Skip to Content
Philippe Geubels lacht met onze noorderburen in het nieuwe Geubels en de Hollanders

Philippe Geubels lacht met onze noorderburen in het nieuwe Geubels en de Hollanders

Vanaf donderdag 5 november kruist onze Vlaamse trots Philippe Geubels in het nieuwe Geubels en de Hollanders de degens met onze noorderburen, om te lachen met hen en hun gekke gewoontes. Op zijn gekende humoristische toon vertelt Philippe in een stand-upshow over alle vooroordelen over onze buren, over Hollandse tradities en eigenaardigheden.

Daarnaast waagt Philippe zich samen met Erik Van Looy aan typisch Hollandse zaken zoals zelf stamppot maken of met een caravan op reis gaan. Bekende Nederlanders en Belgen zoals Urbanus, Bart Peeters, Evi Hanssen, Fred van Leer, Nathan Rutjes, Roué Verveer en Bobbi Eden geven tussendoor commentaar op al dat ongein en delen eigen anekdotes en verhalen. Geubels en de Hollanders is dit najaar ook in Nederland te zien op RTL.

Geubels en de Hollanders: vanaf 5 november elke donderdag om 20.40 uur op Eén.

Geubels en de Hollanders is een programma van PNP MEDIA in een adaptatie van Pretpraters voor Eén.

Aflevering 1 – Eten (5/11)

Voor de eerste aflevering ontdekte Philippe de typisch Hollandse keuken. Proef je het verschil tussen een verse kroket en een kroket uit de muur?

Aflevering 2 - Geld en werk (12/11)

In de tweede aflevering bekijkt Philippe hoe de Nederlanders omgaan met hun geld en werk. Werkt alles echt beter in Nederland? En zijn alle Nederlanders gierige mensen?

Aflevering 3 - Muziek en mode (19/11)

In aflevering 3 duikt Philippe onder in de wereld van Hollandse muziek en mode. Hij probeert een echte Hollandse hit te scoren en bestudeert gabbers in hun natuurlijke biotoop.

Aflevering 4 – Vakantie (26/11)

In deze aflevering neemt Philippe vakantie onder de loep, die de Hollander vaak lijkt door te brengen op de camping.

Aflevering 5 - Liefde en huwelijk (3/12)

In aflevering 5 bestudeert Philippe de liefde en het huwelijk. Hij gaat op vrijgezellenweekend naar de Amsterdamse wallen en gaat in relatietherapie met Erik Van Looy.

Aflevering 6 - Opgroeien (10/12)

In deze aflevering ontdekt Philippe hoe het is om op te groeien in Nederland. Is het waar dat Hollanders kunnen fietsen voor ze kunnen wandelen? En dat ze kunnen roepen voor ze kunnen praten? En dat hun eerste woordje altijd ‘gratis’ is?

Aflevering 7 - Hobby’s (17/12)

Philippe leert de Hollandse hobby’s kennen. Hij gaat op survivalweekend in de wilde bossen van Limburg, en vraagt zich af waarom er zo veel volk nog altijd gaat vissen.

Aflevering 8 - Hollandse identiteit (07/01)

In de laatste aflevering vraagt Philippe zich af wat een Hollander nu echt zo Hollands maakt.

Aflevering 9 – Best of (14/01)

De negende aflevering brengt een compilatie met de beste grappen uit het eerste seizoen.

Robin De Veen Communicatieverantwoordelijke VRT 1

 

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos