VRT 1 viert 70 jaar tv met speciale uitzending

VRT 1 viert 70 jaar tv met speciale uitzending

Luc Appermont blikt terug op 7 decennia Vlaamse tv-geschiedenis

31 oktober 2023 - Vandaag staat niet alleen in het teken van griezelen voor Halloween, maar ook van nostalgie. Het is exact 70 jaar geleden sinds de allereerste televisie-uitzending in België op de buis kwam. Een mijlpaal die niet onopgemerkt voorbijgaat. Voor de gelegenheid brengt VRT 1 vandaag in de plaats van Iedereen Beroemd een bijzondere uitzending met tv-icoon Luc Appermont.

Zeven decennia geleden konden Belgen voor het eerst genieten van Vlaamse televisie. Luc Appermont blikt terug op die 31 oktober 1953 en springt telkens tien jaar verder in de tijd. In een aangepast decor en gekleed in de stijl van toen brengt hij heden en verleden samen.

Zo dook er in 2003 bij Blokken regelmatig een verklede man op in de achtergrond, die voor de uitzending graag even terugkeert en een gastoptreden maakt. We gaan ook terug naar 1973, toen de energie- en olieprijzen al volop in het nieuws zaten. De coach van Iedereen Beroemd reist terug naar het verleden en geeft enkele tips om de toekomst te veranderen. En welk jaar het ook is, schermgezichten beleefden allemaal dezelfde spanning bij hun eerste uitzending, onder hen Goedele Wachters en Niels Destadsbader als nieuwsanker en Ketnet-wrapper.

Special 70 jaar tv: dinsdag 31 oktober om 19.45 uur op VRT 1

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos