Skip to Content
Pano over onze energiefactuur en de kernuitstap

Pano over onze energiefactuur en de kernuitstap

woensdag 9 maart op Eén

8 maart 2022 - Torenhoge energiefacturen duwen Vlamingen in een put. Dat gevoel heeft ook Karin, een alleenstaande frituuruitbaatster uit Eeklo die al meer dan dertig jaar in het vak staat. Haar totale energiefactuur is verdriedubbeld. “Heb je daarvoor je hele leven gewerkt? Dat is wakker liggen ‘s nachts. Ik maak mij heel veel zorgen.” ​

In Vlaanderen was de stroomprijs nooit hoger. We zijn te afhankelijk van gas. En wat betekent deze energiecrisis voor de kernuitstap? Het is de vraag die de politiek onder hoogspanning brengt, zeker door het conflict in Oekraïne. Pano praat erover met Ronnie Belmans, Joannes Laveyne, Koen Rademaekers en Guido Camps. Allemaal gerenommeerde experten.

Ook grote bedrijven zijn erg bezorgd. "Onzekerheid zorgt systematisch voor duurdere prijzen. Op termijn neemt dat jobs weg, wat mij betreft.” Ruben Desmet, CEO van laminaatfabrikant Unilin Quick-Step, waarschuwt de overheid om zich in deze onzekere tijden zeker niet in avonturen te storten, zoals bijvoorbeeld de kernuitstap.

Reportage: Mieke Fauconnier, Hans Bontinck, Victor Van Driessche en Laura De Leeuw
Eindredactie: Pascal Seynhaeve en Sara Van Boxstael

Een programma van VRT NWS voor Eén.

Pano – De kern van de zaak: woensdag 9 maart, om 21.25 u. op Eén

 

 

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos