Skip to Content
Pano: Identiteit gehuurd

Pano: Identiteit gehuurd

Over identeitsfraude - woensdag 29 september op Eén

28 september 2021 - ​ Kan je als persoon zonder papieren een identiteit huren en daarmee legaal een job vinden? Dat is de vraag waar Pano mee aan de slag is gegaan voor de unieke reportage Identiteit gehuurd.

Het antwoord op die vraag komt na maanden undercover-onderzoek en is zonder meer: ja.

Alles begint met het verhaal van John, een Afrikaan zonder papieren die naar de Pano-reporters Wim Van den Eynde en Laura Niclaes is gestapt. Met een verborgen camera kan hij drie maanden lang registreren wat niemand op een andere manier had kunnen vaststellen.

Pano toont zo een clandestiene markt waar mensen zonder papieren zich uit de naad werken, hoe ze worden betaald en vaak uitgebuit, in ruil voor een bestaan in de schaduw, zonder rechten, zonder zekerheid, zonder toekomst.

(Europese) Identiteitsfraude is - volgens het Pano-onderzoek - niet moeilijk én het is wijdverspreid.

Reportage: Wim Van den Eynde en Laura Niclaes
Eindredactie: Sara Van Boxstael en Pascal Seynhaeve

Een programma van VRT NWS voor Eén.

Identiteit gehuurd in Pano: woensdag 29 september om 21.25 u. op Eén

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos