Voor hetzelfde geld test ecowagens: een betaalbaar alternatief voor benzine- of dieselauto's?

Voor hetzelfde geld: woensdag 4 november om 20.35 uur op Eén

Thomas Vanderveken wil zijn oldtimer vervangen door een milieu- en budgetvriendelijker exemplaar. Samen met Britt en Jan test hij 3 groene wagens. Hij brengt het antwoord op woensdag 4 november in Voor hetzelfde geld.

Jan Van Looveren ziet regelmatig aanlokkelijke advertenties om te investeren in een hotelkamer als alternatief voor de lage rentes op het spaarboekje. Hij vraagt zich af hoe betrouwbaar die advertenties echt zijn.

Waar komen de prijsverschillen voor panty's vandaan en zijn duurdere panty’s ook beter dan goedkopere varianten? Om dat te onderzoeken trekt Britt Van Marsenille naar het labo. Ze kan rekenen op de deskundige hulp van THUIS-actrices Tina Maerevoet en Marleen Merckx.

Voor hetzelfde geld: elke woensdag om 20.35 uur op Eén.

Britt, Thomas en Jan testen 3 groene wagens

Tijdens zijn bezoek aan de autobeurs in Frankfurt ziet Thomas Vanderveken dat het aanbod aan groene wagens overdonderend is. Maar zijn die milieuvriendelijke wagens een betaalbaar alternatief? En is ons land klaar voor auto’s die op aardgas of elektriciteit rijden? 

Thomas stelt vast dat ecowagens vandaag nog duur zijn, maar dat hun verbruik opmerkelijk lager ligt dan de traditionele benzine- of dieselwagens. Bovendien wil minister Turtelboom de aankoop van ecowagens budgetvriendelijker maken door extra premies tot 5000 euro toe te kennen en niet langer verkeersbelasting te innen op milieuvriendelijke wagens.

Tony Verhelle (autojournalist): “Als je geen 30 000 kilometer per jaar rijdt, is diesel rijden financieel niet meer interessant."

In Voor hetzelfde geld testen Britt, Thomas en Jan 3 groene, compacte middenklasse auto’s: een elektrische wagen, een wagen die op aardgas (CNG) rijdt en een hybride wagen. De aankoopprijs van de wagens schommelt telkens rond de 25 000 Euro. De wagens worden op drie verschillende trajecten getest: het woon-werkverkeer met files, een kort traject door de stad Brussel en een lange afstand zonder files. De resultaten zijn verrassend, maar ook ontnuchterend.

Is investeren in een hotelkamer een uitweg voor het laag rendement op spaarboekjes?

Het rendement op een spaarboekje is met 0,2% historisch laag en volgens economen kan de rente nog verder zakken. Het spaarboekje brengt dus niets meer op en voor veel mensen is dat een flinke streep door de rekening.

Jan Van Looveren ziet regelmatig advertenties om te investeren in een hotelkamer als alternatief voor de lage rentes op het spaarboekje. Het klinkt veelbelovend: “een bewezen rendement van 7%", "een boost voor je spaarboek", en bovendien "zorgeloos en veilig", maar hoe betrouwbaar zijn die advertenties echt? Jan onderzoekt of het kopen van een hotelkamer de keuze is die je moet maken als je een hoger rendement wil dan het spaarboekje.

Britt Van Marsenille vergelijkt de prijs en de kwaliteit van panty’s

De winter komt eraan en dan verschijnen de panty’s terug in het straatbeeld. Nylonkousen zijn populair en zijn er in allerlei opvallende kleuren, maten en motieven. Het aanbod, maar ook de prijsverschillen zijn enorm. Britt Van Marsenille betaalt voor het ene paar nylonkousen 0,45 euro en voor het duurste paar telt ze 35 euro neer.

Waar komen die prijsverschillen vandaan en zijn duurdere panty’s ook beter dan goedkopere varianten? Om dat te onderzoeken trok Britt naar het labo. Ze kreeg daarbij de bereidwillige hulp van Jan en Thomas en de hulp van twee ervaringsdeskundigen, THUIS-actrices Tina Maerevoet en Marleen Merckx die alle panty's een week lang mochten testen.

Voor hetzelfde geld: elke woensdag om 20.35 uur op Eén.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Neem contact op met

Auguste Reyerslaan 52 1043 Brussel