Skip to Content
Saartje Vandendriessche gaat opnieuw Op de man af en strijdt voor de overwinning

Saartje Vandendriessche gaat opnieuw Op de man af en strijdt voor de overwinning

Dinsdag 18 augustus - Vanaf donderdag 3 september stapt Saartje Vandendriessche opnieuw recht Op de man af. In het eerste seizoen van Op de man af moest Saartje net de duimen leggen tegen de mannen. Die nipte nederlaag smaakte bitterzoet. Dit seizoen is Saartje helemaal terug en wil ze koste wat het kost de winst binnenhalen!

Saartje neemt het tijdens dit tweede seizoen op tegen acht bekende mannen in een sportieve uitdaging van hun keuze. Geen enkele uitdaging is haar te groot, of het nu gaat om snowkiten in de barre kou van Noorwegen of dagenlang mountainbiken in de zinderende Marokkaanse woestijn. Sportpsychologe Els Snauwaert en Olympisch kampioene Hanna Mariën staan Saartje opnieuw bij en zorgen ervoor dat ze zowel fysiek als mentaal in topvorm is. Op het einde van de reeks wordt de eindbalans gemaakt en weten we wie de overwinning in de wacht sleept: Saartje, of de mannen.

Op de man af

Saartje neemt het tijdens dit tweede seizoen op tegen acht bekende mannen in zeven heel uiteenlopende uitdagingen van hun keuze. Onder andere Otto-Jan Ham, Sean Dhondt, Viktor Verhulst en Nawfel Bardad-Daidj gaan de uitdaging aan en meten zich met Saartje in extreme competities als highline, lifesaving, biatlon en snowkite. Saartje bewijst in dit tweede seizoen opnieuw dat geen uitdaging haar te groot is; ze trotseert met plezier hoogtes, ijsvlaktes, hete woestijnen en kolkende rivieren. Alles op alles zetten en het beste uit jezelf halen, daar draait het voor Saartje om. 

Saartje Vandendriessche: “Ik zat opnieuw op een rollercoaster van leuke, maar loodzware fysieke uitdagingen. Als je je lijf ver moet pushen, gaat het mentale aspect ook automatisch een grote rol spelen. Emoties zijn bij sport nooit ver weg en dat heb ik dit seizoen nog meer mogen ervaren. Overwinningen smaakten suikerzoet, mislukkingen bitter. Straffe mannen hebben mij tot het uiterste gedreven, verder dan ik zelf kon vermoeden. Daar ben ik dankbaar om, want het werd een bewogen jaar.

Lees verder onder de foto's.

Begeleiding door Els Snauwaert en Hanna Mariën

Saartje staat er tijdens Op de man af niet alleen voor. Sportpsychologe Els Snauwaert en Olympisch kampioene Hanna Mariën staan haar opnieuw bij tijdens elke sportieve uitdaging. Zij zorgen er als vast team en rotsen in de branding voor dat Saartje wekelijks zowel mentaal als fysiek in topconditie aan de start verschijnt. Els en Hanna kennen Saartje ondertussen door en door, en weten hoe ze haar tot het uiterste kunnen laten gaan.

  • Hanna Mariën is de enige Belgische atlete die succesvol was op zowel de zomer- als winterspelen. Ze mocht op de 4x100 meter in Peking goud in ontvangst nemen en haalde op de winterspelen van Sotsji een straffe zesde plaats in de bobslee. Die ervaring zet ze in om Saartje fysiek klaar te stomen.
  • Els Snauwaert werkt als sportpsychologe met de beste Belgische atleten. Zij zorgt ervoor dat de atleten voorbereid aan de start komen op grote kampioenschappen, waaronder de Olympische en Paralympische spelen: tennis, schermen, golf, volleybal, paardensport en atletiek zijn slechts enkele van de sporttakken waarin Els het beste van onze atleten naar boven haalt. Ze zal er wekelijks voor zorgen dat Saartje mentaal klaar is om de strijd aan te gaan.
Els Snauwaert: “Tijdens het eerste seizoen focuste de sportpsychologische begeleiding vooral op het vergroten van Saartjes zelfinzicht, het herkennen van patronen in haar gedrag en op het gebruiken van persoonlijke sterktes. Dit jaar zat die basis al vrij goed en kon mijn begeleiding meer prestatiebevorderend ingezet worden, zodat ze in bijna elke aflevering een nieuwe mentale techniek leert. Als ze erin slaagt om al die technieken toe te passen, verschijnt ze ijzersterk aan de start.”

Korte inhoud afleveringen

Aflevering 1 (3/9): Mountainbike met Bill Barberis

In de eerste aflevering wordt Saartje uitgedaagd door acteur Bill Barberis in het mountainbiken. Saartje en Bill worden klaargestoomd door voormalig wereldkampioen mountainbike en winnaar van Olympisch zilver Filip Meirhaeghe om deel te nemen aan de Titan Desert Race.

Meer uitgebreide info is hier te vinden.

Aflevering 2 (10/9): Swimrun met Ruben Van Gucht en Wesley Sonck

Dat Saartje een man kan verslaan, heeft ze eerder al bewezen. Maar kan ze ook winnen van twee mannen? Sportomnivoor en -journalist Ruben Van Gucht daagt Saartje samen met oud-Rode Duivel Wesley Sonck uit voor de wedstrijd swimrun Côte Vermeille. Saartje staat er gelukkig niet alleen voor; ze kan rekenen op Imke Courtois als haar loop- en zwempartner.

Meer uitgebreide info is hier te vinden.

Aflevering 3 (17/9): Highline met Otto-Jan Ham

In de derde aflevering wordt Saartje uitgedaagd door presentator Otto-Jan Ham in het highlinen. Otto-Jan legt zo de lat voor Saartje en zichzelf letterlijk en figuurlijk hoog, want hij kampt met hoogtevrees. Bram Boelens, een van de beste highliners van België, neemt Saartje en Otto-Jan onder zijn hoede en trekt met hen naar de grootste canyon van West-Europa: de Franse Gorges du Verdon.

Meer uitgebreide info is hier te vinden.

Aflevering 4 (24/9): Biatlon met Viktor Verhulst

Niemand minder dan Viktor Verhulst daagt Saartje uit voor een wedstrijd biatlon in het Duitse Notschrei, waar ze deelnemen aan het Belgische en Zwitserse kampioenschap. Ze worden gecoacht door Thorsten Langer, een van de beste en tegelijk ook weinige biatleten die België rijk is.

Meer uitgebreide info is hier te vinden.

Aflevering 5 (1/10): Lifesaving met Sean Dhondt

Beach boy Sean Dhondt zocht een uitdaging voor Saartje die hen naar een zonovergoten en zuiders strand zou brengen en kwam uit bij livesaving. Wim Nuyens, docent lifesaving en voorzitter van een reddersclub, leert Saartje en Sean alle kneepjes van het reddersvak. Saartje en Sean ontdekken al snel dat livesaving allesbehalve evident is.

Meer uitgebreide info is hier te vinden.

Aflevering 6 (8/10): Snowkite met Nawfel Bardad Daidj

Acteur Nawfel Bardad-Daidj wou voor Op de man af ver buiten zijn comfortzone stappen. Samen met Saartje gaat hij de uitdaging aan om 100 km te snowkiten. Wereldkampioen kitesurfen Christophe Tack bereidt hen voor op Ragnarok, de snowkitewedstrijd waar Saartje en Nawfel aan zullen deelnemen.

Meer uitgebreide info is hier te vinden.

Aflevering 7 (22/10): Wildwaterkajak met Bartel Van Riet

Bartel Van Riet mag als laatste de uitdaging aangaan om Saartje te verslaan in een zelfgekozen sport: wildwaterkajak. Wildwaterkajak-fanaat Servaes Timmerman neemt Bartel en Saartje mee voor een afdaling van een kolkende rivier in Frankrijk, inclusief stroomversnellingen, watervallen en scherpe bochten.

Meer uitgebreide info is hier te vinden.

Aflevering 8 (29/10): Compilatie

In de laatste aflevering van dit tweede seizoen maken Saartje, Els en Hanna de balans op. Per uitdaging halen ze herinneringen op en blikken ze terug op heerlijke hoogtepunten en pijnlijke dieptepunten. Zal Saartje erin slagen om de 3-4 van vorig seizoen om te zetten in een overwinning?

Op de man af: vanaf donderdag 3 september elke donderdag om 20.40 uur op Eén.

Robin De Veen Communicatieverantwoordelijke VRT 1

 

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos