Skip to Content
Pano: Omgeving verwaarloosd

Pano: Omgeving verwaarloosd

Over het PFOS-dossier en andere historische vervuilingen - woensdag 22 september op Eén

21 september 2021 - Het PFOS-dossier in Zwijndrecht en de vergiftiging met de ‘forever chemicals’ staan al maanden hoog op de politieke agenda.

Koen is bioboer. Zijn velden liggen op 2 km van de 3M-fabriek in Zwijndrecht: “Ik heb me echt aan mijn lot overgelaten gevoeld. Ze wisten van het risico en hebben niet gecommuniceerd. Hier in Vlaanderen hebben ze schrik voor de werkgelegenheid. Als volksgezondheid écht op de eerste plaats zou komen, dan zou de vervuiler betalen.”

Pano zoomt uit en bekijkt deze en andere historische milieuvervuilingen met de vraag: hoe is het eigenlijk zo ver kunnen komen? 

De programmamakers gaan op zoek naar de fouten in het systeem. Hebben onze politici en anderen wel voldoende inspanningen geleverd om ons leefmilieu te beschermen? 

Is Vlaanderen voorzichtig genoeg omgesprongen met milieu-overtredingen door grote bedrijven? 

Reportage: Fabian Lefevere, Jan Konings, Hans Bontinck en Vincent Merckx
Eindredactie: Sara Van Boxstael en Pascal Seynhaeve

Omgeving verwaarloosd in Pano: woensdag 22 september om 21.30 u. op Eén

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos