Skip to Content
Reeks over beginjaren Ferry Bouman in de maak

Reeks over beginjaren Ferry Bouman in de maak

Frank Lammers en Elise Schaap spelen in nieuwe spin-off

Maandag 4 april 2022 - Drugskoning Ferry Bouman breidt zijn imperium uit. Na het daverende succes van de reeks Undercover en de film Ferry slaan Eén, De Mensen en Netflix opnieuw de handen in elkaar voor een reeks over Ferry Bouman. Met Frank Lammers als Ferry en Elise Schaap als Danielle zoomt de reeks in op de jaren waar het voor de onbetwiste drugskoning allemaal is begonnen. De reeks, met een Vlaams-Nederlandse cast, speelt zich af tussen de gebeurtenissen uit de film Ferry en de reeks Undercover: nadat Danielle Ferry voor het eerst ontmoette in de film, leert ze nu de ware Ferry kennen in de reeks.

Het verhaal

Ferry Bouman probeert als beginnende xtc-producent voet aan grond te krijgen in de Brabantse onderwereld. Samen met John, schoonbroer Lars, Remco en Dennis gaat hij de strijd aan met de onwrikbare drugsbaron Arie Tack en een beruchte motorclub om zijn plaats aan de top te veroveren. Maar pas wanneer zijn geliefde Danielle de donkere kant van Ferry en zijn business leert kennen, wordt duidelijk welke prijs hij moet betalen om de allergrootste te worden…

Frank Lammers: “Met Ferry de serie gaan we weer terug in de tijd. Naast dat ik zelf ook heel benieuwd ben hoe Ferry Ferry geworden is, is dit een heerlijke manier om jong te blijven.”

Eshref Reybrouck en Joël Vanhoebrouck nemen de regie voor hun rekening. Die laatste schreef samen met Piet Matthys, Tibbe van Hoof en Bart Uytdenhouwen het scenario. Momenteel worden de opnames voorbereid.

Noot aan de redactie: meer informatie over de cast wordt later bekend gemaakt.

Story image
Robin De Veen Communicatieverantwoordelijke VRT 1
Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos