Vlaanderen vakantieland gaat opnieuw op zoek naar parels in eigen streek 

Vlaanderen vakantieland gaat opnieuw op zoek naar parels in eigen streek 

Dinsdag 22 augustus 2023 - Na een deugddoende zomervakantie beginnen veel mensen in september weer te werken. Gelukkig is er af en toe tijd voor ontspanning en daar kan Vlaanderen vakantieland een handje bij helpen. Vanaf zaterdag 9 september gaan Laura Govaerts, Maureen Vanherberghen en Jelle Mels opnieuw op zoek naar de fijnste plekjes in eigen streek. Twaalf weken lang zorgen ze voor de leukste reistips: van toeristische trekpleisters die in het buitenland bewonderd worden tot verrassende en verborgen pareltjes. Voor ieder wat wils in het nieuwe seizoen van Vlaanderen vakantieland

Laura, Maureen en Jelle nemen elke aflevering weer een bekende reisgezel mee. Op de gastenlijst voor de komende weken staan onder anderen actrices Daphne Paelinck en Maïmouna Badjie, stand-upcomedians Dena Vahdani en Jade Mintjens, radiomakers Sofie Lemaire en Manu Van Acker, weervrouw Jacotte Brokken, tv-maker Joris Hessels en zangers Koen Crucke, Helmut Lotti en onze Songfestival-trots Gustaph (Stef Caers). 

Vlaanderen vakantieland: vanaf 9 september elke zaterdag om 18.35 uur op VRT 1 en via VRT MAX. 

Aflevering 1 (zaterdag 9 september): Daphne Paelinck 

Laura gaat met actrice Daphne Paelinck twee dagen op stap in het zuiden van Limburg. Ze trekken op wijntour in een golfkarretje en proeven van al het lekkers dat de wijngaarden van Haspengouw te bieden hebben. Overnachten doen ze in Villa Copis, een oude fruitkwekersvilla in Borgloon die nu een charmant boetiekhotel is. 

Op dag twee gaan ze fietsen. Ze vertrekken in Riemst voor een tochtje dat hen onder meer naar de toren van Eben-Ezer in Eben-Emael brengt en de mysterieuze mergelgrotten van Zichen-Zussen-Bolder. 

Aflevering 2 (zaterdag 16 september): Dena Vahdani 

Jelle en stand-upcomedian Dena Vahdani mogen genieten van een tweedaagse in en rond Gent. Gids Marijke Mortier neemt hen mee op de Ghent-Authentic shopping tour langs authentieke winkeltjes die vaak al generaties lang in het bezit zijn van dezelfde familie. Hun bezoek aan de Gentse binnenstad eindigt in de Dada Chapel Distillery waar ze mogen proeven van rum op basis van suikerbiet en van wodka op basis van aardappelen.  

De volgende dag maken ze een uitstapje naar Destelbergen waar ze de expo ‘Harry Malter. Van dierencircus naar familiepark’ bezoeken. Daarna mogen ze zich uitleven op de attracties in het familiepark zelf. 

Noot aan de redactie: de korte inhouden van de latere afleveringen worden via de programmagids verspreid. 

Robin De Veen Communicatieverantwoordelijke VRT 1

 

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos