Skip to Content
Politie 24/7 biedt in derde seizoen unieke inkijk bij lokale recherche Politiezone Antwerpen

Politie 24/7 biedt in derde seizoen unieke inkijk bij lokale recherche Politiezone Antwerpen

Dinsdag 23 augustus 2022 - Politie 24/7 werpt vanaf donderdag 1 september opnieuw een blik achter de schermen in het grootste politiekorps van België: Politiezone Antwerpen. Voor dit derde seizoen is er twee maanden lang dag en nacht gefilmd in de kantoren en bij de verschillende teams op straat. Nieuw dit seizoen is de unieke inkijk bij de lokale recherche. Politie 24/7 volgt de verschillende diensten van de lokale recherche tijdens hun onderzoeken, van een zoektocht naar de dader van een schietpartij tot een arrestatie op heterdaad van een dievenbende.

Politie 24/7 is een mix van boeiende interventies en pakkende getuigenissen van een politiekorps dat ten dienste staat van Stad Antwerpen, een stad met 530.000 inwoners en 180 nationaliteiten. In negen afleveringen kan de kijker vanop de eerste rij opnieuw verschillende teams volgen. Politie 24/7 zit in het spoor bij de lokale recherche, in wijkkantoren, in de combi’s van de interventieteams, bij wijkteams, de verkeerspolitie, de snelleresponsteams, de arrestatie eenheid, de mobiele eenheid, de gerechtelijke afhandeling, het fietsteam Orida, het drugsondersteuningsteam en het wijkonderzoeksteam. Ook voor deze derde reeks liet de politie camera’s toe in de meldkamer, het zenuwcentrum van waaruit Politiezone Antwerpen alle interventies aanstuurt.  

Korte inhouden 

Aflevering 1 (1/09) 

Het interventieteam wordt opgeroepen voor de onrustwekkende verdwijning van een 12-jarig meisje. Een slachtoffer van cybercriminaliteit doet aangifte in het centraal onthaal. De lokale recherche heropent het onderzoek naar een Nederlandse dievenbende. 

Aflevering 2 (8/09) 

De lokale recherche bereidt zich samen met het snelleresponsteam voor op een arrestatie op heterdaad van een Nederlandse dievenbende. Een vrouw werd bedreigd in haar appartement, het interventieteam probeert te achterhalen wat er precies aan de hand is. In het centraal onthaal komt een jonge vrouw aangifte doen. Ze werd op straat bespuwd. 

Aflevering 3 (15/09) 

Het interventieteam bemiddelt bij een burenoverlast. De urine van de hond van de bovenbuur loopt langs de muren naar beneden. In het centraal onthaal komt een 91-jarige vrouw aangifte doen, ze is voor meer dan 40.000 euro bestolen. Een jonge vrouw vermoedt dat ze het slachtoffer is van een schijnhuwelijk. Het fietsteam controleert een verdacht voertuig en drie inzittenden die gekend zijn voor eerdere feiten.  

Aflevering 4 (22/09) 

De lokale recherche onderzoekt een anonieme tip over een cannabisplantage. In het wijkkantoor komt een vrouw aangifte doen: haar ex-man houdt zich al maanden niet aan de bezoekregeling van de kinderen. Een oproeper meldt dat een deel van het plafond naar beneden is gekomen in de kinderslaapkamer. 

Aflevering 5 (29/09) 

De lokale recherche ondervraagt een man die is aangetroffen in een cannabisplantage en zoekt naar sporen van een achterliggende organisatie. Het interventieteam bemiddelt bij een ruzie tussen Portugese bouwvakkers. Het wijkteam begeleidt de arbeidsinspectie tijdens hun controle op handelszaken. In het centraal onthaal komt een moeder aangifte doen: ze maakt zich zorgen over de opvoedingssituatie van haar twee kinderen bij haar ex-man.  

Aflevering 6 (6/10) 

De lokale recherche start een onderzoek naar een schietpartij op een leegstaand café. Het interventieteam probeert een man die voor overlast zorgt te kalmeren. In het wijkkantoor wil een vrouw terugkomen op een eerdere verklaring, haar man had haar geslagen maar ze wil niet dat hij hiervoor vervolgd wordt. 

Aflevering 7 (13/10) 

De lokale recherche onderzoekt een schietpartij op een leegstaand café. Het interventieteam onderzoekt een inbraak in een kantoorgebouw, de conciërge heeft de daders op heterdaad betrapt. In het centraal onthaal komt een man aangifte doen, hij heeft zijn 1-jarige zoon al drie maanden niet meer gezien.  

Aflevering 8 (10/11) 

De lokale recherche zet het onderzoek naar een schietpartij op een leegstaand café voort. De schutter heeft zichzelf aangegeven en wordt verhoord. Het wijkondersteuningsteam organiseert een actie in een café waar er drugs gedeald wordt. 

Aflevering 9 (17/11)

Het wijkteam betrapt twee jongeren bij een verkoop van cannabis. Het interventieteam arresteert twee mannen die elkaar met een mes te lijf zijn gegaan. 'Operatie Nachtwacht' gaat van start, een grootschalige actie tegen het drugsgeweld in bepaalde wijken.

In de stationsbuurt van Antwerpen-Berchem worden twee jongeren aangesproken door het wijkteam omdat ze een joint aan het rollen zijn. De agenten ontdekken dat er meer aan de hand is. Het interventieteam treft twee mannen aan die gevochten hebben. Het slachtoffer wordt geholpen, maar dat loopt niet van een leien dakje.

Politie 24/7: vanaf 1 september elke donderdag om 20.40 uur op Eén en via VRT MAX. 

Politie 24/7 is een programma van 100.000Volts.TV voor Eén. 

Robin De Veen Communicatieverantwoordelijke VRT 1
Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos