Wat waren die knallen en van wie kreeg Tamara een telefoontje?

De 8 hoogtepunten uit de seizoensfinale van Thuis

Donderdag 13 juni - Met de dubbelaflevering van vanavond zit het 29ste seizoen van Thuis erop, en wat voor een waanzinnig jaar was dat! Een geamputeerd been, een ontplofte boot, een valse agent, drugsgeweld, en veel verrassende koppels. En dat is dan nog zonder de seizoensfinale gerekend! Al bracht die vooral veel nieuwe vragen met zich mee. We zetten de 8 belangrijkste op een rijtje.

1. Worden Lowie en Silke een officieel koppel?

De oppervlakkige relatie van Lowie (Mathias Vergels) en Silke (Ivana Noa) blijkt uiteindelijk toch niet zo betekenisloos. Lowie leek lang opnieuw voor standvastigheid te gaan met zijn grote liefde Viv (Lynn Van den Broeck), maar na vanavond is dat niet meer zo zeker. Kiest hij nu toch finaal voor Silke? De twee deelden een passionele kus na een diep gesprek over al hun besognes. En Thuis zou Thuis niet zijn als Viv net op het moment van die kus de woonkamer binnenwandelt… Moet Viv Lowie eindelijk loslaten? En heeft de relatie van Lowie en Silke kans op slagen?

2. Gaat Marianne naar de gevangenis?

Het slotpleidooi is gevallen. Het proces is gedaan. Eén ding is duidelijk: Marianne (Leah Thys) is schuldig aan de moord op Alexander Cosyns (Erik Goossens). Een gevangenisstraf lijkt onoverkomelijk. Zal Mariannes leventje vanaf volgend seizoen dramatisch veranderen, en zien we haar enkel nog in gevangenisplunje? Of heeft de jury medelijden en is ze mild in haar oordeel?

3. Is Robin voorgoed verlost van Gregory?

Na een letterlijk adembenemende achtervolging door Tim (Jeroen Lenaerts) en Dieter (Raf Janssens) zijn Gregory en zijn handlanger eindelijk gevat. Helaas is het gevaarlijkste lid van de bende nog op de vlucht. We zagen een duidelijke wapenoverdracht én iemand die aanbelde bij Robin (Frits De Ruysscher). Is de jongste telg van de Bastiaens-clan in gevaar?

4. Wie werd er neergeschoten?

Spanning! Angst! Onduidelijkheid! Bij afloop van het proces werden er drie schoten gelost, net op het moment dat er heel wat volk rondliep in de hal van het gerechtsgebouw. Wie werd er geraakt? Tom? Marianne? Judith? Of... Nancy was er in ieder geval niet goed van. Haalt het nu nog onbekende slachtoffer het begin van het volgende seizoen?

5. En wie loste de schoten?

Misschien wel even belangrijk: door wie werden de schoten afgevuurd? Wie bezit er een eigen wapen en wie heeft een motief? Is het iemand die wraak wou nemen op de familie Bastiaens? Of is er meer aan de hand?

6. Wat zijn Abel en zijn vrienden van plan met Britt?

Een prachtige jurk, een blinddoek en een feestje. Britt wordt in de watten gelegd door haar grote liefde Abel (Bas Van Weert), maar toch stinkt het zaakje. Wat houdt een afscheidsfeestje in? Wat zijn Abel en zijn vage vriendenclubje van plan met Britt? Vince (Gert Winckelmans) en Eddy (Daan Hughaert) broeden op een plan om Abel een lesje te leren, maar zullen ze ook op tijd zijn om Britt te redden?

7. Zetten Peter en Christine een volgende stap in hun relatie?

Voor de dolverliefde Christine (Daphne Paelinck) kan haar relatie met Peter (Geert Hunaerts) niet snel genoeg gaan. Kinderen opvoeden, elke avond met elkaar spenderen en samenwonen. Toch ziet haar wederhelft dit niet helemaal zitten en wil hij het rustig aan doen. Bedenken Christine en Yasmine (Amber Metdepenningen) samen een plan om Peter te overtuigen? Of wordt Christine in snelheid gepakt?

8. Krijgt Tamara haar kleine Leo terug?

De telefoon gaat. Tamara (Tine Priem) neemt op en hoort een stem die ze maar al te goed kent, maar waarvan ze dacht dat ze die nooit meer zou horen. Het is haar lieve, kleine Leo… Wil dit zeggen dat hij nog leeft? En waar is Bob dan? Kan Leo zelf gebeld hebben? En zou Bob (Christophe Haddad) dat toelaten? Of is dit een nieuwe verwikkeling in zijn gestoord plan om Tamara het leven zuur te maken?

Foto's en stillsFragmenten beschikbaar op VRT Open Media vanaf 13 juni 2024 21u20

Ira Stevaert

Communicatieverantwoordelijke Thuis

 

 

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Neem contact op met