Skip to Content
Pano: Overstroming onderschat

Pano: Overstroming onderschat

Pano keert terug naar het rampgebied - woensdag 13 oktober op Eén

12 oktober 2021 - Drie maanden na de verwoestende overstromingen keert Pano terug naar de Waalse Vesdervallei, de regio die het zwaarst getroffen werd.

De ravage is er nog altijd niet te overzien. Slachtoffers blijven achter met gevoelens van kwaadheid, moedeloosheid ook én heel veel vragen.

Hoe is dit kunnen gebeuren? Waarom werd er niet (op tijd) geëvacueerd? En wie is verantwoordelijk? Pano en Investigation (RTBF) gingen samen op zoek naar antwoorden en reconstrueren de fatale week van 12 juli.

Tegelijk richten ze hun blik ook op de toekomst, want extreme weersomstandigheden zullen zich in de toekomst vaker herhalen, zeggen experts.

“Iets wat zich vroeger eens om de 200 jaar voordeed, zal zich tegen het einde van deze eeuw eens om de 20 jaar voordoen”, vertelt hydroloog Patrick Willems. Hoe zorgen we ervoor dat het drama van afgelopen zomer zich niet kan herhalen?

Reportage: Débora Votquenne & Emilie Légère
​Eindredactie: Sara Van Boxstael en Pascal Seynhaeve

Een programma van VRT NWS voor Eén.

Overstroming onderschat in Pano: woensdag 13 oktober om 21.25 u. op Eén

 

 

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos