Skip to Content
Rubriek 'Homo universalis' uit Iedereen beroemd krijgt remake in Nederland als primetime programma

Rubriek 'Homo universalis' uit Iedereen beroemd krijgt remake in Nederland als primetime programma

Mooi nieuws: de populairste spelrubriek van Vlaanderen, 'Homo universalis' uit het Eén-programma Iedereen beroemd, krijgt een remake in Nederland. Daar wordt het geen rubriek binnen een programma, maar zal het als volwaardig programma De alleskunner op zich staan. De alleskunner wordt in prime time uitgezonden op SBS6 vanaf 27 december. Verschillende andere landen, zoals Nieuw-Zeeland, Australië, Duitsland, De Verenigde Staten en Noorwegen, namen intussen ook een optie op het format en gaan na of ze het kunnen maken.

Dorien Laseure van Content partnerships van VRT vertelt:

Heel fijn om te zien dat een rubriek uit zo'n succesvol en druk bekeken programma als Iedereen beroemd, dat we samen met productiehuis De Chinezen maken voor Vlaanderen, nu ook een versie krijgt in Nederland. En wie weet nadien nog in andere landen. Als openbare omroep investeren we, samen met de Vlaamse productiesector, er al een hele tijd in om de Vlaamse creativiteit internationaal verder op de kaart te zetten. In het buitenland valt die originaliteit en deskundigheid duidelijk op! Het betekent ook goed nieuws voor de Vlaamse creatieve sector, want de inkomsten die de VRT uit dit akkoord met Nederland haalt, worden opnieuw geïnvesteerd in creativiteit van eigen bodem.

Voor de Nederlandse versie De alleskunner zoekt zender SBS6 momenteel kandidaten. Het programma volgt het concept van 'Homo universalis': vijftig mannen en vijftig vrouwen doen mee aan een afvalrace met 100 opdrachten. Die opdrachten testen alledaagse vaardigheden, en gaan van rennen met een dienblad over het zo snel mogelijk uitrollen van een wc-rol tot het letterlijk zoeken naar een speld in een hooiberg. Na elke ronde moet de kandidaat die het slechtst presteerde, het programma verlaten. Wie op het einde van het programma als enige overblijft, wordt gekroond tot alleskunner.

'Homo universalis' is een format van VRT en productiehuis De Chinezen. In Nederland wordt De alleskunner geproduceerd door Fabiola. De internationale distributie gebeurt door Primitives in samenwerking met Talpa network.

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos