelijk zo anderen besmet, zonder het te weten. Zoals Herman: “Ik wou absoluut niemand besmetten. Dat was niet mijn bedoeling. Maar ik heb er vermoedelijk veel besmet.”
De week na de krokusvakantie dachten we nog dat Covid-19 vergelijkbaar was met een zware griep. Welke lessen kunnen we trekken uit de eerste cruciale weken van de coronacrisis in ons land? Met reacties van Marc Van Ranst, Herman Goossens, Jan Stroobants, minister Maggie de Block en Sophie Quoilin van Sciensano.

 Pano, 'Hotel Corona', woensdag 27 mei om 20.45u op Eén. Hotel Corona is een reportage van Hanne Decoutere, Doruntina Islamaj en Peter Brems. Eindredactie: Pascal Seynhaeve en Sara Van Boxstael

 

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos