Skip to Content

Soulsister krijgt Lifetime Achievement Award en zal optreden op de MIA's

Dinsdag 26 april 2022 - Soulsister wordt komende zaterdag geëerd met een Lifetime Achievement Award op de Music Industry Awards (MIA's). De band van Paul Michiels en Jan Leyers neemt tijdens de liveshow de onderscheiding in ontvangst voor zijn indrukwekkende muzikale carrière.

Ruim drie decennia aan muziek

De Belgische rockband Soulsister wordt door Jan Leyers en Paul Michiels opgericht in 1986. Twee jaar later katapulteert hun debuutalbum 'It Takes Two' en de bijhorende single 'The Way To Your Heart' hen meteen richting roem. Soulsister staat bovenaan de Belgische muziekcharts en ook in Europa en de Verenigde Staten scheert de band hoge toppen.

Maar het is hun tweede plaat, waarop ze pop en soul verenigen, die zal uitgroeien tot een van de meest succesrijke albums in de Belgische popgeschiedenis: 'Heat'. Het album zit vol energie, memorabele hooks en heerlijke refreinen. En dat vindt ook het publiek: de reacties op het album overtreffen de stoutste verwachtingen. In de winkels zorgt ‘Heat’ voor een stormloop. De eerste single uit het album, ‘Through Before We Started’, schiet meteen naar de top van de hitlijsten. Een jaar later, in oktober 1991, zijn van ‘Heat’ meer dan honderdduizend exemplaren verkocht.

Nadien brengt de band nog de albums 'Simple Rule' en 'Swinging Like Big Dogs' uit en scoort Soulsister nog hits als 'Changes'. In 1995 houdt de band er tijdelijk mee op en Paul en Jan storten zich elk op afzonderlijke muziekprojecten. Maar in 2007 verenigt Soulsister zich opnieuw, tot grote vreugde van hun vele fans. Jan en Paul treden nog steeds samen op en schrijven nieuwe nummers.

Om hun succesalbum 'Heat' te vieren, brengt Soulsister de plaat binnenkort - 32 jaar na de oorspronkelijke release - opnieuw uit, met de recente singles ‘Something I Need To Know’ en ‘I Need Your Love’ als bonustracks.

Soulsister © Billie Leyers
Soulsister © Billie Leyers

Laatste tickets voor de awardshow MIA’s

Wie deze feestelijke dubbeleditie van de MIA's wil bijwonen op zaterdag 30 april in Paleis 12 (Brussel), kan de laatste tickets kopen via mias.be of paleis12.com. De MIA's zijn op zaterdagavond 30 april live te volgen op Eén.

De MIA's: op zaterdag 30 april om 20.20 uur.

De MIA's is een initiatief van de VRT en VI.BE.

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos