Welke programma's heeft Eén dit voorjaar in petto?
Ontdek hieronder alles over het voorjaar in 2017 van Eén
In het voorjaar van 2017 brengt Eén tien nieuwe titels en een heleboel gloednieuwe seizoenen van favoriete programma’s: publiekslievelingen als Over eten, Goed volk en Reizen Waes keren terug, en Eén pakt uit met onder andere de fictiereeks Beau Séjour, de reportagereeks La vie en rose van Annemie Struyf en De 3 wijzen met Kobe Ilsen.
Ontdek hieronder alles over de voorjaarsprogramma's van Eén.
Spanning en avontuur
Beau Séjour
In de nieuwe tiendelige dramareeks Beau Séjour moet het vermoorde meisje Kato haar eigen moordzaak oplossen. Haar grootste hindernis: ze is dood. Maar als ze dood is, waarom loopt ze dan nog rond? Niemand hoort of ziet haar. Gaandeweg ontdekt Kato dat er vijf mensen zijn die haar wel nog zien en horen. Sommigen van hen kent ze, anderen niet. Wat is er met haar gebeurd op de avond van haar dood? En waarom zijn er vijf zieners, net die vijf?
In Beau Séjour vertolkt Lynn Van Royen de rol van hoofdpersonage Kato Hoeven. Andere rollen zijn weggelegd voor onder andere Johan Van Assche, Inge Paulussen, Kris Cuppens, Jan Hammenecker, Barbara Sarafian, Reinhilde Decleir en Charlotte Timmers. De regie is van Nathalie Basteyns en Kaat Beels. Zij bedachten de reeks samen met Bert Van Dael en Sanne Nuyens, die het scenario schreven met Benjamin Sprengers. Beau Séjour is een rauwe, hedendaagse whodunit met een surreële twist.
Beau Séjour: vanaf 1 januari elke zondag om 21.30 uur.
The missing
In de tweede razend spannende reeks van The missing duikt Alice Webster (Abigail Hardingham) na elf jaar vermist te zijn, weer op. Haar verdwijning is mogelijk gekoppeld aan een ander vermist meisje, een zaak die detective Julien Baptiste (Tchéky Karyo) jaren heeft achtervolgd. De detective keert terug uit pensioen en sluit zich aan bij de zoektocht naar Alices ontvoerder, in de hoop eindelijk rust te vinden als hij de zaak van beide meisjes kan oplossen.
Deze fascinerende thrillerreeks toont hoe een gezin en een gemeenschap op de proef worden gesteld wanneer een meisje dat meer dan een decennium vermist was, opeens terugkeert. Naast de Britse topcast met onder andere Tchéky Karyo, David Morrisey, Gemma Webster en Keeley Hawes spelen ook Filip Peeters en Anemone Valcke een hoofdrol in deze coproductie van VRT met onder andere BBC.
The missing: vanaf 27 december elke dinsdag om 21.30 uur.
Reizen Waes
In het derde seizoen van Reizen Waes trekt Tom Waes opnieuw naar plekken die de gemiddelde toerist links laat liggen. Tom is ondertussen een ervaren reiziger, maar toch staan er nog heel wat speciale bestemmingen op zijn verlanglijst.
Zo is Tom een van de eerste toeristen in Sierra Leone, nadat iedereen het land twee jaar lang meed door de ebolacrisis. Hij bezoekt ook Tuvalu, een eiland dat naar eigen zeggen als eerste zal verdwijnen door de klimaatopwarming. En Tom maakt zijn langste reis ooit: een road trip dwars door China, van oost naar west. In welke avonturen zal Tom dit seizoen weer terechtkomen?
Reizen Waes: vanaf 29 januari elke zondag om 20.30 uur.
Copy beest
In het tweede seizoen van Copy beest gaat Dieter Coppens zeven uitdagingen aan, samen met zeven nieuwe, fascinerende dieren. Helden van dienst zijn deze keer niemand minder dan de uil, de slang, de alpaca, de sidderaal, de gans, het varken en de mug. Mens en dier slaan de handen - en poten - in elkaar om deze uitdagingen tot een goed einde te brengen. Daarvoor moet Dieter vertrouwen op de speciale eigenschappen van de dieren.
Zo wordt Dieter onder andere papa van enkele pasgeboren ganzen om samen met hen te kunnen vliegen, probeert hij samen met de mug ongemerkt iemands DNA te bemachtigen, en wil hij in opdracht van burgemeester Bart De Wever de kerstboom van Antwerpen verlichten met de elektriciteit van een sidderaal. Slaagt Dieter in al zijn opdrachten? De band tussen Dieter en zijn dieren is sterker dan ooit, met straffe, emotionele en inspirerende verhalen over dieren en mensen als resultaat.
Copy beest: later dit voorjaar.
Humor
Mag ik u kussen?
Het vierde seizoen van Mag ik u kussen? zorgde op Eén voor nog meer passie en humor dan op Canvas. Ook dit jaar belooft het nieuwe seizoen lachsalvo’s, bekoorlijke kandidaten, sexy verleidingsrondes, en Bart Peeters om dat allemaal in goede banen te leiden.
Onder andere Philippe Geubels, Jeroom, Tom Waes, Lieven Scheire, Steven Goegebeur, Bart Cannaerts, Herman Brusselmans en Adriaan Van den Hoof laten zich van hun verleidelijkste kant zien om de ultieme prijs te winnen: een kus van hun droomvrouw. En dat gewapend met louter hun natuurlijke charmes, tonnen humor en een degelijke deodorant.
Mag ik u kussen: later dit voorjaar.
Zie mij graag
Zie mij graag is een feel-goodreeks die de kijker zal doen lachen en snotteren tegelijkertijd. In deze herkenbare reeks zet Anna (Alejandra Theus) na het bedrog van haar man Ben (Stan Van Samang) een punt achter hun huwelijk en probeert ze haar leven met goede moed terug op de rails te zetten. Maar hoe moet ze nu verder met haar leven en haar kinderen waardoor ze voor eeuwig verbonden zal blijven met haar ex?
Hoewel ze soms liever permanent onder haar fleecedeken zou wonen, probeert Anna haar nieuwe leven enthousiast te omarmen. Gesteund door haar twee beste vriendinnen (Ini Massez en Tine Embrechts) en shapewear gaat ze vol frisse moed op zoek naar een nieuwe balans in haar leven en wie weet… een nieuwe prins op het witte paard. Intussen worstelt Ben zelf ook met problemen, samen met zijn beste vriend Gunther (Wouter Bruneel). Een menselijke zoektocht met vallen en opstaan.
Zie mij graag: later dit voorjaar.
De 3 wijzen
Het legendarische panelprogramma De 3 wijzen maakt een comeback op Eén. Aan het ijzersterke format wordt niets veranderd, maar het spel krijgt een frisse update. Kobe Ilsen neemt, als grote fan van het programma, de presentatie voor zijn rekening in stijl en in maatpak. Hij loodst de wijzen in het panel, de kandidaten en de kijkers doorheen dit amusante spel.
Waarvoor dient dit gadget? Hoe gaat dit virale filmpje verder? Bestaat deze website echt? En vooral: is dit hilarische verhaal waar of compleet verzonnen? Wie van de wijzen is oprecht en wie maakt iedereen zomaar iets wijs? De kandidaat die er het best in slaagt waarheid van onzin te onderscheiden, wint De 3 wijzen en gaat naar huis met aardig bedrag.
De 3 wijzen: later dit voorjaar.
Specials en shows
Iedereen tegen kanker
In april 2017 zet Eén de strijd tegen kanker terug op de agenda met een nieuwe editie van Iedereen tegen kanker. Drie weken lang slaan Kom op tegen kanker en Eén de handen in elkaar en roepen ze Vlaanderen op om massaal in actie te komen. Deze tweede editie van Iedereen tegen kanker wordt afgesloten met een liveshow op Eén.
Iedereen tegen kanker: liveshow op zondag 30 april.
In het spoor van De Romeo’s
250 optredens per jaar, voor gemiddeld 1.000 toeschouwers. Dat maakt van De Romeo’s de populairste band van Vlaanderen. Eén volgde Chris, Gunther en Davy een jaar lang voor In het spoor van De Romeo’s. De special geeft een unieke blik achter de schermen: in de kleedkamer, in de studio, op de filmset en bij De Romeo’s thuis.
In 2017 gaan de drie musketiers van het Vlaamse levenslied hun vijftiende zomer in. Wat begon als een gelegenheidsformatie is intussen een begrip in de Vlaamse showbizz. Klopt het clichébeeld over het trio? Zijn het echt beste vrienden? En wat zijn de sleutels van hun succes?
In het spoor van De Romeo’s: op maandag 2 januari om 21.30 uur.
De MIA’s
Op 2 februari 2017 worden de Music Industry Awards – kortweg de MIA’s – van 2016 uitgereikt tijdens een spetterende liveshow op Eén. De tiende editie van de MIA’s wordt een extra feestelijke editie en vindt voor het eerst plaats in Paleis 12. Dit jaar presenteert Bart Peeters de liveshow.
Vorig jaar was Balthazar de grote winnaar van de Vlaamse muziekprijzen: de band verzilverde drie van zijn vijf nominaties en mocht de MIA’s 'Groep', 'Alternative' en 'Album' mee naar huis nemen. Wie kans maakt om dit jaar bekroond te worden door de Vlaamse muzieksector en het publiek, maken de VRT en Kunstenpunt op 2 januari bekend. Vanaf dan kan er gestemd worden op de genomineerden in de verschillende categorieën.
De MIA’s: op donderdag 2 februari.
Duik binnen in een nieuwe wereld
Spoed 24/7
Het eerste seizoen van Spoed 24/7 kon wekelijks meer dan een miljoen mensen bekoren. Vanaf januari keert Eén terug naar de spoedgevallendienst van het UZ Leuven om de kijkers weer een exclusieve blik achter de schermen te geven. Ontdek hoe het geëngageerde team van het UZ Leuven dag in dag uit mensen helpt en bijstaat met raad.
Spoed 24/7 brengt menselijke en beklijvende, maar soms ook grappige verhalen, over leven en dood, liefde en geluk.
Spoed 24/7: vanaf 9 januari elke maandag om 20.40 uur.
Alles voor de koers
Waar de sportverslaggeving ophoudt, start het verhaal van Alles voor de koers. Een jaar lang vertoefden de makers tussen Tom Boonen en zijn ploeggenoten om het leven achter de schermen van de wielerploeg Etixx - Quick-Step te registreren. Renners en personeel werken zich elke dag uit de naad om hun titel van meest succesvolle wielerformatie ter wereld te behouden.
Het resultaat is een documentairereeks die in vijf afleveringen halt houdt bij de verschillende hoogtes en laagtes die de mannen van Lefevere tegen komen; vanaf de eerste ploegstage tot en met het WK Wielrennen in Qatar.
Alles voor de koers: later dit voorjaar.
Topservice
Wat hebben een West-Vlaamse florist die in India een trouw decoreert, een cateraar voor privéjets, een kunstrestaurateur, een jachtbouwer, een butler en een miljonair matchmaker met elkaar gemeen? Het zijn allemaal Belgen die uitblinken in hun vak; mensen die in hun gebied de beste service van de wereld bieden en in dienst staan van de allerrijksten.
Topservice geeft een unieke blik achter de schermen van de welgestelde klasse. Het programma volgt de Belgische professionals in hun job: zij nemen de kijkers mee naar verre landen en naar de luxueuze jachten en villa’s van hun werkgevers, maar ze laten ook de minder glamoureuze kant zien.
Topservice: later dit voorjaar.
De noodcentrale
Na een heel geslaagd eerste seizoen is De noodcentrale terug met straffe verhalen uit de noodcentrales van de politie, brandweer en ambulance. Wanneer de rest van het land op vakantie is aan de kust of in de Ardennen, of op een terrasje zit op de Grote Markt, draaien de mensen van de noodcentrales hun drukste shifts.
Dit jaar breidt De noodcentrale uit: niet enkel de 100/112 en 101 in Antwerpen komt aan bod, het programma neemt ook een kijkje achter de schermen in West-Vlaanderen. En het trekt zelfs over de taalgrens: ook de noodcentrales in Luik komen aan bod.
De noodcentrale: later dit voorjaar.
Kroonprinsen
Na het afscheid van de 40-jarige Sven Nys, begin 2016, kijkt iedereen reikhalzend uit naar een nieuwe virtuoos van het veld. Wie het ook wordt, de nieuwe held zal jong en eerzuchtig zijn. Want wat blijkt? De sport is dit jaar helemaal overgenomen door blozende twintigers. Zij zijn de kroonprinsen die strijden om de vacante troon.
Kroonprinsen zet zich een seizoen lang in het grillige spoor van vier jonge veldrijders: Wout van Aert (22), Mathieu van der Poel (21), Laurens Sweeck (23) en Eli Iserbyt (19). Zij kleuren in het weekend menige veldrit, maar worstelen ook met volwassen worden, de torenhoge verwachtingen en hun onversneden drang naar roem. De reeks biedt de kijker een ongeëvenaarde blik in de meest Vlaamse aller wintersporten, op een moment dat de sport volop in de actualiteit staat: tussen het BK en het WK veldrijden.
Kroonprinsen: vanaf 9 januari elke maandag om 21.30 uur.
Human interest en reportage
De klas
In de human-interestreeks De klas speelt een groep zestienjarigen de hoofdrol. Zij worden opgewacht door een nieuwe leerkracht – iemand die ze kennen van televisie. Hij of zij confronteert de jongeren met actuele thema’s en krijgt een inkijk in de denkwereld van jongeren van nu.
Elke week staat er een andere, bekende leerkracht voor het bord. Onder andere Tom Waes, Danira Boukhriss en Otto-Jan Ham gaan de uitdaging aan om de scholieren iets bij te brengen wat ze zelf belangrijk vinden in het leven. Maar misschien steken ze zelf ook iets van de jongeren op. Het wordt een les met onverwachte wendingen en uitgesproken meningen.
De klas: vanaf dinsdag 31 januari om 20.40 uur.
Buurman, wat doet u nu?
Dit voorjaar krijgt Cath Luyten niet genoeg van haar tweede vaderland Nederland. Want ze werd geboren in Koewacht, een grensdorpje tussen Nederland en België en woonde haar hele leven in Vlaanderen, maar waande zich al die tijd een volbloed Nederlandse. Nederland verdween nadien uit Caths leven, maar haar noorderburen is ze altijd blijven missen.
Na haar geslaagde eerste trip gaat ze in het tweede seizoen van Buurman, wat doet u nu? terug op visite bij zeven nieuwe, intrigerende Nederlanders, zoals zanger/presentator Gordon, tv-persoonlijkheid Wendy van Dijk, en stand-up comedian Jan-Jaap van der Wal.
Buurman, wat doet u nu?: later dit voorjaar.
La vie en rose
Wie droomt er niet van een plek in de natuur, waar het leven nog stil en eenvoudig is? Ergens in het zuiden van Frankrijk, waar de zon schijnt en de mensen nog tijd hebben voor elkaar. Waar het leven trager, zachter en milder is. Dat is de droom die Annemie Struyf in La vie en rose gaat onderzoeken.
Een jaar lang trekt Annemie door Frankrijk, langs mensen die hun ultieme droom proberen waar te maken. Jong en oud, met of zonder geld; bevlogen hippies of gedreven idealisten, met of zonder plan. Het wordt een adembenemende tocht doorheen de vier seizoenen, langs betoverende plekken en landschappen. Maar vooral ook langs gewone mensen, allemaal op zoek naar die buitengewone droom.
La vie en rose: later dit voorjaar.
Goed volk
In het tweede seizoen van Goed volk gaat Jeroen Meus de wereld rond om via de keukendeur door te dringen tot bijzondere, besloten gemeenschappen. Hij trekt naar acht werelden die hem door hun manier van samenleven intrigeren.
Jeroen gaat onder meer langs bij de chassidische joden van Antwerpen, mag naar het goed afgeschermde Vreemdelingenlegioen in Frankrijk, kookt voor de dames van een wegbordeel in Nevada en logeert bij de extreem gelovige hutterietenkolonie in Canada.
Goed volk: later dit voorjaar.
Red Flames
De Belgian Red Flames gaan de Rode Duivels achterna. Voor het eerst heeft de Belgische nationale vrouwenvoetbalploeg zich voor een groot tornooi gekwalificeerd. In deze tweedelige reeks volgen de programmamakers de speelsters tijdens de voorbereiding op EURO 2017, het EK in Nederland. Voor, tijdens en na stages, oefeninterlands, maar ook bij hun clubs in binnen- en buitenland.
Spelen de Red Flames tactischer dan de mannen? Wat verdienen ze? Vaak studeren de speelsters nog of hebben ze een andere job: hoe combineren ze dat met voetbal? Het vrouwenvoetbal wordt steeds populairder: de reeks neemt ook een kijkje bij de jeugd, waar steeds meer meisjes voetballen.
Red Flames: later dit voorjaar.
Informatie
Over eten
Na het succesvolle eerste seizoen van Over eten zijn Danira Boukhriss en Kobe Ilsen terug om antwoorden op actuele voedingsvragen te vinden. Verhalen over gerechten die minder gezond zijn dan ze eruit zien, over misleidende etiketten en hardnekkige misverstanden over voeding. Ook de spraakmakende rubriek “De weg van” is terug.
Kobe en Danira ontdekken ook elke week de eetgewoonten van een bekende Vlaming: wat eten zij en waarom, en wat kunnen wij daarvan opsteken? De redactie neemt haar intrek in een nieuwe loft van waaruit Kobe en Danira verslag uitbrengen, waar ze voedingsexperten ontvangen en koks vragen om gezonde alternatieven te bedenken voor ongezonde maaltijden.
Over eten: later dit voorjaar.
Wonen.tv
Wonen.tv is een televisieprogramma en een uitgebreide website met Marcel Vanthilt over wonen in al zijn aspecten, vol tips, weetjes en informatie over wonen, (ver)huren, (ver)kopen en (ver)bouwen. Marcel Vanthilt zoekt antwoorden op vragen als “Kan ik mijn huis zomaar verhuren?”, “Wat dekt mijn brandverzekering?”, “Zou ik beter een nieuwbouw zetten, of een huis renoveren?”, “Moet ik mijn huis beter isoleren?”, en nog veel meer.
Naast informatie biedt Wonen.tv ook inspiratie. Kijk binnen in bijzondere huizen, volg mee hoe mensen zelf hun verbouwingsproject voltooien, en kom te weten hoe het is om op een andere plek in de wereld te wonen. Marcel krijgt onder andere de hulp van Katrien Vanderlinden, die voor praktische en concrete tips zorgt om zelf toe te passen thuis.
Wonen.tv: vanaf 18 januari elke woensdag om 20.40 uur.
Pano
Het actuele duidingsprogramma Pano is terug met wekelijkse reportages over de grote thema’s van deze tijd. De VRT Nieuwsdienst brengt in Pano de beste nieuwsverhalen en zoekt een antwoord op actuele vragen. Elke week krijgt één thema de volle aandacht.
Pano: later dit voorjaar.
Truken van de foor
Dit voorjaar nemen Freek Braeckman en Julie Van den Steen ons dagelijks gedrag onder de loep. Waarom doet het gewoontedier mens telkens weer wat het doet? Hebben mensen dezelfde basishandleiding? Reageert iedereen identiek in sociale situaties?
Nemen mensen wél de trap als ze moeten betalen voor de lift? Houden ze zich wel aan de snelheidslimieten als ze er iets mee kunnen winnen? En hebben mensen een grenzeloos vertrouwen in elkaar, als ze maar het juiste uniform dragen? Freek en Julie onderzoeken, experimenteren en proberen er op los, met als doel zichzelf en de wereld zo veel mogelijk wegwijs te maken in menselijk gedrag.
Truken van de foor: later dit voorjaar.
Reportage over Amerika van Karine Claassen
VRT Nieuws-reporter Karine Claassen trekt drie weken door Amerika aan de vooravond van het Trump-tijdperk. Hoe is de stand van zaken in het land? De reportages worden in januari op Eén uitgezonden.
Reportage over Amerika: op woensdag 18 en 25 januari om 21.30 uur.
Dagelijkse programma’s
Na zijn kerstuitstap naar Oostende is Jeroen Meus weer terug in zijn vertrouwde Leuven. Wie inspiratie nodig heeft in de keuken, kan dagelijks bij Eén terecht voor Dagelijkse kost en online op de website van het programma.
Daarna is Ben Crabbé weer op post met nieuwe afleveringen van Blokken. Onze Journaalankers staan iedere avond klaar met het laatste nieuws in Het journaal.
Iedereen beroemd brengt enkele nieuwe rubrieken vanaf januari, waaronder “Bienvenue Brecht”. In 2013 was diezelfde Brecht, toen 19 jaar, al te zien in Iedereen beroemd. Toen probeerde hij veertig beroepen uit om hem en andere jongeren te helpen bij het maken van die keuze. Uiteindelijk koos Brecht voor ontwikkelingssamenwerking. Dit najaar trekt hij in “Bienvenue Brecht” samen met Broedelijk Delen een maand lang naar Burkina Faso en probeert er zijn steentje bij te dragen. In het nieuwe “Kunstwerker” ontdekt Iedereen beroemd hoe mensen die dag in dag uit in musea werken, naar kunst kijken. En in “De mooiste herinnering” vereeuwigt illustratrice Sassafras De Bruyn iemands mooiste herinnering. Later in het voorjaar komt “Het kleinste kamertje”, een rubriek over de meest excentrieke, van de pot gerukte toiletten in Vlaanderen. “Beste DJ” en “Poepsimpel” keren terug met nieuwe verhalen.
Thuis is van maandag tot en met vrijdag op de vaste afspraak. Frank en Simonne werken aan hun relatie - is de storm er echt gaan liggen, of is het eigenlijk maar even windstil? De verdwijning van Julia en het moordonderzoek rond Waldek blijven een druk zetten op hun relatie. Het proces tegen Eddy komt eraan. Blijft de benefietvriendschap tussen Nancy en Dieter overeind? Intussen flakkeren de vlinders weer op bij Renzo en Charité.
Vanaf maandag 16 januari keren Lieven Van Gils en zijn ploeg terug met de laatavond-talkshow Van Gils & gasten. Lieven ontvangt van maandag tot en met donderdag bekende en minder bekende praatgasten en muzikale gasten. En ook dit seizoen spelen ze graag in op de actualiteit.