Skip to Content
Siska Schoeters presenteert nieuwe reeks De wonderjaren

Siska Schoeters presenteert nieuwe reeks De wonderjaren

Bekende ouders over opvoeding en gezin - volgend voorjaar op Eén en VRT MAX

14 november 2022 - Opvoeden, dat leren alle ouders met vallen en opstaan. Sommigen doen het zoals hun eigen ouders, anderen met de hulp van een boek of blog, of gewoon vanuit hun buikgevoel. In De wonderjaren ontvangt Siska Schoeters iedere week een bekende papa of mama om het samen met hen te hebben over hete hangijzers bij de opvoeding van hun kinderen. Ze krijgen daarbij de hulp van MNN-presentator en jonge papa Robin Keyaert, die op onderzoek gaat bij ervaringsdeskundigen. En tegelijk bieden de BV’s ons een ​ boeiende inkijk in hun leven en dat van hun gezin. ​ ​

Vanaf wanneer moet ik zakgeld geven? Hoe krijg ik mijn tienerzoon weg van zijn computerscherm? Het zijn alledaagse en herkenbare vragen voor vele ouders (én kinderen). Maar ook moeilijkere thema’s komen aan bod in De wonderjaren, zoals sexting, omgaan met racisme en plusouderschap.

Van baby tot student: elke leeftijd kent wel zijn uitdagingen en doet ouders zoeken naar de beste manier om ermee om te gaan. En daar probeert Siska bij te helpen. 

Ze doet dat niet alleen want ze krijgt op haar beurt de hulp van Robin Keyaert. Die is zelf papa van een vrolijke peuter en heel nieuwsgierig naar de manier waarop andere gezinnen het aanpakken. Daarom gaat hij op stap door heel Vlaanderen om de vinger aan de pols te houden bij ouders en jongeren. De meest uiteenlopende vragen komen aan bod, van uitgaan tot de invloed van sociale media op onze jongeren.

Samen gaan Siska en Robin aan de slag met de vragen en verhalen van de BV. Zo bieden ze ons een brede en gevarieerde kijk op opvoeden en opgroeien, en op het gezinsleven van bekende en onbekende Vlamingen.

De wonderjaren wordt in de loop van januari opgenomen met publiek. Wie er graag bij wil zijn, kan zich aanmelden via VRT MAX.


Robin De Veen Communicatieverantwoordelijke VRT 1

 

 

 

 

 

 

 

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos