Vive le vélo, leve de Ronde: in het spoor van de Ronde met Karl Vannieuwkerke

Vive le vélo, leve de Ronde: in het spoor van de Ronde met Karl Vannieuwkerke

Woensdag 22 maart 2023 - Van maandag 27 tot en met donderdag 30 maart trekt Karl Vannieuwkerke met Vive le vélo, leve de Ronde langs het parcours van de Ronde van Vlaanderen. Elke avond presenteert hij vanop een andere locatie langs de route van de Ronde - van Brugge tot Oudenaarde - en nemen drie gasten plaats aan tafel.

Onder andere Marijn de Vries, Nico Mattan, Dirk Gheyselinck, Febe Jooris, Jolien D’hoore, Kurt Bogaerts en José De Cauwer zijn komende week te gast bij Karl. Elke uitzending sluit af met muziek, opgenomen langs het parcours van de Ronde: daarvoor komen The Starlings, Maximus, Daan en Meskerem Mees langs.

Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. Bart Aerts en Rutger Vanseveren maken elke dag een portret over een figuur uit het verre of recente wielerverleden. Zo komen onder andere Frans Verbeeck (werd twee keer 2e en een keer 3e in de Ronde), Emma Johansson (drie keer 3e en een keer 2e in de Ronde) en Frederik Backaert (reed de Ronde zeven keer, werd intussen boer met een boerderij dichtbij het Ronde-parcours) aan bod.

Vive le vélo, leve de Ronde: maandag 27, dinsdag 28 en donderdag 30 maart rond 21.55 uur; op woensdag 29 maart rond 22.35 uur op Eén en via VRT MAX.

De Ronde van Vlaanderen: op zondag 2 april vanaf 9.15 uur op Eén en via VRT MAX, en online ook te volgen via sporza.be.

Story image

 

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos