Vrede op aarde viert Moederdag met bijzondere uitzending

Vrede op aarde viert Moederdag met bijzondere uitzending

Woensdag 3 april 2024 - Op zondag 12 mei, ter gelegenheid van Moederdag, viert Sven de Leijer alle moeders in een bijzondere aflevering van het geliefde VRT 1-programma Vrede op aarde. Deze special belooft een hartverwarmend feest te worden, waarbij de focus ligt op het eren van alle moeders en groot-, pleeg- en schoonmoeders uit alle hoeken van het land.

Hiervoor is Sven de Leijer nog op zoek naar bijzondere moederfiguren die in de bloemetjes mogen gezet worden. Hij wil namelijk een Vrede op aarde-award uitreiken aan de beste moeder van het land. Wie een moeder, schoonmoeder, plusmama, onthaalmoeder, grootmoeder of andere moederfiguur kent die het verdient om in de bloemetjes te worden gezet, kan haar inschrijven via vrtmax.be/doemee.

Positiviteit en warmte voor Moederdag

Na zeven seizoenen is Vrede op aarde een onmisbaar onderdeel geworden van de kerstvakantie op VRT 1. Maar ook andere nationale grote momenten van het jaar kunnen wel wat Vrede op aarde gebruiken. Daarom wordt de feestvreugde dit jaar uitgebreid naar Moederdag. Presentator Sven de Leijer en co-host Soe Nsuki zetten in hun studio in Oostende moederfiguren in het zonnetje. Het concept van Vrede op aarde blijft hetzelfde: fijne gasten, verrassende video's en uiteraard ook de Vrede op aarde-awards. Alleen niet in kerstthema, maar speciaal voor Moederdag.

Lotte Vermeir, netmanager VRT 1: "Vrede op aarde is ondertussen een vaste waarde tijdens de kerstvakantie. Een warm dekentje in de koudste periode van het jaar. Die gezellige, positieve sfeer willen we vanaf nu ook op andere momenten van het jaar creëren. En geen mooier moment in het voorjaar dan de dag waarop we alle mama’s van Vlaanderen in de bloemetjes zetten.”
Sven de Leijer: "Zowel Soe als ikzelf hebben de voorbije jaren prachtige kinderen gekregen en sindsdien beseffen we nog meer hoe bijzonder het ouderschap is. We kijken er dan ook naar uit om onze positieve boodschap van Vrede op aarde nu ook te delen tijdens Moederdag."

Deze speciale aflevering van Vrede op aarde is op zondag 12 mei te zien op VRT 1 en VRT MAX.

Meer informatie over de gasten en de jury wordt later bekendgemaakt.

Robin De Veen Communicatieverantwoordelijke VRT 1
Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos