Skip to Content
Wat als je plots een 'dader' bent? Fatma Taspinar zoekt het uit in nieuw seizoen Mij overkomt het niet

Wat als je plots een 'dader' bent? Fatma Taspinar zoekt het uit in nieuw seizoen Mij overkomt het niet

Wat als je van de ene dag op de andere als dader door het leven moet? Vorig jaar hield die centrale vraag van Mij overkomt het niet wekelijks bijna 900.000 kijkers bezig. In dit nieuwe seizoen stelt Fatma Taspinar die vraag opnieuw aan vijf mensen die het is overkomen. Zij veroorzaakten ongewild een ongeluk en moeten verder met het besef dat zij (mede)verantwoordelijk zijn voor de dood van iemand anders. Helpt het wanneer ze horen dat het ongeluk onvermijdelijk was en niet hun schuld? Of blijft het voorval hen achtervolgen?

Dit tweede seizoen brengt weer enkele sterke getuigenissen: een oma die haar kleinkind laat vallen, met fatale gevolgen; scoutsleiders die een lid missen na een dagje zwemmen; een wegenwerker die zijn collega raakt met een graafmachine. Fatma spreekt daarnaast met familie, nabestaanden, rechters, procureurs en hulpverleners over schuld en schuldgevoel, en hoe je verder leeft na zo’n ingrijpende gebeurtenis.

Mij overkomt het niet: vanaf 18 november elke maandag om 20.40 uur op Eén.

Aflevering 1 (maandag 18/11)

De scouts van Izegem zijn op kamp aan het meer van Bütgenbach, wanneer plots de 15-jarige Sebastiaan verdwijnt. Terwijl de Cel Vermiste Personen op zoek gaat naar de jongen, beginnen zijn ouders aan een lange terugrit uit Spanje. Voor de leiding is het bang afwachten: vinden ze Sebastiaan terug, en hoe zullen zijn ouders reageren?

Aflevering 2 (25/11)

Martine is zot van kinderen. Ze is dolgelukkig bij de geboorte van haar eerste kleinkind Siebe. Maar negen maanden later laat ze Siebe per ongeluk vallen. De kleine jongen overleeft het niet. Martine wordt verscheurd door schuldgevoel, en de relatie met haar zoon en schoondochter – de ouders van Siebe – gaat van kwaad naar erger. Komt het ooit nog goed?

Aflevering 3 (2/12)

Een motorrijder botst tegen Cynthia's wagen. De man overleeft het niet. Cynthia weet met haar schuldgevoel geen blijf en belandt in een depressie. Ze wordt ontslagen en krijgt financiële problemen. Maandenlang blijft ze in het ongewisse: heeft ze een dode op haar geweten of valt haar weinig te verwijten?

Aflevering 4 (9/12)

Danny is nog maar drie weken aan de slag als buizenlegger bij een wegenwerkenbedrijf, wanneer hij bij een arbeidsongeval om het leven komt. Na politieonderzoek blijkt al snel dat alles wijst in de richting van een menselijke fout van zijn collega Dirk. Hoe kan het dat Dirk Danny niet heeft gezien?

Aflevering 5 (16/12)

Patrick is een ervaren duiker, maar tijdens een duik in de Oosterschelde loopt plots alles mis. Zijn duikpartner Gijs verdrinkt, en Patrick slaagt er niet in hem aan de oppervlakte te krijgen. Is het ongeval de schuld van Patrick? Had hij meer kunnen doen of valt hem weinig te verwijten?

Mij overkomt het niet: vanaf 18 november elke maandag om 20.40 uur op Eén.

Mij overkomt het niet is een programma van Borgerhoff & Lamberigts voor Eén.

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos