Skip to Content
Warme familie met grote droom: Eén volgt familie Planckaert voor nieuwe reeks Château Planckaert

Warme familie met grote droom: Eén volgt familie Planckaert voor nieuwe reeks Château Planckaert

In januari start Eén met opnames voor het nieuwe Château Planckaert. Daarin volgt Eén de familie Planckaert tijdens een avontuurlijke uitdaging om van een verwaarloosd kasteel in Frankrijk een mooie chambre d'hôte te maken. Château Planckaert vertelt een verhaal over dromen en hoop, leren omgaan met tegenslagen, en de onverbrekelijke band binnen een gezin.

Olivier Goris, netmanager Eén: Het verhaal van de Planckaerts is iets heel persoonlijks, maar tegelijkertijd o zo universeel. Wat er ook gebeurt in het leven, de steun van vrienden en familie is echt belangrijk, op moeilijke en op mooie momenten. Château Planckaert wordt heel pure en herkenbare televisie. Over dromen en durven, over vallen en samen weer opstaan. Heel blij dat we de droom van de Planckaerts straks kunnen mee beleven bij Eén.

Warme familieband en onvoorwaardelijke steun

Iedereen kent de familie Planckaert wel: voormalig wielrenner Eddy Planckaert (61) en zijn vrouw Christa (62); hun kinderen, schoonkinderen en kleinkinderen Francesco (37) en Magali (34) met Devon, (13) Noa (11) en Yukka (9); Stephanie (30) en Christopher (33) met Iluna (14), Mageno (11) en Elara (4); en Junior (27). Dan is er ook nog de 93-jarige Clara, Christa's moeder. Net als elke familie hebben ze voor- en tegenspoed gekend: de roem bij de top van Eddy's wielercarrière, maar ook de zware val nadien. Toch zijn ze weer recht gekrabbeld dankzij elkaars steun.

Die hechte band is er nog steeds: de Planckaerts steunen elkaar onvoorwaardelijk in alles wat ze ondernemen. Zeker met het grote project dat Eddy en Christa op zich hebben genomen... In een impulsieve bui kochten ze vorig jaar een kasteel van Lodewijk XV om er een gezellig hotel van te maken. Er is echter een groot probleem: het kasteel heeft een totaalrenovatie nodig. Na een brand in 2015 was het dak van het pand volledig weg en de binnenkant verwoest. Gelukkig zijn de nieuwe kasteelheren thuis in renovaties.

Eddy en Christa: "Het is altijd onze droom geweest om ons terug te trekken uit de dagelijkse ratrace. Een reeks tegenslagen zorgde er echter voor dat er niet veel ruimte meer was om te dromen, en een opgroeiend gezin ruk je niet zomaar weg uit hun vertrouwde omgeving. Daarom werden die plannen opgeborgen. Maar tijdens een vakantie in Frankrijk botsten we op een uitgebrand kasteel, en de rest is geschiedenis (glimlachen). We kijken enorm uit naar de dagen, weken en maanden die we samen mogen doorbrengen in Frankrijk, samen werkend aan één doel. Uiteraard zullen er discussies zijn, tegenslagen en verbouwingsstress... maar onze kracht zit in de familie."
Francesco: "Papa praat al heel lang over Frankrijk, over het teruggetrokken bestaan dat hij voor ogen had. Bij het ontdekken van het kasteel en de prachtige omgeving, beseften we al snel dat dit ook voor ons een echte droom kan worden.
Junior: De verbouwingen aan het kasteel zijn niet min, maar het lijkt bijna voorbestemd. Ons enthousiasme nam al snel de bovenhand en het ontbrekende dak, de uitgebrande bovenverdieping en alle andere verbouwingswerken werden voor ons bijzaak. We zijn één team. Dan ben je niet zo gauw bang voor een nieuw avontuur, want je weet dat je er nooit alleen voor staat.
Stephanie: Dat is dan ook de rode draad doorheen al onze projecten: we kunnen altijd op elkaar rekenen, op familiaal, emotioneel en praktisch vlak. En weet je wat ons nu wel eens naar adem doet happen? Dat onze kinderen diezelfde band hebben. Neefjes, nichtjes, broertjes en zusjes; het is voor hen vanzelfsprekend om er ten allen tijde voor elkaar te zijn. Dát is wat ons zo typeert en is, volgens ons, onze grootste kracht als familie."

Bekijk hier al een voorsmaakje van Château Planckaert.

Château Planckaert is in het najaar van 2020 te zien op Eén.

Château Planckaert is een programma van Vincent TV België.

Noot aan de redactie: momenteel focust de familie zich volledig op het renovatieproject en zijn interviews niet mogelijk. Daar is later gelegenheid toe.

Story image
Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos