Skip to Content
Pano: Kindermisbruik online

Pano: Kindermisbruik online

We delen ons hele leven online. Foto’s van onze dagelijkse bezigheden, van onze reizen, van onszelf en onze kinderen worden instant gedeeld. Met vrienden en familie, maar soms ook met wildvreemden. Reporter Thomas De Graeve onderzocht voor Pano wat er met foto’s van jeugdbewegingen, sportverenigingen en scholen gebeurt.

De Pano-ploeg kwam erachter dat foto’s van onze kinderen belaagd worden, gekaapt worden en terechtkomen op websites waar we onze kinderen niet willen zien opduiken. Ze zoeken ook contact met de personen die actief op zoek gaan naar deze content en die op die manier meer en meer afglijden in de donkere wereld online. Het is een wereld ook die sinds de komst van sociale media exponentieel is gegroeid. Nog nooit waren er zoveel meldingen, aanhoudingen en vervolgingen voor het delict downloaden en verspreiden van kinderporno. Sociale media blijken de accelerator.

Pano onderzocht en vond hoe snel je via de meest bekende sociale media in contact kan komen met illegaal materiaal. En hoe politie en justitie steeds meer hun tanden stukbijten op nieuwe technologieën.

 

Pano, woensdag 16 oktober om 21u25 op Eén. 'Kindermisbruik Online, een reportage van Thomas De Graeve. Eindredactie: Sara Van Boxstael en Pascal Seynhaeve

 

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos